5 Trik untuk Foto Instagram untuk membuatnya Lebih Popular

Foto Instagram

Sebagai media sosial berasaskan gambar dan gambar, Instagram telah menjadi pilihan umum untuk melancarkan tindakan narsis atau kandungan foto lain. Terutama sekarang bahawa Instagram juga telah berkembang sebagai rangkaian perniagaan dan pemasaran dalam talian kegemaran, tentu ini akan menjadikan Instagram lebih eksis dan popular di kalangan mereka yang suka gambar atau gambar.

Tetapi sayangnya, tidak semua foto atau gambar yang dimuat ke #instagram dapat disukai oleh banyak pengguna. Persaingan sengit 70 juta foto baru setiap hari menjadikan beberapa foto mesti ditekan dan dikalahkan sebelum dikembangkan. Oleh itu, strategi dan taktik diperlukan agar foto Instagram anda menjadi popular dan memenangi pertandingan. Bagaimana untuk? berikutan kajian semula.

1. Bercerita

Trik pertama untuk menjadikan foto Instagram lebih popular ialah membuat cerita dengannya. Ini adalah muslihat yang akan menggabungkan dan menggabungkan kehadiran produk visual yang mempunyai makna tersirat di dalamnya. Makna tersirat ini akan memberi anda populariti dan kemenangan dalam pertandingan di Instagram.

Kami boleh menceritakan kisah kami atau kisah perjalanan percutian anda dan kisah lain melalui foto yang kami muat naik ke Instagram. Dengan kisah itu, gambar kami akan lebih senang disukai oleh pengguna lain.

Artikel lain:  5 aplikasi untuk menyokong anda lebih banyak lagi di Instagram

2. Buat Senarai Sasaran Foto Instagram dan Momentumnya

Untuk mendapatkan populariti di Instagram, anda tidak perlu menjadi jurugambar profesional. Dengan muslihat untuk mencari saat yang tepat untuk acara atau acara, maka foto anda akan berpeluang menjadi popular dan disukai oleh banyak orang. Momentum memang merupakan perkara penting yang sering ditunggu-tunggu oleh banyak orang.

Momentum juga merupakan perkara yang sangat berharga kerana tidak semua orang dapat memperolehnya. Oleh itu, sebelum benar-benar mengambil gambar, lebih baik anda membuat sasaran bersama dengan momentum yang dapat menyertainya. Dengan mengumpulkan foto Instagram yang mempunyai momentum yang sangat tepat, anda akan berpeluang mendapat populariti di rangkaian sosial yang telah diperoleh oleh #Facebook.

3. Cari Lokasi dan Tempat Terbaik

Salah satu cara seterusnya untuk mengatasi kekurangan kita dalam dunia fotografi profesional adalah mendapatkan lokasi dan tempat terbaik. Walaupun dengan kamera telefon pintar #, kita juga dapat menghasilkan produk foto yang berkualiti dengan mengambil gambar di lokasi terbaik yang jarang dijumpai oleh orang lain. Memang, untuk mendapatkannya, anda perlu berjuang lebih keras, kerana mungkin lokasi atau tempat terbaik jauh atau sukar dijangkau.

Tetapi yakinlah, dengan lokasi terbaik, foto anda akan mendapat nilai yang lebih tinggi daripada foto pengguna lain dengan lokasi biasa. Dengan skor tinggi, maka peluang anda untuk mendapat populariti dari Instagram ini akan terbuka luas.

4. Jadikan Foto Anda Jelas dan Mudah difahami oleh Orang Lain

Teknik seterusnya untuk menjadikan foto Instagram anda lebih popular adalah menjadikannya mudah difahami oleh orang lain. Kandungan foto, yang menjadi asas rangkaian sosial Instagram, memang jelas dan mudah difahami. Ini bukan lukisan surealis atau jenis lukisan lain yang dapat memaparkan gambar yang tidak teratur.

Kewujudan penonton yang pada umumnya masyarakat tanpa kepakaran seni yang tinggi, pastinya lebih memilih gambar yang kelihatan jelas dan mudah difahami. Kita dapat menggunakan teknik Close Up untuk membuat foto muncul dengan lebih jelas atau dengan menggunakan filter atau editor yang sesuai sebelum mengepos ke Instagram.

Baca juga:  Kenali 6 Perjalanan Dunia Blogger Paling Popular di Instagram

5. Gunakan Foto Yang Anda Percayai Menarik

Trik terakhir untuk menjadikan foto intagram lebih popular adalah memilih dan menghantar gambar yang paling menarik. Semasa mengambil gambar, tentu anda akan melakukannya dengan beberapa tangkapan dengan lebih daripada satu gambar. Nah, di sinilah anda harus memilih satu atau dua gambar di antara beberapa foto yang dianggap paling menarik.

Dalam proses pemilihan ini, pandangan jauh anda akan diuji. Ini kerana pemilihan gambar yang paling menarik tidak mudah dilakukan. Tetapi apabila anda dapat mengasah kemahiran memilih foto ini, maka kandungan foto Instagram anda akan mendapat respons dan populariti yang lebih positif dari banyak pengguna.

Artikel Berkaitan