Ingin Memilih Aplikasi Penyemak Imbas Android atau Penyemak Imbas? Ketahui Pertama Prestasi Berikut

Aplikasi Penyemak Imbas AndroidImej dari Oneclickroot.com

Aplikasi penyemak imbas atau penyemak imbas pada telefon pintar sangat penting dan diperlukan oleh penggunanya. Kerana dengan penyemak imbas atau penyemak imbas mereka dapat mencari pelbagai maklumat dan juga melayari atau mengakses pelbagai laman web. Kerana pentingnya aplikasi ini, beberapa pembangun yang ada yang telah membuat penyemak imbas untuk versi desktop juga bersaing untuk menyediakan aplikasi untuk versi mudah alih.

Oleh itu dari sini kita akan dapati banyak aplikasi penyemak imbas atau penyemak imbas di Play Store. Malangnya apabila kita mendapat banyak pilihan dari aplikasi penyemak imbas ini, maka kita keliru memilih yang baik. Sekarang untuk itu, berikut akan menerangkan beberapa cara untuk menentukan penyemak imbas mengikut keperluan anda.

1. Google Chrome

Pilihan pertama untuk aplikasi penyemak imbas adalah Google Chrome, yang muncul dan dilancarkan pada tahun 2012. Google Chrome, yang dibuat oleh Google, yang juga menjadikan sistem operasi #Android, selalu menjadi rujukan bagi banyak orang. Oleh itu, tidak syak lagi jika Google menyediakan banyak ciri yang boleh diselaraskan dengan OS Android.

Beberapa ciri #Google Chrome sendiri termasuk memberikan cadangan segera ketika pengguna mula mengetik di bidang carian, mengaktifkan mod privasi, untuk menulis semua maklumat pengguna ke dalam bentuk secara automatik. Ciri-ciri yang menawarkan masalah fleksibiliti pengguna dapat dioptimumkan jika Anda memiliki akaun Google.

Artikel lain:  Berikut adalah 5 Cadangan untuk Aplikasi Sandaran Data Android tanpa Komplikasi

Akaun Google anda sendiri kemudian dapat digunakan untuk menyegerakkan data pada semua penyemak imbas Google yang anda gunakan, baik di platform mudah alih dan desktop. Selain itu ada fitur Google Chrome "Penghemat Data" yang berguna untuk mengurangi ukuran web sehingga ketika dibuka tidak dapat menghabiskan kuota internet.

2. Mozilla Firefox

Seterusnya, aplikasi penyemak imbas di Play Store adalah Mozilla Firefoox. Aplikasi ini sendiri mempunyai ciri yang ditawarkan adalah ketersediaan sambungan (ciri tambahan atau buatan) dari syarikat lain. Beberapa peluasan yang dapat kita temui dalam penyemak imbas ini termasuk Speechify yang dapat membaca teks, AdBlock Plus yang dapat menyekat iklan dan LastPass untuk menguruskan kata laluan.

Penyemak imbas untuk OS Android, yang dilancarkan pada tahun 2012, juga menawarkan satu lagi ciri yang cukup menarik, iaitu mod malam. Dalam ciri ini penyemak imbas akan dapat meredupkan warna laman web yang diakses untuk mengurangkan ketegangan mata. Kelemahan # penyemak imbas adalah bahawa tidak ada penjimat penggunaan data.

3. Opera

Walaupun mempunyai pangsa pasar yang agak kecil di platform mudah alih, syarikat Opera boleh dikatakan penuh dedikasi dan terus menerus melepaskan fitur baru. Dalam penyemak imbas Opera terbaru itu sendiri terdapat beberapa ciri yang disajikan seperti ciri pemblokiran iklan yang secara efektif mencegah munculnya pop timbul, interstisial, dan sepanduk iklan.

Selain itu ada juga fitur untuk memindai QR Code, gambar atau video dan Opera Turbo, bidang pencarian yang dapat diatur untuk mencari di web dan juga fitur untuk menjimatkan penggunaan data. Penyemak imbas mudah alih yang sering mendapat kemas kini dalam bentuk penambahbaikan atau penambahan pada ciri ini dapat menyegerakkan data jika anda mempunyai akaun dan menggunakan Opera pada beberapa peranti sekaligus.

Dengan semua ciri dan kemudahan yang ditawarkan oleh aplikasi penyemak imbas ini dari Norway akan menjadi pilihan tepat bagi anda yang menginginkan keseimbangan untuk peranti Android.

Baca juga:  Cara Menyembunyikan Fail di Android dengan Mudah

4. Puffin

Akhirnya, aplikasi penyemak imbas di Play Store adalah Puffin. Walaupun jarang didengar, aplikasi penyemak imbas yang sesuai untuk peminat aplikasi atau permainan berdasarkan Adobe Flash mempunyai beberapa kelebihan. Beberapa kelebihan yang dimiliki oleh Puffin untuk Android adalah adanya pad permainan maya, papan kekunci maya lalai, kemampuan untuk mengubah kursor tetikus dan juga fitur untuk mengubah tema paparan.

Di samping itu terdapat juga kelebihan yang membezakan diri mereka dengan penyemak imbas lain, iaitu sokongan kandungan Adobe Flash. Dalam sokongan ini, Puffin menggunakan pelayan jauh yang dapat digunakan untuk memuat turun, memproses, dan mengalirkan permainan berasaskan Flash ke peranti genggam. Sebagai tambahan kepada fitur sokongan ini, Puffin juga mempunyai mod privasi serta pelbagai ciri tambahan seperti Twitter, Facebook dan Pocket.

Artikel Berkaitan