5+ perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah, bermula dari Fesyen, Kuliner, hingga E-dagang

Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah

Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah kini dalam pelbagai bidang, dari fesyen, kuliner, hingga e-dagang. Mungkin ada di antara kita yang tidak mengetahui hakikat bahawa pasangan artis ini bukan sahaja pandai berlakon tetapi juga pandai berniaga.

Sekiranya anda selalu berfikir bahawa kerjaya sebagai seniman akan menjanjikan selamanya, maka anda salah. Sebenarnya, profesion ini memang dapat menjana banyak wang tetapi dunia hiburan tidak menjamin masa depan para seniman.

Ini adalah sebab mengapa banyak artis beralih menjadi usahawan, termasuk pasangan artis Zaskia Sungkar dan Irwansyah. Bukan hanya satu perniagaan, tetapi mereka mempunyai beberapa perniagaan yang berjalan dengan cukup berjaya.

Baris Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah

Walaupun profesion artis terkenal dengan kesibukannya, Zaskia Sungkar dan Irwansyah dapat membina empayar perniagaan mereka satu persatu. Berikut ini adalah rangkaian perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah yang sudah berjalan dan cukup berjaya:

1. Perniagaan Fesyen Hijab, KIA oleh Zaskia Sungkar

Zaskia Sungkar berduet dengan adik perempuannya dalam kumpulan gadis The Sister. Selain dapat menyanyi, ternyata Zaskia juga memiliki kemampuan dari segi rekaan fesyen muslim.

Melalui jenamanya, KIA oleh Zaskia Sungkar, artis cantik ini menjalankan perniagaan tudung melalui Instagram. Malah jenama KIA telah dikenali di luar negara.

Neseli Pink Scarf Cotton Foal | 105 x 105cm 290,000 Sila hubungi salah satu pentadbir dalam talian kami melalui WhatsApp atau LINE untuk mendapatkan maklumat produk dan pesanan: Ruth: +6281293740062 / Zs3jkt Mia: +6288801311580 / ZaskiaSungkarJKT5 Nur: +628881874944 / Hfbyzs2 Yuni: +628129127767 /

Satu jawatan yang dikongsi oleh KIA oleh Zaskia Sungkar (@kiabyzaskiasungkar) pada 19 Okt 2017 pada 5:37 pagi PDT

2. Rumah Pengeluaran Perniagaan, Gambar Rwan

Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah yang pertama kali mereka bina adalah Rwan Picture, sebuah Rumah Pengeluaran di Dunia. The Production House dengan kerjasama rakan artis, Raffi Ahmad. Dan dikatakan bahawa nama Gambar Rwan adalah dari nama Raffi dan Irwansyah.

Dalam perjalanan bisnis PH mereka, dalam setahun Rwan Picture mensasarkan untuk menghasilkan minimum 5 filem, 100 FTV, dan 5 rancangan realiti. Sebab Zaskia dan Irwansyah menjalankan perniagaan ini adalah kerana mereka suka dan memahami dunia pawagam.

Walaupun terdapat banyak PH yang menjadi pesaing mereka, Rwan Picture masih mendapat tempat dalam pertandingan ini.

3. Jannah Corp, Perniagaan Cenderamata Hadir

Anda pasti akan melihat cenderamata masakan yang dipromosikan oleh para artis. Ternyata Zaskia Sungkar dan Irwansyah adalah mereka yang memulakan artis dalam satu pengurusan iaitu Jannah Corp.

Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah juga disokong oleh beberapa artis terkenal lain, seperti; Laudya Chintya Bella, Raffi Ahmad, Nagita Slavina, Indra Bekti, Ruben Onsu dan lain-lain. Anda boleh membaca mengenai beberapa perniagaan cenderamata kontemporari ini dalam artikel Maxmanroe berjudul  Artists with Culinary Business .

