Jet Commerce, E-Commerce Enabler Menawarkan Penyelesaian untuk Perniagaan Dalam Talian

Jet Commerce

Dunia memasuki revolusi 4.0 atau perindustrian 4.0 berdasarkan teknologi maklumat dan komunikasi. Atas sebab ini, tidak menghairankan bahawa ekonomi Dunia kini disokong oleh peningkatan jumlah e-dagang.

Salah satu syarikat yang bersaing dalam mendukung era revolusi industri 4.0 adalah Jet Commerce yang beroperasi sebagai pemboleh e-commerce .

E-commerce Enabler Berbeza dengan E-Commerce Marketplace

Dalam dunia E-Commerce sendiri, masyarakat Dunia cukup akrab dengan perdagangan dalam talian, termasuk penggunaan marketplace dan e-commerce enablers . Walaupun hampir sama, kedua-dua istilah itu sangat berbeza.

Pemboleh e-dagang lebih cenderung untuk menyimpan dan memasarkan jenama dalam talian, termasuk kesedaran jenama di masyarakat Dunia. Ini sesuai dengan visi dan dibina oleh Jet Commerce yang unik dan berbeza dengan pemboleh e-commerce lain yang masuk pertama, seperti acommerce, icommerce dan sebagainya.

Visi dan misi yang dijalankan oleh Jet Commerce adalah untuk memfokuskan bukan hanya pada logistik tetapi juga dalam membuat strategi pemasaran, imej jenama dan kesedaran. Manakala pasaran lebih menumpukan pada penyediaan platform sehingga orang dapat menjual barang dagangan / jenama mereka di platform.

Dengan menggunakan pasar, penjual barang dapat menggunakan akun yang disediakan sebagai shanties dalam talian, sementara pasar berfungsi untuk menangkap sebanyak mungkin pengguna. Selain itu, pasar juga merupakan orang ketiga yang mengatur pengiklanan produk secara dalaman dalam ruang lingkup pasar untuk mengurus catatan transaksi antara penjual dan pembeli.

Seiring dengan perkembangan era perindustrian 4.0, pasar di Dunia semakin menjamur, salah satu yang terbesar adalah Shopee, Bukalapak, Tokopedia dan sebagainya.

Fokus pada Strategi Pemasaran Dalam Talian untuk Pemilik Jenama

Sesuai dengan perbezaan antara pemboleh E-dagang dan pasar e-dagang, pemboleh e-dagang membantu pemilik perniagaan dalam talian untuk meningkatkan pemasaran mereka dalam talian. Jet Commerce menekankan fungsinya sebagai alat untuk kesedaran jenama dan pemasaran digital sehingga kehadiran Jet Commerce mempunyai kesan positif jangka panjang yang dapat dirasakan oleh orang-orang di Dunia.

Untuk merealisasikan impian itu, Ketua Pegawai Eksekutif Jet Commerce, Oliver Yang , merekrut bakat yang mempunyai pengalaman bekerja di agensi pengiklanan di Dunia. Di samping itu, CEO juga memasukkan beberapa pakar pemasaran digital dari China untuk bekerjasama untuk memaksimumkan prestasi Jet Commerce.

Pusat Pemenuhan untuk Pengembangan Perniagaan E-Dagang

Jet Commerce, sebuah syarikat e-dagang yang aktif yang dibina sejak 2017, selalu mengutamakan pengalaman perniagaan dalam talian. Salah satu usaha yang dilakukan adalah meresmikan pusat pemenuhan yang kini ditempatkan di daerah Daan Mogot Kota Tangerang.

Pusat Pemenuhan ini dipersembahkan untuk memastikan kelancaran semua sistem operasi dari penjual ke pengguna. Bermula daripada proses masuk barang atau memuatkan, outbound penghantaran barang-barang sehingga ia sampai ke tangan pengguna.

Pusat pemenuhan yang disediakan oleh Jet Commerce juga telah disokong oleh sistem pergudangan yang baik atau Sistem Pengurusan Gudang (WMS) . Selain disokong oleh WMS, Jet Commerce juga menyediakan Sistem Pengurusan Pesanan (OMS) terkini dan terkini yang dilengkapi dengan alat moden seperti tali sawat, pengimbas mudah alih dan lain-lain.

Penyelesaian untuk Meningkatkan Volume Pesanan pada Musim Puncak

Menurut Oliver Yang, Pemenuhan adalah bahagian terpenting untuk melancarkan aktiviti e-dagang. Dengan menggabungkan penyelesaian end-to-end yang dilaksanakan oleh Jet Commerce dan pusat pemenuhan, syarikat akan semakin menyokong aktiviti penjual dan pembeli dalam transaksi e-commerce.

Keperluan perniagaan e-dagang akan dapat menangani pesanan pengguna yang cenderung meroket pada waktu musim puncak seperti lebaran dan juga cuti Krismas dan Tahun Baru. Dengan aspek terkini yang disediakan oleh Jet Commerce, aktiviti e-dagang tidak lagi dibatasi oleh bekalan barang yang hampir tidak terhad dan bantuan sistem memasak digital yang baik.

Artikel Berkaitan