InternetCepat.id, Penyelesaian Fiber Optik Terbaik dan ISP untuk Akses Internet Tanpa Had

Fiber Optik dan ISP Terbaik

Internet dapat disamakan dengan alat transportasi untuk mengakses apa saja untuk mengoptimumkan perniagaan. Malah Rudiantara, Menteri Komunikasi dan Maklumat Dunia, mengatakan bahawa pembangunan jalur lebar sangat penting.

Jalur lebar atau jalur lebar adalah akses internet dan akses mesti dibuat dengan pantas kerana sesuai dengan keperluan orang yang semakin banyak dalam talian . Atas sebab ini, akses internet pantas diperlukan yang boleh digunakan secara peribadi dan perniagaan. Kerana semakin ramai orang ingin mengakses internet di telefon bimbit atau komputer mereka di mana sahaja dan kapanpun.

Pada masa kini, hampir semua perkara dalam kehidupan dapat dilakukan secara digital dan memerlukan internet sebagai pusat akses. Bermula dari sistem pembayaran, membeli-belah dalam talian termasuk e-dagang atau laman web kedai dalam talian, untuk mengakses semua maklumat memerlukan internet. Jalur lebar atau jalur lebar adalah seperti jalan tol untuk mendapatkan jalan masuk yang lebih pantas.

Dengan akses internet yang pantas, sudah tentu akan membawa perkara positif dalam pelbagai perkara termasuk perniagaan digital. Akses internet yang pantas memudahkan syarikat menghantar e-mel, memuat naik dan memuat turun fail, mengakses CCTV dan sebagainya.

Menanggapi hal ini, Internetfast.id muncul, yang menawarkan akses internet yang cepat untuk keperluan peribadi dan perniagaan. Dengan slogan 'Internet, Fast, Unlimited', Internetfast.id adalah salah satu penyedia internet tanpa had terbaik untuk skala rumah dan pejabat dengan harga yang mesra.

Fiber Optik dan ISP Terbaik yang ditawarkan oleh Internetfast.id

Internetfast.id adalah sebahagian daripada RackH atau PT RackH Lintas Asia yang merupakan salah satu syarikat IT terbaik di Dunia. Untuk menyokong operasi syarikat atau peribadi dalam mengakses internet, Internetfast.id menawarkan teknologi rangkaian Fiber Optic. Atas sebab ini Internetfast.id telah dinobatkan sebagai penyedia wifi internet terpantas dan tanpa had di bandar Medan, bahkan seluruh dunia.

Fiber Optic itu sendiri adalah sejenis kabel yang terbuat dari kaca atau plastik yang sangat kecil dan halus. Kabel menghantar isyarat cahaya dari satu titik atau lokasi ke titik lain pada kelajuan yang sangat tinggi kerana menggunakan pembiasan cahaya. Sumber cahaya yang digunakan untuk menghantar isyarat cahaya ini menggunakan LED atau laser. Atas sebab ini, teknologi Fiber Optic sangat berpengaruh untuk memastikan pengguna mendapat akses internet yang sangat pantas. Dan teknologi ini telah digunakan oleh internetfast.id

Selain menggunakan Fiber Optic, Internetfast.id juga menawarkan perkhidmatan ISP. Internet Service Provider (ISP) adalah Internet sebagai media untuk mendapatkan maklumat dan berkomunikasi dalam talian atau ringkasnya adalah penyedia perkhidmatan dalam talian. Di Dunia itu sendiri, penyedia ISP biasanya merupakan syarikat besar yang berurusan dengan perkhidmatan IT.

Salah satu syarikat tersebut ialah internetfast.id yang merupakan sebahagian daripada RackH. Internetfast.id menyediakan perkhidmatan ISP terbaik di Dunia kerana mempunyai pengalaman dalam menangani lebih dari 2000 pelanggan. Beberapa syarikat terkenal di Dunia yang merupakan pengguna Internetfast.id termasuk; Aqua, Jasa Marga, Primagama, Net dan sebagainya.

Di samping itu, Internetfast.id juga membuka peluang kepada sesiapa sahaja yang ingin menjadi penjual semula ISP. Perniagaan dalam bidang ISP cukup menjanjikan kerana hari ini hampir semua aspek kehidupan memerlukan akses internet dan orang memerlukan akses di mana sahaja mereka berada. Atas sebab ini semakin banyak orang membeli akses internet pantas di rumah, tidak perlu lagi pergi ke kafe internet atau kafe internet. Dari rumah, pejabat, gudang hingga kebun, semua orang memerlukan akses internet yang pantas.

