Cargonesia Express ~ Perkhidmatan Penghantaran Lengkap dan Terluas di Dunia

CargonesiaImej dari Cargonesia.com

Bagi rakan sekerja yang berada dalam dunia perniagaan, tentu saja, dapat difahami bahawa perkembangan rangkaian perniagaan kini hampir tidak terbatas. Tanpa had di sini bermaksud bahawa sesiapa sahaja boleh menjalankan perniagaan dan bekerjasama dengan sesiapa sahaja dan di mana sahaja tanpa halangan jarak atau masa. Di dunia yang terkenal sebagai negara kepulauan, kini semakin mudah untuk berniaga walaupun anda harus memisahkan bandar dan bahkan pulau.

Sebab pertama tentunya pembangunan infrastruktur yang menyokong rangkaian perniagaan. Selain itu, ada banyak perusahaan pengiriman barang atau ekspedisi bahkan menjadi salah satu pengukur barometer serta mendukung kemudahan melakukan transaksi bisnis antara wilayah. Bagi aktivis perniagaan, ini tentunya merupakan peluang yang sangat luar biasa dan juga faedah yang mesti dimanfaatkan semaksimum mungkin.

Bercakap mengenai perniagaan perkapalan atau perkhidmatan penghantaran barang, tentu banyak yang bertanya-tanya apakah kriteria perkhidmatan yang baik dan dapat menyokong perniagaan yang kita jalankan dengan lebih baik. Baiklah, secara umum ada beberapa petunjuk yang dapat kita buat garis panduan sebelum kita menentukan penyedia perkhidmatan penghantaran terbaik untuk perniagaan kita.

Memilih Perkhidmatan Penghantaran Barang Terbaik

Terdapat sekurang-kurangnya 5 petunjuk penilaian yang dapat kita rujuk dalam menentukan perkhidmatan penghantaran terbaik. 5 petunjuk adalah, ketepatan masa, kos, jenis perkhidmatan dan tidak kurang pentingnya, iaitu adanya jaminan.

  • Penghantaran tepat pada masanya

Petunjuk pertama yang mesti kita perhatikan adalah masalah ketepatan waktu penghantaran. Sebab mengapa penunjuk ini sangat penting adalah yang pertama, kerana dalam perniagaan, ketepatan masa adalah pertimbangan bagi rakan perniagaan kita sama ada kita boleh dinilai sebagai rakan niaga yang baik. Oleh itu, kita mesti memastikan bahawa syarikat perkhidmatan penghantaran mempunyai pengalaman yang baik dari segi penghantaran tepat waktu.

Untuk satu petunjuk ini, kita wajib memperkaya maklumat dari rekod prestasi syarikat perkhidmatan perkapalan. Selain melihat kesaksian yang dikemukakan oleh syarikat, kami juga dapat mengetahui sendiri bagaimana pengalaman dan juga kualiti perkhidmatan dari pelanggan yang telah bekerja dengan syarikat tersebut.

Artikel lain:  Petua Memilih Perkhidmatan Penghantaran Barang untuk Menyokong Perniagaan Dalam Talian

  • Kos Berpatutan dan Kompetitif

Petunjuk kedua adalah isu kos penghantaran. Sebagai ahli perniagaan, sudah tentu kita mempunyai garis panduan untuk menghabiskan sesedikit mungkin untuk mendapatkan pendapatan semaksimum mungkin. Oleh itu kita mesti mencari perkhidmatan penghantaran barang yang menawarkan kos terbaik.

Tetapi yang mesti diperhatikan adalah, tidak jarang syarikat menawarkan perkhidmatan dengan harga murah. Tetapi lebih teruk lagi, mereka tidak dapat mengekalkan kualiti perkhidmatan mereka. Oleh itu, adalah lebih bijak sekiranya kita memilih perkhidmatan dengan harga yang bukan sahaja berpatutan tetapi juga selaras dengan perkhidmatan yang diberikan.

  • Jenis Perkhidmatan Variatif

Dengan persaingan perniagaan yang semakin meningkat, tentunya kita juga harus lebih berhati-hati untuk memilih mod penghantaran yang tepat dan sesuai dengan perniagaan kita. Oleh itu, jenis perkhidmatan yang ditawarkan oleh syarikat perkhidmatan perkapalan juga boleh menjadi penanda aras sekiranya syarikat itu layak mendapat kepercayaan kita.

Akan lebih baik jika kita memilih syarikat yang menawarkan berbagai mod pengangkutan pengiriman mulai dari darat, laut dan udara. Walaupun kami tidak akan menggunakan semua jenis mod pengangkutan, memilih syarikat dengan layanan yang bervariasi dapat mempermudah kami nanti jika kami menghadapi masalah dengan salah satu mod pengangkutan utama.

  • Menawarkan Perlindungan Melalui Waranti

Dan terakhir, untuk pertimbangan, kami memilih # syarikat penghantaran barang, iaitu sama ada syarikat itu menawarkan jaminan untuk barang yang dihantar. Masih berkaitan dengan titik sebelumnya, saat ini terdapat banyak faktor yang dapat mempengaruhi kelancaran penghantaran barang, terutama untuk jarak jauh. Oleh itu, dengan jaminan, sekurang-kurangnya kita dapat mengurangkan kerugian perniagaan yang mungkin timbul kemudian.

