Arahan Berbilang ~ Ciri Peta Google Terkini yang Akan Membantu Anda Pulang Dengan lancar

Petunjuk Hentian BerbilangImej dari Searchengineland.com

Pada masa musim mudik seperti sekarang, sudah tentu akan ada banyak orang yang akan menaiki kenderaan. Baik bagi anda yang juga akan pergi atau pulang tahun pulang, tentu saja, laluan perjalanan menjadi salah satu syarat agar kelancaran dapat diperoleh. Mengenai laluan pulang ada banyak cara yang boleh dilakukan seseorang untuk mendapatkannya.

Dia boleh meminta orang lain, membawa peta atau juga bergantung pada petunjuk arah di jalanan. Tetapi seiring dengan perkembangan teknologi yang ada, sekarang seseorang dapat memperoleh arah dan jalan yang tepat berulang-alik. Teknologi yang saya maksudkan untuk dapat membantu kita mendapatkan laluan pulang yang berkemampuan adalah #Google Maps.

Artikel lain:  Peta Dalaman ~ Ciri Terkini Google untuk Pemetaan Lokasi di Bangunan

Peta Google sendiri telah diperbaiki berbanding sistem dan ciri-cirinya sehingga penggunaannya semakin berkualiti. Dan salah satu ciri Peta Google terkini yang semakin menjadikan aplikasi ini lebih menarik adalah Multi Stop Arah. Dengan ciri ini, dipercayai bahawa seseorang yang pergi dan balik akan lebih lancar dan lebih mudah. Lalu bagaimana sebenarnya ciri Multi Stop Arah? Berikutan kajian semula.

Fungsi Multi Stop Arah

Arah Multi Berhenti Google dilancarkan pada 30 Jun 2016 semalam. Dengan ciri baru ini sendiri, seseorang yang akan melakukan perjalanan jauh akan dapat mendapatkan navigasi yang lebih mudah.

Kenapa begitu? Kerana dengan ciri ini, tempat ditentukan secara automatik, Peta Google akan memberikan perincian dan urutan laluan ke tujuan. Sebelum ada ciri ini sahaja, seseorang hanya dapat menambahkan tempat lain untuk dikunjungi ketika dia telah melakukan perjalanan dengan Peta Google. Sekarang dengan ciri baru ini, maka anda dapat menentukan tempat-tempat ini pada awal perjalanan.

Sudah Terdapat pada Peranti Android

Jika sebelumnya fitur Multi Stop Arah hanya muncul di versi web, sekarang terdapat di aplikasi Peta Google pada perangkat Android. Untuk peranti #iOS, Google merancang untuk menyediakannya dalam masa terdekat. Untuk menggunakan fitur Multi Stop Arah, seseorang seperti biasa hanya diperlukan untuk menentukan titik permulaan dan titik tujuan.

Selepas itu anda perlu pergi ke sudut kanan atas untuk memasuki Menu dan pilih Tambah Berhenti. Sekarang dari sini anda boleh menukar destinasi atau jalan yang ingin anda lalui dengan menyeret (seret) butang menu di sebelah kiri tempat.

Mengemas kini Ciri Garis Masa Anda

Tidak hanya menampilkan fitur Multi Stop Arah, pada saat yang sama Google juga memperbarui fitur Garis Masa Anda di Peta Google yang sudah ada sejak 2015. Dengan kemas kini ini sendiri, anda dapat memberikan nota atau komen di setiap lokasi yang telah dikunjungi.

Sebelum ciri ini diperbaharui, pengguna hanya dapat memaparkan laporan perjalanan yang telah dilakukan. Pada akhirnya semua ciri dan kemas kini terkini ke ciri Peta Google yang ada lebih lengkap dengan kemas kini satelit dari Google sehingga pengguna dapat memperoleh gambar yang lebih jelas.

Jadikan Perjalanan pulang dengan lebih lancar

Kehadiran ciri Multi Stop Arah dan kemas kini ciri Garis Masa Anda di Peta Google sememangnya sangat sesuai ketika negara di dunia ini berada di kampung halaman. Dalam tempoh kepulangan ini tentunya banyak orang yang memerlukan panduan laluan ke kampung halaman mereka.

Sekarang dengan ciri Multi Stop Arah dan kemas kini ciri Garis Masa Anda di Peta Google, pengguna akan dapat melalui laluan pulang dengan betul dan juga mengelakkan kesesakan lalu lintas dan mencari stesen minyak atau restoran yang anda perlukan di sepanjang jalan.

Baca juga:  Tempat Google ~ Aplikasi Google untuk Mempopularkan Lokasi Perniagaan Anda

Pemberitahuan Laluan Peta Google dan Cadangan Laluan Membantu Pengguna Mengelakkan Kesesakan

Dalam perjalanan pulang, tentu saja, tidak ada yang mahu terjebak dalam lalu lintas. Kini dalam kemas kini ciri Peta Google ini, pengguna dapat mengelakkan kesesakan lalu lintas dari laluan.

Kenapa begitu? Kerana dengan fitur kemas kini ini, pengguna akan mendapat pemberitahuan mengenai kesesakan lalu lintas dan pada masa yang sama mengesyorkan laluan alternatif yang dapat dilalui tanpa lalu lintas di lorong lain. Ciri pemberitahuan ini sendiri akan segera diaktifkan ketika pengguna telah menentukan laluan pemanduan tujuan dan sudah berada dalam mod navigasi.

Artikel Berkaitan