Tetapi dalam praktiknya, membuka perniagaan ISP tidaklah mudah kerana pemilik perniagaan mesti menyediakan infrastruktur, menjaga perlesenan, menetapkan lesen dan ISP dari Kementerian Komunikasi dan Maklumat. Tetapi dengan menjadi penjual semula, mendapatkan lesen ISP tidak perlu dikhawatirkan kerana di bawah PT RackH Lintas Asia yang sudah memiliki lesen Nasional sebagai penyedia ISP terbaik di Dunia. Untuk mengakses cara menjadi penjual semula, anda boleh mendapatkan maklumat di www.InternetCepat.id .

Beberapa kelebihan menjadi penjual semula ISP dari PT RackH termasuklah penjual semula dapat menetapkan sasaran pendapatan dengan bebas, tidak terikat dengan kontrak dengan waktu kerja yang bebas dan fleksibel, penjual semula juga tidak perlu mengeluarkan modal, mendapatkan latihan percuma mengenai produk internet untuk mendapatkan komisen penuh 100%. Dengan membuka peluang penjual semula, akan semakin banyak peluang bagi masyarakat Dunia untuk mendapatkan akses internet yang sangat cepat dengan harga yang kompetitif.

Baca juga: Memahami Internet

Penyelesaian Internet Cepat tanpa had

Dengan julat harga yang berpatutan, mulai dari Rp 499,000 hingga Rp 2,299,000, Internetfast.id dapat memenuhi keperluan internet bulanan untuk peribadi dan perusahaan dengan layanan penuh oleh pasukan sokongan. Untuk perkhidmatan skala peribadi atau rumah, perkhidmatan dari Internetfast.id sangat bermanfaat.

Selain akses internet yang pantas, pengguna juga dapat mengaktifkan dan mengurus Cekal dan Buka Sekatan untuk pelbagai kandungan negatif yang diperlukan untuk internet yang sihat di rumah untuk anak-anak. Oleh itu, pengguna dapat menikmati memuat turun , melayari, permainan dalam talian, streaming tanpa kuota dan akses internet yang cepat dan stabil.

Untuk skala pejabat, Internetfast.id menyediakan penyelesaian untuk semua masalah akses internet dengan bantuan Pusat Panggilan yang dapat diakses 24 jam sehari. Oleh itu pasukan akan segera memeriksa masalah internet ke lokasi anda pada hari yang sama dan tentunya percuma.

Di samping itu, keperluan untuk jaringan peribadi dan internet khusus juga merupakan penyelesaian yang ditawarkan oleh internetfast.id untuk mengoptimumkan keselamatan rangkaian internet, kestabilan rangkaian dan jaminan perkhidmatan lain. Ini kerana internetfast.id menggunakan IP Statik walaupun elektrik mengalami Hidup / Mati pada kelajuan 10 Mbps hingga 10 Gbps di seluruh Dunia. Pakej internet pejabat ini juga boleh digunakan untuk persidangan video dan VoIP.

Perkhidmatan Proses Pemasangan Internet oleh Pasukan Profesional

Internetfast.id bukan sahaja memudahkan pengguna dengan perkhidmatan internet pantas tanpa had untuk skala rumah dan pejabat, tetapi juga melayani proses pemasangan. Pasukan sokongan akan membantu proses pemasangan dari awal sehingga sambungan internet dapat dinikmati. Sehingga dapat meminimumkan beberapa kekangan rangkaian internet seperti memperlahankan internet, virus komputer, internet down, dan sebagainya.

Kerana ia merupakan pengembangan PT RackH Lintas Asia yang merupakan syarikat IT terbaik, pengguna yang ingin memasang internet tanpa had di Medan. Selain itu, pelanggan juga akan mendapat variasi harga mulai dari Rp 499,000 dengan berbagai potongan harga dan promo yang ditawarkan. Ditambah dengan teknologi kabel fiber optik, perkhidmatan Internet Server Provider dari internetfast.id pastinya mampu menyediakan Medan yang cepat dan murah dan internet yang stabil.

Untuk pusat panggilan dan pasukan sokongan dari internetfast.id boleh diakses kapan saja 24 jam melalui laman web. Perkhidmatan ini tentunya merupakan kelebihan bagi semua pengguna, terutamanya dalam skala rumah. Dengan kedatangan penyedia perkhidmatan internet yang pantas seperti Internetfast.id dari Rackh.com, perkembangan dan akses dunia internet akan lebih meluas dan dipercepat.

Baca juga: Aplikasi Penyemak Imbas Tercepat

Artikel Berkaitan