Beberapa perniagaan kuliner hadiah kontemporari termasuk:

  • Kek Salji Surabaya
  • Padang Napoleon
  • Cirebon Sultana

Masih ada yang belum mencuba kek salju Surabaya choco greentea yang enak ?? Di mana anda berada. Mari rasainya. Tiada penyesalan. Hihihi 💞💞💞. Flores Jalan Flores no 15 / Jalan Raya Jemursari no 91 ☎ (031) 5010090 📲 line (@) surabayasnowcake. Gunakan @ di hadapannya. #yaoporek #ikisinganyar #kulinersurabaya #bysurabaya #bykhassurabaya #bysby #lapissurabayakekinian # byolehenak #surabayasnowcake #zaskiasungkar #irwansyah #handsinframe #fopycopy #fujifilm #ffujifilm #terfujilahsurabaya

Satu jawatan yang dikongsi oleh Surabaya Snowcake (@surabayasnowcake) pada 11 Apr 2017 pada 6:01 petang PDT

4. Zashi by Zaskia Business Boutique

Kejayaan dalam perniagaan Hijabnya tidak menjadikan Zaskia Sungkar mudah berpuas hati. Perniagaan seterusnya Zaskia Sungkar dan Irwansyah adalah membina sebuah butik dengan kakak dan kakak iparnya, Shiren Sungkar dan Teuku Wisnu.

Butik mereka khusus menjual pakaian muslim. Keempat-empat kerjasama mereka yang begitu padat berjaya membuat butik yang menarik dengan konsep Syar'i dengan reka bentuk moden dan sederhana.

5. Department Store Dalam Talian, Panaya.id

Perniagaan Zaskia Sungkar dan Irwansyah juga mensasarkan pasaran dalam talian. Masih berkolaborasi dengan rakan artis Raffi Ahmad, mereka membuka sebuah gedung membeli-belah dalam talian bernama eDepstore.id.

Selain Raffi Ahmad, perniagaan mereka disokong oleh artis lain seperti Amy Qanita, Nisya Ahmad, Nagita Slavina, Aura Nabilla, Kartika Putri, dan lain-lain.

Produk yang dijual di Panaya.id adalah pakaian, aksesori garisan, dan hiasan buatan rumah. Di samping itu, Panaya.id juga memberi peluang kepada masyarakat Dunia untuk menjual produk mereka dan memperoleh keuntungan.

Baca juga: 9 Artis Dunia yang Berjaya Melakukan Perniagaan Dalam Talian

6. Perniagaan E-Dagang, Wokuwoku.com

Selanjutnya, perniagaan Irwansyah dan Zaskia Sungkar yang menjadikan mereka menjadi artis yang mempunyai empayar perniagaan adalah perniagaan e-commerce, Wokuwoku.com. Sebab untuk membuat kedai dalam talian ini adalah untuk memenuhi permintaan peminat Dunia artis.

Wokuwoku adalah pasar seniman yang ingin menjual produk yang mereka gunakan kepada peminat di Dunia. Produk yang dijual di pasar ini cukup pelbagai, mulai dari pakaian, beg, produk kecantikan, kuliner, dan lain-lain.

Beberapa artis yang menyertai perniagaan e-dagang ini termasuk Prilly Latuconsina, Ricky Harun, Tantri Kotak, Natasha Riski, Ardina Rasty, Shiren Sungkar, Laudya Chintia Bella, dan lain-lain.

Untuk menjadi comel seperti Prilly, anda juga perlu memiliki Tote Bag Pink Prilly Latuconsina. Terdapat tandatangan Prilly juga anda tahu .... . Bagi anda yang ingin membuat pesanan, anda boleh WA ke 0813-8383-0123. . Sangat murah ... Hanya 100 ribu sudah boleh memiliki beg tote yang cantik + tandatangan artis. . . #wokuwoku #wokuwokuid #wokuwokuaddict #totebag #pink #bag #bags #prillylatuconsina #cute #fashion #fashionartis #artis #artistsoninstagram #selebgram #instagram #likesforlikes #instafashion #instagood #instatodayonesh #instink

Satu jawatan yang dikongsi oleh www.wokuwoku.com (@wokuwokuid) pada 7 Nov 2017 pada 5:13 pagi PST

Artikel Berkaitan