Beberapa pertimbangan di atas nampaknya dapat menjelaskan, syarikat jenis apa yang sesuai untuk kita pilih sebagai rakan kiriman. Lalu, adakah cadangan yang sesuai yang memenuhi semua kriteria di atas? Sudah tentu ada, salah satu yang terbaik adalah perkhidmatan penghantaran barang Cargonesia Express.

Bagi rakan perniagaan, terutama mereka yang sering dan memerlukan perkhidmatan penghantaran jarak jauh dan jarak jauh, adalah wajar untuk mendengar beberapa kelebihan dan kelebihan yang ditawarkan oleh Cargonesia Express di bawah.

Gambaran keseluruhan Cargonesia Express

Di bawah pengurusan PT Cargonesia Utama Trans, perkhidmatan penghantaran dan penghantaran kargo Cargonesia Express telah berpengalaman dalam menjalankan perniagaan ini tidak kurang dari 10 tahun. Dengan pengalaman ini, dan disokong oleh rangkaian pelanggan yang telah tersebar di seluruh Dunia, nampaknya bukti nyata bahawa perkhidmatan Cargonesia dapat menjadi alternatif terbaik bagi anda yang memerlukan perkhidmatan penghantaran barang atau pengangkutan kargo.Cargonesia 2

Tinjauan kecil mengenai perkembangan awal perkhidmatan penghantaran barang Cargonesia, pada awalnya syarikat ini berkembang dari unit perniagaan yang melayani penghantaran tempatan dan antar bandar. Selanjutnya tumbuh untuk memperluas pengiriman antar pulau, yaitu Jawa-Kalimantan, perlahan-lahan syarikat yang berpusat di Jakarta terus berkembang dan dipercayai oleh ratusan pelanggan baik dari pihak pemerintah maupun swasta.

Dan sekarang telah menjadi salah satu pelopor perkhidmatan penghantaran kargo dan kargo terlengkap di Dunia, Cargonesia terus mengekalkan ketekalan kualiti perkhidmatan yang mereka tawarkan. Dengan motto "Mendukung Kejayaan Perniagaan Anda", Cargonesia kini berubah menjadi penyedia perkhidmatan penghantaran barang terbaik dan paling komprehensif di Dunia.

Mengapa Cargonesia Express?

Sejajar dengan beberapa kriteria untuk perkhidmatan penghantaran barang terbaik yang telah kita bincangkan sebelumnya, poin-poin ini dapat ditemukan dalam perkhidmatan yang ditawarkan oleh Cargonesia Express. Lebih khusus lagi, Cargonesia mempunyai beberapa kelebihan perkhidmatan berbanding pesaing.

Yang pertama adalah kelengkapan armada perkapalan. Melayan penghantaran melalui darat, laut dan udara, pasukan dari Cargonesia memastikan bahawa pelanggan dapat mendapatkan perkhidmatan sesuai dengan keperluan dan juga destinasi penghantaran. Untuk penghantaran darat, terdapat dua jenis pengangkutan, iaitu trak dan kereta api. Ruang lingkupnya meliputi Sumatera, Jawa, Kalimantan, Bali dan Nusa Tenggara.

Di samping itu, terdapat juga penghantaran melalui kereta pengangkutan yang akan dihantar melalui laut dengan kapal jenis Roro atau kapal kontena. Inilah yang menjadikan cargonesia dapat menyediakan perkhidmatan penghantaran untuk pemanduan kereta, pembawa kereta atau penarik yang merangkumi hampir semua kawasan di Dunia.

Adapun armada udara, liputan layanan Cargonesia diedarkan melalui penerbangan komersial dan carter yang meliputi semua ibu kota provinsi di Dunia dari Aceh ke Papua. Untuk penghantaran barang dengan berat lebih dari 200 kilogram atau memasuki kategori muatan berat, pelanggan juga boleh mendapatkan pakej khas menggunakan pesawat sewa.

Baca juga:  Kepentingan Rantai Bekalan dalam Perniagaan Perkhidmatan Penghantaran Barang

Selain darat dan udara, untuk pengangkutan pengiriman barang melalui laut, Cargonesia juga bekerjasama dengan syarikat pelayaran nasional PELNI sebagai rakan kiriman. Dengan kerjasama ini, proses penghantaran barang lebih cepat dibandingkan dengan kapal kargo. Kerana kapal yang digunakan adalah kapal penumpang yang umumnya menempuh jarak yang lebih cepat.

Seterusnya tidak kurang pentingnya, iaitu dari segi harga yang ditawarkan. Mengutamakan kualiti perkhidmatan yang sangat baik dan dijamin dengan ketepatan masa yang tepat, sebenarnya tidak menjadikan kos yang ditetapkan untuk perkhidmatan Cargonesia menjadi berat di poket pelanggan. Dengan kos penghantaran antara ribuan hingga puluhan ribu per kg barang, tentunya sangat layak dan sesuai dengan kualitas layanan yang ditawarkan.

Cargonesia 3

Lebih banyak maklumat mengenai harga perkhidmatan dan penghantaran, rakan sekerja dapat melalui sumber maklumat:

Cargonesia Express

PT. Trans Cargonesia Utama

Laman web: www.cargonesia.co.id

E-mel: [dilindungi e-mel]

Alamat: Jl. Pos Pengumben Raya no 13B Kebon Jeruk - Jakarta Barat 11540

Tel: (021) 53665404, 08111789231 Faks (021) 53666294

Artikel Berkaitan