Ikuti 7 blog niche paling popular oleh blogger wanita

Imej dari Sarahsarna.comImej dari Sarahsarna.com

Blog adalah media yang kini menjadi alternatif kegemaran netizen. Dengan blog mereka dapat memperoleh kepuasan mengeluh tentang rungutan, menyalurkan bakat menulis dan juga pendapatan. Betapa menariknya blog semasa yang dapat membuat pemilik memperoleh pendapatan yang cukup besar. Jadi tidak diragukan lagi jika sekarang ini banyak orang membuat blog dan laman web untuk diselenggara atau dikendalikan sedemikian rupa sehingga berguna untuk diri mereka sendiri.

Seiring dengan kebangkitan blog, blogger atau pengurus blog ini juga muncul dengan banyak warna. Walaupun blog ini kelihatan sebagai bidang dengan teknologi IT # yang umumnya dikaitkan dengan adam, ternyata tidak sedikit juga dari wanita atau wanita yang juga menjalankannya. Sudah tentu apabila blog ini dikendalikan oleh seorang wanita, akan ada beberapa perkara yang berbeza dengan blog lelaki.

Artikel lain:  3 Petua Menentukan Niche Blog yang Tepat untuk Blogger

Salah satu perbezaan yang sering dilihat dalam blog yang dikendalikan oleh wanita #blogger adalah niche. Lalu blog khusus apa yang biasanya diminati dan digunakan oleh blogger wanita yang dapat membezakannya dengan blog lelaki ini? Berikutan kajian semula.

1. Niche Blog Diari Dalam Talian

Blog khusus blogger wanita adalah blog peribadi atau blog diari dalam talian. Wanita memang tokoh yang suka menulis apa sahaja dalam buku harian. Sebelum ada blog, buku harian adalah seperti mustahak bagi wanita.

Tetapi setelah ada blog kebiasaan menulis buku harian ini tidak hilang tetapi diubah menjadi media yang disebut blog. Oleh itu dari blog wanita yang biasanya kita temui adalah dalam bentuk curhatan dan buku harian kehidupan seharian. Secara kategori, blog seperti ini sering disebut sebagai blog peribadi.

2. Blog Kecantikan

Wanita sinonim dengan penjagaan dan kecantikan. Untuk perkara ini, seseorang boleh mengatakan bahawa wanita memang raja. Jadi tidak syak lagi jika blog kecantikan menjadi niche yang sering dipilih oleh wanita. Blog kecantikan itu sendiri adalah blog yang mengulas tinjauan produk kecantikan seperti alat solek, kosmetik dan penjagaan kulit.

Selain itu, tutorial kecantikan seperti tip solekan, dan perkara lain yang berkaitan dengan kecantikan juga disertakan dalam salah satu kandungan dari blog kecantikan khusus yang diuruskan oleh wanita.

3. Blog Fesyen

Walaupun lelaki juga menyukai #fesyen, bahagian untuk bidang ini masih dikuasai oleh wanita. Jadi tidak syak lagi jika cinta terhadap fesyen wanita kemudiannya terkumpul juga di blog yang sering kita temui.

Walaupun ceruk blog fesyen ini cenderung memakan banyak wang kerana harus terus mengemas kini blog dengan memakai pakaian, kasut, beg dan aksesori lain, tetapi keberadaan blog fesyen khusus ini masih banyak diminati.

4. Blog Gaya Hidup

Gaya hidup blog adalah blog yang biasanya membincangkan mengenai ulasan restoran, acara, tempat hiburan, hiburan, dan lain-lain. Blog yang mengutamakan dan mengkhususkan diri dalam kandungan gaya hidup juga sering menjadi sasaran blogger wanita.

5. Memasak Blog

Jangan lupa juga bidang atau niche yang satu ini semasa membincangkan blog wanita. Sebagai hobi dan menjadi keperluan bagi setiap wanita, memasak atau memasak akan selalu menjadi pilihan sebagai tema khusus untuk blog wanita. Blog memasak biasanya mengandungi resipi, gambar kek dari percubaan blogger.

6. Keibubapaan

Sebilangan blogger wanita yang juga bertindak sebagai ibu bapa tentunya sangat terdorong untuk menulis mengenai keibubapaan. Blogger yang memfokuskan blog mereka pada keibubapaan biasanya akan menulis mengenai aktiviti mereka sebagai suri rumah dan menerbitkan gambar anak-anak mereka dan menceritakan tentang pertumbuhan dan perkembangan anak.

Baca juga:  7 Perkara Yang Membuat Niche Blog Anda Lebih Menguntungkan

7. Buku Buku

Akhirnya, blog khusus yang sering ditanya dan dipilih oleh blogger wanita adalah buku. Tabiat membaca sering menjadi kegemaran wanita berbanding lelaki.

Oleh itu, kemudian muncul sejumlah blog dengan buku-buku niche yang dikendalikan oleh blogger wanita. Buku blog ini biasanya akan meninjau buku-buku yang telah dibaca oleh blogger dan kemudian mereka akan memberi penilaian sama ada buku itu bagus atau tidak.

Artikel Berkaitan