Penjagaan Autonet, Perkhidmatan Salon Kereta Profesional Harga Mesra Panggilan

Perkhidmatan Panggilan Salon KeretaAutonetcare, perkhidmatan salun kereta panggilan

Call car salon - Bagi pemilik kenderaan roda empat, memakaikan kereta adalah salah satu aktiviti yang paling penting dan menyeronokkan. Namun, secara amnya pemilik kenderaan tidak dapat mendandan kenderaan sendiri kerana keterampilan, peralatan, dan peralatan yang terhad.

Tidak menghairankan mengapa perniagaan salun kereta (auto detailing) semakin menjamur sekarang, kerana ia sangat diperlukan oleh pemilik kereta. Dengan adanya perkhidmatan salun kereta, proses menggayakan kereta menjadi lebih mudah, kemas dan tahan lama kerana menggunakan bahan berkualiti dan dilakukan oleh profesional.

Masalahnya ketika ini ialah banyak pemilik kenderaan enggan mengunjungi tempat salun kereta. Sebabnya agak pelbagai, mulai dari kekangan masa, lokasi terpencil, dan sebagainya.

Ini kemudian menjadi alasan untuk munculnya perkhidmatan salon kereta panggilan di bandar-bandar utama di Dunia.

Apakah Panggilan Salon Kereta?

Pada dasarnya perkhidmatan panggilan kereta adalah sama dengan salun kereta lain. Walau bagaimanapun, perniagaan perkhidmatan ini memindahkan lokasi kerja dari bengkel ke tempat lain, seperti rumah atau pejabat pelanggan.

Proses perincian automatik ini memerlukan beberapa kemudahan yang mesti ada di lokasi pelanggan. Contohnya air untuk mencuci kenderaan dengan bersih sebelum melakukan kerja lain.

Selain air, di tempat kerja juga mesti mempunyai kuasa elektrik rumah yang mencukupi, minimum 1300 watt. Ini perlu kerana perincian biasanya menggunakan peralatan elektronik dengan sejumlah besar kuasa untuk mengosongkan atau menggilap kereta.

Perkara lain yang juga cukup penting adalah lokasi kerja perincian yang tidak terdedah kepada cahaya matahari langsung. Kerja perincian biasanya dilakukan di garaj atau tempat letak kereta dengan kanopi.

Panggilan Perkhidmatan Salon Kereta dari Autonetcare

Perkhidmatan Panggilan Salon Kereta Autonetcare

Autonetcare adalah salah satu penyedia perkhidmatan salon kereta panggilan bagi mereka yang memerlukan penyelesaian penjagaan kereta. Bagi anda yang tinggal di sekitar Jabodetabek, Yogyakarta, Solo dan Semarang, sekarang anda dapat menggunakan perkhidmatan salon mobil panggilan yang ditawarkan oleh Autonetcare .

Beberapa perkhidmatan yang ditawarkan oleh Autonetcare adalah seperti berikut:

  1. Penggilap kereta (lapisan) , yang memberikan perlindungan terhadap cat dan permukaan kereta dengan menggunakan bahan khas. Selain melindungi cat kereta, pelapis juga berguna untuk menjadikan permukaan kereta lebih berkilat, lebih bersih, dan lebih mudah dibersihkan.
  2. Pasang Window Film , iaitu memasang lapisan khas pada kaca di dalam kereta untuk mengelakkan cahaya matahari masuk ke dalam kereta yang boleh membuat kabin kereta terasa panas.
  3. Pasang Camera Parking , iaitu pemasangan kamera untuk alat bantu parkir dengan sudut pandangan 360 darjah memudahkan pemandu melihat-lihat kereta ketika hendak meletak kenderaan.
  4. Venom Audio , pemasangan audio khas yang dapat menghasilkan bunyi 3D dengan bass tambahan di bahagian belakang dan sisi kereta.
  5. Pasang Carpet , iaitu pemasangan karpet yang meliputi kawasan lantai kereta yang diperbuat daripada bahan terbaik dengan teknologi khas sehingga kedudukan permaidani tepat

Kelebihan Perkhidmatan Salon Car Call

Terdapat beberapa kebaikan dan kelebihan yang dapat diperoleh pengguna dari perkhidmatan salon kereta Autonetcare, termasuk:

1. Perkhidmatan Rumah

Proses perincian kenderaan kegemaran anda boleh dilakukan di rumah atau di pejabat mengikut kehendak anda. Oleh itu, semasa berehat di rumah, anda dapat melihat proses perinciannya dengan segera.

2. Jaminan Rasmi

Autonetcare memberikan jaminan dan jaminan rasmi untuk kualiti produk yang mereka gunakan. Dengan begitu, anda tidak perlu risau tentang kualiti produk yang digunakan untuk menjaga kereta anda.

3. Juruteknik yang boleh dipercayai

Setiap juruteknik yang menjalankan proses perincian telah mendapat latihan khas dan mempunyai pengalaman. Dengan cara itu, sudah tentu kerja akan kemas seperti yang diharapkan.

4. Jadual yang fleksibel

Ini sangat sesuai untuk anda yang terlalu sibuk dalam aktiviti harian. Anda boleh menentukan masa untuk membuat perincian , juruteknik Autocare akan menyesuaikan jadual mengikut keperluan anda.

Baca juga: Laman Beli dan Jual Kereta Terbaik

Melakukan penyelenggaraan kereta secara berkala akan memberikan prestasi terbaik untuk kenderaan kegemaran anda. Dengan kos yang cukup berpatutan (bergantung pada penjagaan produk dan saiz kenderaan), Autonetcare dapat memenuhi keperluan penyelenggaraan kereta anda.

Artikel Berkaitan