Everalbum ~ Aplikasi Ringkas Untuk Mengumpulkan Semua Foto Peribadi Melalui Media Sosial Dan Penyimpanan Awan

EveralbumImej dari Techcrunch.com

Pada masa ini penggunaan media sosial sangat berbeza. Bukan hanya untuk keperluan komunikasi, kami juga dapat menyimpan pelbagai fail peribadi kami seperti foto dan video di akaun peribadi perkhidmatan rangkaian sosial kami. Inilah yang kemudian mendorong semakin banyak pengguna media sosial atau perkhidmatan dalam talian memuat naik kandungan digital untuk beberapa tujuan.

Beberapa tujuan ini termasuk hanya untuk koleksi, untuk dikongsi dengan yang lain atau ia juga boleh menjadi media promosi jika berkaitan dengan urusan perniagaan. Tetapi masalahnya adalah, dengan pelbagai perkhidmatan media sosial dan penyimpanan awan sering membuat pengguna bingung. Kerana foto yang mereka simpan, tersebar di pelbagai akaun peribadi milik mereka.

Kemudian bolehkah kita mengumpulkan semua kandungan digital seperti foto dan video dari media sosial dan penyimpanan awan di tempat yang sama? Jawapannya tentu saja mungkin, sekarang dengan bantuan aplikasi mudah alih Everalbum kita dapat menyimpan semua foto kita dengan lebih mudah dan cepat tanpa perlu mengunjungi satu persatu akaun media sosial kita.

Memudahkan Pelbagai Pengguna

Keperluan untuk memuat naik foto atau video di akaun media sosial dan perkhidmatan penyimpanan awan, telah menjadi keperluan bagi banyak orang. Mulai dari pengguna biasa hingga mereka yang bekerja dalam fotografi atau memerlukan media promosi, sangat sering memuat naik foto dan video yang telah dibuat ke media sosial. Tujuannya tentu saja lebih selamat dan dapat diambil bila diperlukan.

Namun, dalam beberapa kes, kita akan keliru kerana kita telah memuat naik foto di pelbagai perkhidmatan media sosial yang berbeza. Atas sebab ini, aplikasi mudah alih # Everalbum boleh menjadi penyelesaian bagi anda yang ingin mengumpulkan semua fail digital yang telah dimuat naik di media sosial dan perkhidmatan penyimpanan awan di satu tempat.

Artikel lain:  Waffle ~ Aplikasi Media Sosial Foto Kolaborasi Konsep Penciptaan Samsung

Kemudian aplikasi Everalbum dapat berfungsi untuk memuat turun foto dari beberapa media sosial sekaligus seperti Facebook, Instagram, Dropbox, ke Foto Google. Semuanya dapat dijalankan dengan mudah walaupun hanya melalui peranti telefon pintar kami.

Mengumpulkan Foto Dalam Talian Lebih Mudah

Sesuai dengan tujuan yang ingin ditunjukkan oleh pembangun aplikasi, pengguna diharapkan dapat memanfaatkan keuntungan untuk mengumpulkan berbagai foto dengan cara yang lebih mudah dan cepat. Tanpa perlu memeriksa akaun individu untuk media sosial atau penyimpanan awan, kami hanya perlu menghubungkan setiap akaun ini ke perkhidmatan Everalbum.

Prosesnya cukup mudah dan praktikal, pergi ke aplikasi Everalbum, akan ada pilihan untuk menghubungkan setiap jenis media sosial dan perkhidmatan penyimpanan awan. Everalbum secara automatik memaparkan semua foto di akaun peribadi kami bahkan yang disimpan dalam Camera Roll.

Kelebihan lain yang ditawarkan oleh aplikasi Everalbum adalah fungsi kurator foto yang telah dikumpulkan. Fungsi kurator ini hanya dapat menyajikan penapisnya sendiri untuk foto dengan kategori tertentu. Sebagai contoh, kita dapat memilih untuk memaparkan foto yang diambil dalam jangka waktu tertentu. Dari situ akan muncul album khas yang hanya berisi foto sesuai dengan filter yang telah dimasukkan sebelumnya.

Kewujudan ciri ini tentunya boleh menjadi alternatif untuk mengembalikan kenangan yang pernah ada sebelumnya. Dikemas dalam bentuk album foto interaktif, pelbagai kenangan masih dapat dibingkai abadi melalui perkhidmatan Everalbum.

Tetapi ciri kurator album kemunduran ini adalah ciri alias pilihan. Oleh itu, jika pengguna tidak menginginkan ciri ini, anda boleh mematikannya. Kerana dengan fitur ini diaktifkan, pengguna akan mendapat e-mel setiap hari dari aplikasi Everalbum yang berisi album foto mundur.

Baca juga:  5 Aplikasi Penyuntingan Foto Popular untuk Menyelaraskan Wajah Anda untuk Menjadi Taufan

Versi premium Everalbum

Aplikasi Everalbum kini boleh dimuat turun untuk pengguna telefon pintar dengan sistem operasi iOS dan #Android. Pengguna kemudian boleh menggunakan aplikasi ini secara percuma. Tetapi jika kita menggunakan versi percuma, akan ada batasan dari segi kualiti penyimpanan iaitu foto tidak akan disimpan menggunakan resolusi asal. Walaupun begitu, secara umum hasil foto yang disimpan masih bagus untuk dilihat sama ada melalui komputer atau telefon pintar.

Tetapi jika anda mahukan perkhidmatan yang lebih baik, anda boleh menggunakan versi premium aplikasi ini. Dengan bayaran langganan US $ 10 sebulan, semua fail foto dan video akan disandarkan dengan kualiti terbaik.

Artikel Berkaitan