Dery Car Seat ~ Perkhidmatan Perniagaan Pengubahsuaian Car Seat Cover dengan Perkhidmatan Perkhidmatan Rumah

Tempat duduk kereta DeryImej eg.all.biz

Inovasi dalam perniagaan diperlukan untuk mengembangkan perniagaan. Dengan tahap persaingan perniagaan yang semakin tinggi, tidak diragukan lagi bahawa pada masa ini terdapat banyak inovasi yang dijalankan oleh pengusaha. Salah satu bentuk dan bentuk inovasi dalam perniagaan adalah perkhidmatan rumah atau perkhidmatan yang dilakukan di rumah pengguna.

Perkhidmatan ini kini menjadi tumpuan ramai orang, terutama masyarakat bandar untuk menjangkakan kesibukan mereka. Dengan hanya membuat panggilan atau telefon ke pusat perniagaan yang ada, kita akan dihubungi oleh pegawai perniagaan yang akan membantu kita menyelesaikan masalah.

Dari peluang besar untuk mendapatkan lebih banyak pelanggan, maka banyak pengusaha menggunakan perkhidmatan ini. Salah seorang pengusaha yang membuat perkhidmatan rumah ini adalah Dery dalam perniagaannya, Dery Car Seat. Dengan perkhidmatan ini, pengguna atau pelanggan dapat menikmati perkhidmatan pengubahsuaian tempat duduk kereta di kediaman mereka tanpa harus datang ke garaj Dery. Lalu bagaimana sebenarnya kisah perniagaan Dery Cat Seat? Berikutan kajian semula.

Layan Panggilan melalui Telefon

Hanya dengan memanggil bengkel pusat, pasukan pengubahsuaian Dery Car Seat akan pergi ke rumah pengguna dan menjadikan tempat duduk kereta mereka lebih baik. Dengan ini, pengguna akan lebih senang dan berpuas hati. Dengan pasukan pengubahsuaian yang berpengalaman, tempat duduk yang digunakan untuk kereta pengguna tidak kurang hebatnya daripada pengerjaan di bengkel.

Tetapi buat masa ini perkhidmatan rumah dari Dery Car Seat masih terhad kepada pengguna di sekitar Jakarta - Tangerang.

Artikel lain:  Valo Car Care ~ Perniagaan Mencuci Kereta Unik Menjalankan Kempen Penjagaan Alam Sekitar 

Kadar Pemasangan dan Pengubahsuaian Tempat Duduk

Dalam proses proses, kadar pemasangan Dery berbeza-beza bergantung pada tahap kesukaran model dan bahan yang digunakan. Sebagai ilustrasi, untuk kulit sintetik jenama ferari harganya Rp 600.000, sedangkan untuk bahan jenama kekuatan ditetapkan pada Rp1.2 juta dan Mbtech sendiri memiliki biaya Rp1.8 juta. Khusus untuk pesanan model penyesuaian, ada biaya tambahan sekitar Rp 300.000 hingga Rp.500.000 tergantung pada tingkat kerumitan.

Sekiranya pelanggan masih mahukan gambar tambahan dengan bayaran tambahan Rp150,000 setiap satu gambar akan dikenakan. Oleh itu, jika semuanya dihitung, kos paling mahal untuk mengubah suai tempat duduk kereta ini adalah Rp.3 juta per set untuk tempat duduk yang menggunakan reka bentuk atau gambar tambahan dengan tahap kesukaran yang tinggi. Masa untuk bekerja pada penutup tempat duduk kereta secara umum akan memakan masa sekitar tiga hingga empat hari.

Pengeluaran tempat duduk untuk stok dan pesanan

Selain melayani pemasangan dan pengubahsuaian tempat duduk, dalam usaha ini Dery juga menghasilkan tempat duduk kereta. Tempat duduk yang dibuat oleh Dery digunakan untuk persediaan atau stok perniagaan sehingga apabila ada permintaan, pelanggan tidak perlu repot menunggu pemasangan tempat duduk selama berhari-hari. Stok yang dibuat oleh Dery juga melayani pesanan mengikut kehendak pengguna.

Dery menyatakan bahawa ketika ini dia mempunyai puluhan model penutup tempat duduk kereta yang dihasilkan, terutamanya penutup tempat duduk dengan gambar watak lucu dan unik. Produk pelapis Dery Car Seat kini dapat mengirim permintaan dan pesanan ke berbagai kota, termasuk di sekitar wilayah Jakarta Besar, Kalimantan, Lampung dan Batam.

Untuk menjadikan pengguna lebih selesa dan berpuas hati, Dery juga memberikan jaminan pelapis dan perkhidmatan. Dery sendiri menjamin keaslian pelapis yang digunakan dan berani memberikan pampasan tiga kali ganda sekiranya pelanggan merasa tidak berpuas hati dengan keaslian produk tersebut.

Baca juga:  Go-Box ~ Perkhidmatan Terkini dari Go-Jek untuk Mengusahakan Perniagaan Logistik Skala Besar

Strategi Pengembangan dan Pemasaran Perniagaan

Selain menghasilkan pelapis, dalam hal mengembangkan bisnis ini, Dery juga melakukan strategi menyediakan layanan dukungan untuk pemasangan siling dan siling. Pendapatan lain juga diperoleh oleh Dery dari menjual barang untuk tujuan kereta seperti  penutup badan  dan kunci stereng.

Untuk proses pemasaran itu sendiri, Dery bergantung pada media sosial seperti Instagram untuk mempromosikan perniagaannya kepada masyarakat dan masyarakat luas. Usaha promosi melalui rangkaian sosial ini memang dirasakan oleh Dery untuk memastikan pesanan terus berjalan. Dengan strategi pemasaran ini dalam sebulan, perolehan Dery Car Seat dapat mencapai perolehan sekitar Rp 35 juta.

Artikel Berkaitan