Cara Menjadi Program Mendadak Dengan Cepat dan Mudah, Cubalah 8 Petua Ini

Bagaimana menjadi Selebriti TerkenalImej dari WordPress.com

Adakah anda mencari maklumat tentang bagaimana menjadi selebriti secara tiba-tiba di Instagram? Mungkin artikel ini dapat menolong anda menjayakannya.

Kini media sosial bukan hanya media yang digunakan untuk ekspresi diri. Kerana dengan pelbagai faedah yang ada, seperti menjana pendapatan dengan pengewangan, ini akan menjadikan seseorang itu jutawan dan bahkan jutawan. Dan salah satu rangkaian sosial yang dapat kami maksimumkan untuk aktiviti pengewangan ini adalah Instagram.

Ya, media sosial oleh Kevin Systrom dan Mike Krieger sememangnya sangat popular. Oleh itu bagi anda yang ingin menggunakan Instagram sebagai medium untuk menjana wang, anda boleh melakukannya mulai sekarang.

Salah satu teknik pengewangan media sosial yang boleh dilakukan adalah menjadi selebriti. Berapa banyak pendapatan yang boleh diperoleh selebriti?

Menurut sumber dailymoslem.com, selebriti dapat memperoleh Rp500,000 hingga Rp1 juta untuk satu endorse (baca: Endorse Definition ) atau promosi produk melalui akaun Instagram. Itu hanya satu produk, jadi bagaimana jika Selebgram dapat 1 produk sokongan setiap hari? Ya, perbanyakkannya.

10 Cara Menjadi Selebriti yang Boleh Anda Lakukan

Apa itu Selebriti? Akronim selebriti sendiri. Jadi Selebrgam adalah selebriti yang merupakan tokoh awam di Instagram media sosial. Inilah cara untuk menjadi selebriti terkenal:

1. Mempunyai Akaun Media Sosial Lain Selain Instagram

Langkah pertama untuk menjadi selebriti tentunya anda mesti mempunyai akaun Instagram, dan juga disokong oleh beberapa media sosial besar lainnya. Sekiranya anda tidak mempunyai akaun Instagram, muat turun aplikasi di telefon pintar anda dan daftar terus.

Selain Instagram, buat akaun di Facebook, Twitter dan YouTube. Ketiga-tiga media sosial (YouTube, Facebook, Twitter) adalah standard media sosial yang paling banyak digunakan ketika ini.

Tujuannya adalah untuk mempromosikan akaun Instagram anda agar lebih ramai orang tahu dan ingin mengikutinya.

Baca juga:  10 Artis Pendukung Instagram Paling Mahal di Dunia

2. Posting Foto dan Video Berkualiti Secara Berkala

Petua seterusnya mengenai cara menjadi selebriti terkenal ialah menghantar kandungan (gambar dan video) ke akaun IG anda secara konsisten. Jangan lupa untuk menambahkan hashtag yang sesuai dengan kandungan yang anda muat naik.

Hantar Foto dan Video Berkualiti

Dari segi kandungan berkualiti, anda harus selalu menyiarkan foto dan video berkualiti standard dan HD. Biasanya orang suka foto yang mempunyai kualiti piksel yang tinggi dan senang dilihat.

Maksudnya, anda juga perlu mempelajari asas-asas fotografi agar dapat menghasilkan gambar yang berkualiti. Ini adalah modal awal yang sangat penting jika anda ingin menjadi pelajar.

3. Meningkatkan Pengikut Instagram

Bukankah saya selebriti? Lalu, bagaimana? Sudah tentu anda tidak perlu menjadi selebriti atau artis pertama di dunia nyata, tetapi anda hanya perlu menjadi popular di Instagram dengan meningkatkan jumlah pengikut (pengikut).

Semakin banyak pengikut yang anda miliki, semakin besar peluang anda untuk menjadi Selebriti. Jumlah Pengikut memang menjadi teras strategi Selebgram ini. Tetapi pastikan bahawa anda mempunyai pengikut dengan akaun sebenar dari pengguna aktif bukan akaun robotik atau akaun alias palsu palsu.

Salah satu kaedah berkesan untuk mendapatkan pengikut organik adalah dengan menggunakan perisian aplikasi Celebgramme.com. Aplikasi yang telah memenangi anugerah UMKM ini, sangat mudah digunakan dan semuanya automatik sepenuhnya. Bagi mereka yang ingin tahu, sila periksa laman web untuk mengetahui tentang ciri terkini.

4. Menggilap Akaun Instagram Dengan Baik

Seterusnya, bagaimana menjadi selebriti yang berjaya, anda tidak boleh hanya bergantung pada jumlah pengikut kerana anda juga harus melakukan beberapa tipuan untuk menggilap akaun Instagram anda agar lebih banyak pengikut dan pengiklan berminat dengan Instagram anda.

Di bahagian bio, pastikan ia dibuat semenarik mungkin. Terangkan akaun IG anda secara ringkas dan ringkas. Di samping itu, anda boleh menyesuaikan penampilan foto agar kelihatan lebih menarik mengikut garis masa anda.

