7 Pasaran E-dagang Untuk Anda Membeli Alat

pasaran e-dagang alat

Pasaran # e-dagang di dunia yang berkembang pesat pada masa ini telah memberikan banyak pilihan untuk ahli perniagaan dan pembeli. Perkembangan konsep pasaran e-dagang yang dapat berkembang ke pelbagai bidang perniagaan menjadikan bidang perniagaan dalam talian ini lebih meriah dan meriah. Salah satu pasaran pasaran e-dagang yang semakin diminati adalah alat elektronik, terutamanya alat.

Ya, #gadget yang kini menjadi barang keperluan akan selalu menjadi sasaran dan dicari oleh orang ramai. Dengan pasaran e-dagang dalam talian, masyarakat kini mempunyai banyak pilihan dan tentunya lebih mudah untuk mencari alat yang dicari dan diperlukan. Bagi anda yang mencari alat, mungkin pasaran e-dagang berikut dapat membantu anda.

1. Pasar E-dagang Erafone

Pasaran e-dagang pertama yang boleh anda akses ialah Erafone. Sebagai bahagian perniagaan Erajaya, syarikat pengedar samrtphone dan alat terbesar di Dunia, Erafone kini terlibat dalam bidang dalam talian setelah kami dikenali sebelum ini dan kami mengetahui keberadaannya dari sebuah kedai fizikal. Dengan alamat laman web www.erafone.com, Erafone menyediakan pelbagai telefon pintar, alat dan aksesori sokongan.

Artikel lain:  Wearinasia ~ Paradise untuk Pencinta Drone dan Peranti Teknologi Boleh Dipakai

2. Baiklah Kedai

Sekiranya erafone adalah bahagian perniagaan Erajaya, maka Okay shop adalah laman web e-commerce milik Trikomsel, sebuah syarikat pengedar telefon pintar dan dunia. Seperti yang kita ketahui, Trikomsel yang sudah mempunyai ratusan gerai fizikal yang tersebar di bandar-bandar besar di Dunia pasti akan wujud lebih banyak lagi dengan juga bergerak dalam talian.

Sekiranya anda sudah yakin dengan produk Trikomsel, maka sekarang anda hanya perlu mengakses www.oke.com untuk memudahkan anda mencari dan membeli telefon pintar dan alat.

3. GlobalTeleshop

Walaupun telah diakuisisi oleh Trikomsel pada bulan Juli 2012, akses ke www.globalteleshop.com masih dapat digunakan untuk Anda yang ingin berbelanja alat dan tablet. Sebelum mengambil alih Trikomsel, GlobalTeleshop sudah dikenali sebagai pengedar alat yang popular di Dunia baik dalam domain luar talian dan dalam talian.

4. Kepelbagaian

Sekiranya anda masih tidak dapat berpaling dari pemain lama, maka Perpaduan boleh menjadi pilihan anda. Ya, laman Bhinneka, yang dilancarkan 22 tahun yang lalu, pasti akan mempunyai pasaran dan pangkalan pengguna yang cukup kuat. Dengan melayari laman web www.bhinneka.com, anda sudah dapat mencari pelbagai alat yang anda mahukan. Selain alat, di Bhinneka, anda juga dapat mencari pelbagai produk IT seperti # komputer, komputer riba, aksesori komputer, dan lain-lain.

Pada tahun 2014, laman web ini mempunyai sekitar 500,000 anggota dan memperoleh perolehan hingga Rp600 miliar. Bhinneka, yang lebih dikenali sebagai pemain dalam talian, juga telah berkembang ke perniagaan luar talian dengan membuka enam kedai fizikal di wilayah Jakarta.

5. JakartaNotebook

Walaupun memiliki nama Jakarta, JakartaNotebook juga melayani pembelian di hampir semua kota di Dunia. Bahkan kedai fizikal mereka sudah ada di Semarang dan Surabaya dan juga di Jakarta.

Dengan laman web www.jakartanotebook.com, anda boleh mencari pelbagai alat yang anda inginkan. Selain gadget, JakartaNotebook juga menjual berbagai produk dan aksesori komputer, alat #fotografi, perisian, dan produk IT lain.

6. Kedai Syurga

Di bawah panji CTI Group, Paradise Store telah hadir pada akhir tahun 2014 dengan laman web www.paradise-store.co.id. CTI Group sendiri adalah pengedar penyelesaian infrastruktur IT yang kini mencuba nasib dalam bidang e-dagang. Sebagai pemain baru, sudah tentu produk gadget yang dijual tidak seberapa banyak pemain lama seperti Bhinneka atau JakartaNotebook.

Namun, dengan sekitar 400 produk yang dimiliki pada pelancarannya pada bulan Disember tahun lalu, tentu dapat membantu anda memilih berbagai produk gadget yang anda inginkan. Sama seperti Bhinneka dan JakartaNotebook, selain menjual alat, Paradise Store juga menjual berbagai PC, notebook, desktop, # perisian, ke aksesori telefon pintar.

Baca juga:  Nxtlvlaming, Permulaan E-dagang Khas untuk Pencinta Permainan Esports

7. Kukuruyuk

Senarai pasaran e-dagang terakhir untuk anda membuat rujukan untuk membeli-belah dalam talian ialah Kukuruyuk. Tetapi berbeza dengan enam pasar sebelumnya, Kukuruyuk yang mempunyai laman web www.kukuruyuk.com mengkhususkan diri dalam menjual pelbagai alat dan membaik pulih produk elektronik, iaitu produk elektronik kitar semula.

Produk pembaikan yang merupakan produk yang diperbaiki adalah barang yang telah dikembalikan oleh pengguna kepada pengeluar atas sebab tertentu. Setelah beberapa komponen diganti, produk tersebut dijual semula oleh Kukuruyuk. Oleh kerana statusnya diperbaharui dan diperbaiki, maka produk alat dan pelbagai barangan elektronik lain di Kukuruyuk akan mempunyai harga yang jauh lebih rendah daripada kedai dalam talian yang lain.

Artikel Berkaitan