Inilah 5 Karakteristik Blog Anda Yang Disukai Pengunjung, Adakah Anda Tidak Tahu?

blog yang disukai oleh pelawatImej dari Students4bestevidence.net

Sebagai #blogger, sudah tentu kita mengharapkan blog yang kita miliki dapat disukai dan disukai oleh banyak orang. Kenapa? Sudah tentu, apabila blog kita disukai dan disukai oleh banyak orang, apa yang akan kita rancangkan di blog kita seperti populariti atau pengewangan blog akan lebih mungkin disedari. Tetapi bagaimana kita dapat mengetahui bahawa blog kita disukai atau tidak oleh netizen? Inilah tanda-tanda atau ciri-ciri yang kita ada di blog yang disukai oleh ramai orang.

1. Pelawat Kembali

Tanda pertama bahawa blog anda disukai oleh banyak orang adalah pelawat yang kembali. Apakah pelawat yang kembali? Pelawat kembali adalah pelawat atau pelawat blog yang membuat lawatan balik ke blog. Ini bermaksud bahawa setelah seseorang datang untuk pertama kalinya, dia kemudian berminat untuk datang untuk kali kedua dan seterusnya.

Lalu bagaimana kita dapat mengetahui pengunjung datang lebih dari satu kali (pengunjung kembali)? Anda hanya perlu memasang Google Analytics di blog anda. dari Google Analytics maka anda perlu melihat petunjuk pengembalian pelawat ini dalam gambaran keseluruhan khalayak.

Artikel lain:  Ingin Kekal di Pertandingan Blog? Terapkan 4 petua berikut

2. Kadar Melantun dan Purata Tempoh Sesi

Seterusnya, ciri dan tanda bahawa blog anda disukai dan disukai oleh banyak orang adalah kadar pantulan dan purata. tempoh sesi. Apakah kadar pantulan dan purata tempoh sesi?

  • Tahap pantulan itu sendiri adalah peratusan jumlah pelawat yang hanya mengunjungi 1 halaman atau halaman dari laman web anda dan selepas itu meninggalkan blog anda.
  • Manakala Purata jangka masa sesi adalah jangka masa yang diluangkan oleh pelawat dalam 1 sesi lawatan (di mana secara amnya 1 sesi dikira setiap 30 minit).

Dari ini kita dapat menyimpulkan bahawa semakin rendah kadar pantulan blog, semakin baik nilai blog anda, dan sebaliknya, sementara untuk nilai rata-rata Tempoh sesi itu sendiri adalah peruntukan yang berlaku yang semakin lama masa purata tempoh sesi blog anda maka itu bermakna blog anda bagus, kerana itu adalah tanda bahawa blog tersebut sangat disukai oleh pengunjung yang menghabiskan banyak masa untuk meneroka isi blog tersebut.

3. Komen

Tambahan lagi, ciri dan tanda bahawa blog disukai dan disukai oleh banyak orang adalah banyak komen yang muncul. Ya, komen akan selalu menjadi standard atau standard yang telah dibaca oleh pengunjung dengan teliti dan bertindak balas terhadap isi blog. Nah dari sini berlaku peruntukan bahawa semakin banyak orang yang mengulas di blog anda maka itu bermakna ia semakin mencerminkan bahawa blog itu disukai dan disukai oleh pengunjung.

Tetapi khusus untuk komponen yang satu ini, anda perlu memperhatikan bahawa komen yang dikira sebagai tanda menyukai blog adalah komen yang benar-benar merupakan komen mengenai kandungan artikel blog, bukan komen dalam bentuk promosi atau spam lain atau juga komen dalam bentuk pautan blog yang hanya ingin meninggalkan pautan balik untuk blognya sendiri.

4. Pautan Kongsi atau Balik

Apa yang juga menggambarkan bahawa blog anda disukai dan disukai oleh banyak orang adalah pautan belakang blog anda oleh orang lain yang mungkin tidak anda kenali. Bukan hanya pautan belakang, berkongsi artikel atau tulisan yang anda tulis oleh pelawat anda juga menunjukkan bahawa blog anda disukai dan disukai oleh orang lain. Satu perkara lagi jika ada pengunjung yang kemudian mengesyorkan blog anda maka itu juga merupakan tanda bahawa blog anda disukai dan disukai oleh netizen.

Baca juga:  Sukar untuk Blog, Masih Berminat Menjadi Blogger?

5. Pelanggan atau Pengikut

Akhirnya, satu ciri dan tanda bahawa blog disukai dan disukai oleh banyak orang adalah kehadiran sebilangan besar pelanggan atau pengikut. Apa itu pelanggan? Pelanggan adalah orang yang mendaftarkan e-mel mereka untuk melanggan dan mengikuti blog anda. Pelanggan ini boleh dikatakan jenis pengikut atau pengikut di media sosial, tetapi di blog istilahnya adalah pelanggan. Pelanggan juga dapat disamakan dengan pelanggan artikel blog anda.

Oleh itu, pelanggan ini penting bagi sesiapa sahaja yang mahu blognya menjadi popular atau menjana pendapatan. Oleh itu cubalah membuat kandungan asli yang berguna untuk banyak orang sehingga kemudian banyak pengunjung mendaftarkan e-mel mereka sebagai tanda bahawa dia adalah pelanggan.

Artikel Berkaitan