Cara Membayar Bil Rutin Lebih Mudah dengan Wang

Sepulsa adalah salah satu syarikat permulaan di Dunia yang bergerak dalam bidang telekomunikasi. Kita dapat meneka dari nama bahawa permulaan ini  menjual kredit. Sebilangan daripada kita pernah menggunakannya, ada yang belum.

Permulaan, yang bermula pada tahun 2014, menyediakan pulsa untuk semua pengendali mulai dari nominal kecil (5 ribu rupiah!) Hingga ratusan ribu bahkan berjuta-juta. Sepulsa tidak hanya terlibat dalam B2C (menjual kepada orang biasa seperti kami), tetapi juga menjalankan perniagaan di B2B, jadi bagi anda yang mempunyai syarikat atau syarikat permulaan, anda mungkin mempertimbangkan untuk mengambil bekalan nadi untuk ahli pasukan anda dari sepulsa.

Bukan hanya kredit, Sepulsa juga menyediakan pelbagai jenis pembayaran lain, dan kami akan mengkaji semua perkhidmatan pembayaran dalam talian yang ditawarkan oleh Sepulsa dalam artikel ini.

  1. Beli Pakej Data

Sepulsa menyediakan pakej data untuk anda. Daripada perlu membeli kredit maka beli pakej internet menggunakan kod USSC di telefon bimbit anda, yang tentunya lebih mahal, anda boleh membeli pakej secara langsung dari sepulsa dengan harga yang lebih murah, dan akan memasukkan telefon bimbit anda dalam bentuk kuota internet.

  1. Bayaran Kesihatan BPJS

Bagi anda yang tidak mengetahui apa itu kesihatan BPJS, anda boleh membaca artikel mengenai kesihatan BPJS terlebih dahulu. Bagi anda yang sudah tahu, dan perlu membayar BPJS untuk kesihatan, anda hanya perlu pergi ke laman Sepulsa, kemudian klik tab BPJS dan kemudian masukkan data yang diperlukan di ruang yang disediakan.

Baca juga: Cara memeriksa baki Pekerjaan BPJS.

  1. Pembayaran Token Elektrik PLN

Perkhidmatan dari Sepulsa ini sangat berguna bagi anda yang meminta-minta atau mengontrak dan harus membeli token elektrik mereka sendiri. Beli token elektrik di luar rumah / rumah tumpangan sebenarnya, tetapi banyak kekurangannya, anda tidak dapat mengisi semula denyutan elektrik dengan segera apabila kehabisan tiba-tiba, atau jika sudah tengah malam, atau jika anda baru saja keluar.

Untuk membeli token elektrik PLN di telefon bimbit anda, pergi ke halaman produk telefon bimbit kemudian pergi ke tab elektrik PLN, masukkan nombor token, pilih nominal pembelian, selesaikan pembayaran, maka anda akan dapat menghantar teks melalui sepulsa yang mengandungi nombor yang dapat dimasukkan ke token elektrik anda.

  1. Pembayaran Bil Telkom

Walaupun kita semua menggunakan telefon bimbit, tidak ada yang dapat dipisahkan dari talian tetap kita, alias Telkom. Untuk membuat pembayaran, arahkan ke tab Bil Telkom Sepulsa kemudian masukkan ID Telkom atau Nombor Bil anda ke ruangan yang disediakan, kemudian selesaikan pembayaran.

  1. Bayaran Ansuran Motosikal

Sepulsa yang mengambil Wahana Ottomitra Multiartha sebagai pembayaran berbilang akan menyediakan platform untuk anda menyelesaikan pembayaran ansuran anda. Kini anda dapat melunaskan bil ansuran motosikal anda dari satu aplikasi dan itu tidak rumit.

Masukkan sepulsa beranda, arahkan ke tab Bayaran Ansuran, pilih berbilang pembayaran (untuk sekarang hanya Wahana Ottomitra Multiartha), kemudian masukkan nombor pelanggan untuk meneruskan ke tahap pembayaran.

Baca juga:  Menjalankan Perniagaan Penjualan Kredit Elektrik Harus Melaksanakan Strategi Pintar Ini

  1. Bayar Bil PDAM

Bagi mereka yang menggunakan perkhidmatan air bersih dari PDAM, anda boleh menyelesaikan pembayaran bil air anda di Sepulsa. Sangat mudah, pergi ke laman web sepulsa, pilih tab "lain", pilih PDAM, masukkan kawasan anda, kemudian masukkan ID pelanggan dan nombor telefon bimbit. Selepas itu anda akan diarahkan ke halaman pembayaran untuk membayar bil air.

Dengan aplikasi dan laman web sepulsa, anda dapat menyelesaikan banyak bil dan keperluan rutin anda hanya dari satu laman web. Ini tentu akan sangat membantu bagi anda yang sibuk, terutama bekerja di ibu kota dengan kesibukan dan pencemaran yang sangat tertekan.

Bayaran yang diberikan di Sepulsa sangat pelbagai, tidak mungkin anda akan sukar menentukan cara pembayaran kepada Sepulsa. Sila cuba.

Artikel Berkaitan