Hati-hati, Permainan Pokemon Go Ketagihan, Inilah Tanda-Tanda!

ketagih dengan Pokemon GoImej dari Pokegofans.com

Permainan sangat menyeronokkan ketika dimainkan. Ini kemudian menjadikan banyak orang yang berminat dalam permainan untuk menghiburkan diri atau melepaskan keletihan dan kebosanan. Kewujudan permainan yang kini lebih mudah dimainkan melalui aplikasi dari telefon pintar menjadikan pencinta lebih hebat. Terutama dengan adanya permainan media sosial seperti "Pokemon Go" boleh menjadi sangat viral dan membuat orang yang sebelum ini tidak menyukai #game begitu ingin mencubanya.

Permainan Pokemon Go sangat popular pada masa kini. Bahkan ada di antara mereka yang kecanduan untuk terus bermain permainan produksi Pokemon Company bekerjasama dengan Nintendo dan Niantic. Berikut adalah beberapa tanda bahawa seseorang telah kecanduan bermain Pokemon Go.

1. Tinggalkan Rumah Lebih Awal, Datang Lewat

Tanda pertama seseorang telah ketagih bermain permainan Pokemon Go adalah meninggalkan rumah lebih awal dan pulang lewat. Permainan Pokemon Go memerlukan pemain untuk meninggalkan rumah untuk memburu atau bertengkar dengan Pokemon lain. Sekarang apabila seseorang ketagih bermain permainan Pokemon Go ini, mungkin mereka lupa masa hingga akhirnya mereka tidak pulang ke rumah hingga larut malam.

Bermain permainan Pokemon pada waktu malam memang boleh berlaku kerana terdapat beberapa jenis hantu pokemon pada waktu malam yang unik dan jarang berlaku. Oleh itu dari pagi hingga malam seseorang yang telah ketagih dengan permainan ini mungkin selalu berada di luar rumah.

Artikel lain:  Bahaya Memainkan Pokemon Pergi Apa Yang Perlu Anda Perhatikan

2. Nikmati Lalu Lintas

Sebilangan besar orang sangat membenci lalu lintas, tetapi tidak untuk penagih Pokemon Go. Mereka sangat menikmati kesesakan lalu lintas. Kenapa begitu? Kerana apabila berlaku kesesakan lalu lintas, permainan ketagihan berdasarkan augmented reality akan sangat gembira kerana dia dapat memperoleh banyak hal dari sana, seperti menambahkan "pokeball" (senjata untuk menembak monster pokemon) di setiap pokestop yang dilalui atau monster pokemon itu sendiri.

3. Berjalan Menjadi Perkara yang Menyeronokkan.

Seterusnya, tanda bahawa seseorang atau anda sendiri ketagih dengan permainan Pokemon Go adalah menikmati aktiviti berjalan kaki. Permainan yang menggunakan teknologi GPS memerlukan pemain bergerak atau berjalan untuk mendapatkan monster atau ke pokestop untuk menambahkan pokeball. Sekarang dalam permainan ini sendiri, jarak antara pokestop dengan yang lain agak jauh.

Oleh itu pemain dikehendaki berjalan untuk berjaya bermain permainan ini yang dikeluarkan pada bulan Julai 2016. Bagi mereka yang tidak suka berjalan, mereka mungkin menghentikan permainan ini. Tetapi bagi mereka yang ketagih dengan Pokemon Go, berjalan kaki akan menjadi perkara yang sangat menyenangkan.

4. Sentiasa Bawa Kuasa Bank

Permainan ini memang akan membuatkan bateri cepat habis dengan cepat, kerana pemain yang bermain berjam-jam. Dari sini, begitu banyak pemain permainan Pokemon Go yang dilihat membawa power bank, sebuah peranti yang berfungsi untuk mengisi semula bateri. Oleh itu, jika anda melihat seseorang yang selalu membawa bank kuasa ke mana-mana dengan berjalan kaki, maka mereka mungkin orang yang sudah ketagih bermain Pokemon Go.

5. Perbelanjaan untuk Lebih Banyak Kuota

Untuk pemain Pokemon Go, anda mesti bersiap sedia dengan kuota yang telah habis. Dengan penggunaan GPS sahaja memang akan mengurangkan kuota yang anda ada. Dan jika anda bermain permainan ini selama berjam-jam dalam sehari, anda pasti yakin kuota #internet anda akan habis dengan cepat.

Kerana itu, perbelanjaan pemain Pokemon Go yang sudah ketagih dengan permainan Pokemon dapat berkali-kali. Mungkin anda menggunakan kuota tanpa had, tetapi ingat di luar rumah anda perlu makan dan minum yang harganya lebih mahal.

Baca juga:  Petua Memainkan Pokemon dengan Selamat agar tidak membahayakan diri sendiri dan orang lain

6. Tiba-tiba Menjadi Perunding

Akhirnya, tanda bahawa seseorang ketagih bermain permainan Pokemon Go tiba-tiba menjadi perunding. Ya, seseorang yang kecanduan permainan ini biasanya mereka adalah orang yang telah mencapai tahap atau tahap yang lebih tinggi.

Ini berlaku kerana mereka sangat rajin mengejar nilai atau poin. Sekarang dari sini maka mereka yang telah mencapai tahap tinggi akan menjadi tempat rujukan para pelatih pemula untuk bertanya. Di sinilah penagih permainan Pokemon Go tiba-tiba menjadi perunding.

Artikel Berkaitan