Trik Menggunakan Ciri Iklan Google Plus + Iklan Dengan Berkesan

Ciri- + Pasca Iklan-Google-Plus

Iklan sekarang bukan sahaja dapat dilakukan melalui media cetak atau elektronik. Perkembangan internet dan media sosial #m nampaknya juga membawa banyak perubahan moden pada teknik pengiklanan. Kita boleh melakukan proses pengiklanan dengan mudah melalui internet. Meletakkan iklan di internet juga membawa hasil yang tidak kurang hebatnya dengan meletakkan iklan di media lain.

Salah satu media pengiklanan dalam talian yang perlu kita ketahui ialah Iklan Iklan Google Plus +. Media yang dihubungkan dengan perkhidmatan media sosial #Google Plus boleh menjadi alat promosi alternatif yang berkesan jika kita dapat menggunakannya dengan betul. Lalu bagaimana untuk beriklan dengan berkesan melalui + Post Ads? Berikut adalah Maxmanroe yang diringkaskan untuk anda semua.

Jadikan Iklan + Iklankan semenarik mungkin

Tidak ada pengguna internet yang suka kandungan iklan yang berlebihan dan mengganggu aktiviti di internet. Kami dapat menambahkan infografik, gambar atau video yang menarik. Hadkan paparan iklan ini hanya di laman media sosial yang kami gunakan agar iklan ini tidak mengganggu pengguna internet lain.

Artikel lain:  Petua Membangun Komuniti Perniagaan yang Mantap Melalui Google Plus

Maksimumkan Kandungan Google+ untuk + Iklan Pasca

Kandungan yang tersedia di Google+ nampaknya dapat menjadikan iklan di + Iklan Pasca kelihatan lebih sejuk dan lebih menarik. Untuk meningkatkan jumlah perkongsian melalui akaun Google+ kami, kami dapat menggunakan pelbagai ciri seperti Video dan + Post Formatting (misalnya garis bawah, miring dan jenis fon lain).

Lakukan langkah-langkah untuk Membuat + Pasang Iklan

Ketika kami merancang untuk membuat + Post Ads, yang harus kami lakukan adalah mengikuti langkah-langkah untuk membuat + Post Ads secara sistematik.

Pertama, kita mesti membuat Kempen Adwords Baru dan mengisi borang dalam talian mengenai data peribadi. Kedua, kami juga diminta membuat Kumpulan Iklan. Pada peringkat membuat Kumpulan Iklan, Google akan membantu kami menentukan sasaran pengguna yang sesuai dengan matlamat kami. Ketiga ialah membuat Iklan (iklan). Kita hanya perlu memilih templat iklan yang kita mahukan dan kemudian memilih halaman URL mana yang akan menjadi lokasi iklan kita. Sebelum anda mula membuat posting + Post Ads, jangan lupa untuk meninjau penampilan iklan yang telah kami buat, ya.

1. Perhatikan Format Iklan + Iklan Pasca

Format iklan di + Post Ads mempunyai jumlah font dan ukuran gambar yang terhad. Oleh itu, kita mesti lebih berhati-hati dalam memilih perkataan dan ukuran gambar yang akan dipaparkan di iklan. Gunakan gambar berkualiti tinggi untuk menarik perhatian pengguna internet.

2. Buat Kandungan Iklan Sehingga Tarikh

Membuat kandungan iklan tidak hanya berkaitan dengan produk yang kita iklankan. Sebagai contoh, "jenama A" menggunakan + Iklan Pasca untuk membuat iklan mengenai resipi yang popular, lengkap dengan visualisasi gambar yang sangat menarik. Sehingga pengguna Google+ yang melihatnya akan mengingat "jenama A" sebagai satu jenama yang dapat menyesuaikan diri dengan trend yang disukai oleh masyarakat.

Gabungkan Iklan Facebook dan + Iklan Pasca

Beriklan di # Facebook dan Google Plus mempunyai kelebihan masing-masing mengikut target audiens yang kami mahukan. Apabila penggunaan + Iklan Pasca dapat menjangkau banyak khalayak, mungkin penggunaan Iklan Facebook jauh lebih spesifik dan terhad kepada pengguna Facebook. Sudah tentu kita dapat menggunakannya untuk mula mempopularkan iklan kita melalui dua media pengiklanan yang kuat ini.

Baca juga:  Iklan Facebook berbanding Google Adwords, Mana Yang Lebih Berkesan?

Pertimbangkan Keselesaan Pengguna Internet Lain

Adalah sah untuk menggunakan Google+ untuk menjadikan + Iklan Pasca menjadi lebih popular dan dapat dilihat oleh banyak orang. Namun, kita juga tidak boleh lupa bahawa pengguna Google+ yang lain juga berhak atas kebebasan dan keselesaan dalam menggunakan Google+.

Oleh itu, kita mesti mula membina interaksi yang dekat dan komunikatif dengan pengguna Google+ yang lain. Jangan biarkan pengguna Google+ lain merasa terganggu dengan menyiarkan iklan yang kami buat. Utamakan kemudahan agar pengguna Google+ yang selesa dapat membantu mempopularkan kandungan iklan kami kepada pengguna Google+ yang lain.

Sebelum mula membuat Iklan Google + Post Post, ada baiknya kita memerhatikan perkara-perkara penting yang diinginkan dan disukai oleh majoriti pengguna internet. Langkah ini tentunya akan menghasilkan proses pemasaran moden yang lebih baik dalam menarik perhatian banyak orang. Mari gunakan + Pasang Iklan secara kreatif, berkesan dan inovatif!

Artikel Berkaitan