5. Kirimkan Kandungan yang Sesuai dengan Perwatakan dan Minat Anda

Dalam memuat naik gambar di akaun Instagram ini, anda perlu memuatkan kandungan yang sesuai dengan watak dan minat serta pilihan anda. Jangan lupa untuk menyesuaikan diri dengan apa yang disukai dan dikehendaki oleh orang lain.

Mula-mula anda boleh bermula dari konsep, misalnya, anda menyukai produk kecantikan, kemudian buat petua penjagaan wajah. Sampaikan petua yang mudah, menarik, memberi inspirasi dan terkini (terkini). Jangan lupa juga menambah kapsyen pada foto yang popular dan berkaitan dengan konsep anda.

Dari sini pelawat atau pengikut anda akan selalu menyukai (memberi hati) dan menunggu siaran yang akan anda muat naik. Untuk menarik duta jenama menggunakan perkhidmatan anda, anda boleh mengaitkan muat naik dengan nama produk duta jenama yang memerlukan perkhidmatan sokongan anda.

Saya sudah lama berada di sini, menunggu kepulangan anda. Mustahil untuk hati saya memilih jika saya telah mencintai 🥀 #INDAHNYADUNIA - #AndienStage untuk Pertunjukan Malam Ini di #ErdemxHM

Satu catatan dikongsi oleh Andien Aisyah (@andienaisyah) pada 8 Nov 2017 pada 6:25 PST

6. Perhatikan estetika dan keindahan gambar

Kerana Instagram adalah media sosial berasaskan gambar, anda tidak boleh mengacaukan kualiti gambar. Pastikan kandungan gambar yang akan anda muat naik atau muat naik adalah gambar yang berkualiti, tidak kabur dan juga menarik.

Untuk mendapatkan gambar berkualiti ini, anda perlu mengambil gambar dengan peranti kamera yang mempunyai resolusi dan spesifikasi yang baik. Jangan lupa tentang pencahayaan juga. Ya, anda benar-benar perlu mendapatkan cahaya yang cukup untuk menjadikan gambar kabur dan jelas.

Saya rasa cintanya pada biru menular 💙

Satu catatan dikongsi oleh @ raisa6690 pada 30 Sep 2017 pada 1:51 PDT

Perkara lain yang juga akan menentukan kualiti gambar adalah kedudukan mengambil gambar dan latar belakang atau latar belakang objek. Sekiranya anda benar-benar memerlukan beberapa peralatan sokongan seperti tripod atau tongsis maka anda juga perlu menyediakannya agar gambar yang dihasilkan lebih baik

7. Gunakan Hashtag Secara Semula Jadi

Penggunaan hashtag secara optimum adalah salah satu cara untuk diprogramkan dengan cepat dan mudah. Sebabnya, dengan meletakkan hashtag yang betul pada setiap siaran, siaran tersebut akan dilihat oleh lebih banyak orang di seluruh dunia.

Namun, anda tidak boleh membuat hashtag secara rawak kerana ia boleh dianggap spam. Terdapat banyak akaun IG yang ditangguhkan kerana aktiviti spam, anda harus menjauhinya dari awal.

Salah satu contoh penggunaan hashtag dapat dilihat dalam posting IG Dian Sastro

Yayasan kedai ubat kegemaran saya akhirnya ada di sini, Infalible Pro-Matte Foundation! Saya menyukainya kerana hasilnya benar-benar super matte, tahan lama, sangat ringan dan tidak kekenyangan sepanjang hari ❤ Saya berani anda mencuba foundation L'Oreal Infalible Pro-Matte! #infaliblepromatte #LorealParisID #timeproofmakeup @getthelookid

Satu catatan dikongsi oleh Dian Sastrowardoyo (@therealdisastr) pada 28 Okt 2017 pada 12:19 PDT

8. Perhatikan Masa dan Momentum Muat Naik

Ya, memang waktunya akan dapat menjadikan kejayaan anda sebagai selebriti atau tidak. Kenapa begitu? Kerana lebih pantas anda gunakan untuk memuat naik gambar untuk menarik netizen atau pengikut untuk mengklik butang suka, semakin berjaya anda sebagai selebriti. Oleh itu, pastikan momentum masa ini juga membimbangkan anda.

Gunakan masa ketika netizen bergelut dengan akaun Instagram mereka seperti pagi, petang atau malam. Dengan ini, lebih banyak orang akan masuk ke akaun Instagram anda dan itu boleh menjadi duta jenama.

Baca juga:  7 Cara Menjana Wang dari Instagram

Kesimpulannya

Sebenarnya bagaimana menjadi selebriti tidak begitu sukar. Namun, anda memerlukan kesungguhan dan ketekunan untuk mendapatkan hasil yang maksimum. Cuba beberapa petua di atas dengan teliti, dan buktikan hasilnya.

Artikel Berkaitan