Android dan Iphone Akan Melancarkan Produk Terkini, Beli Atau Tidak?

IPhone 7Imej dari Valuewalk.com

Dua pengeluar telefon pintar besar, Android dan iPhone, selalu menjadi pusat perbualan untuk masa depan peranti mudah alih. Keputusan seseorang untuk membeli peranti telefon pintar juga diketahui masih banyak bergantung pada apa yang akan atau akan dikeluarkan oleh kedua-dua syarikat itu.

Ini boleh dikatakan ketergantungan pengguna terhadap apa yang akan dilaksanakan pada masa akan datang oleh Android dan iPhone. Pergantungan ini pada pendapat saya adalah perkara semula jadi kerana kedua-dua syarikat ini masih merupakan kekuatan besar dalam industri teknologi telefon pintar. Saya sendiri sebagai pengguna telefon pintar juga selalu melihat apa sahaja yang akan berlaku pada masa akan datang apabila saya ingin membeli telefon bimbit baru.

Sekiranya benar-benar ada telefon pintar yang bagus, canggih dan murah yang akan dilancarkan kemudian, maka biasanya saya akan menangguhkan pembelian saya untuk bulan ini dan akan membelinya pada masa pelepasan.

Teknologi yang tidak berkesudahan

Teknologi masa kini memang berjalan dan berjalan tanpa henti. Termasuk untuk teknologi telefon pintar ini yang hampir setiap minggu kita akan dapat memenuhi jenis atau model telefon pintar. Jadi sebenarnya, jika anda menunggu momentum untuk membeli telefon pintar dengan harapan mendapat teknologi dan ciri yang paling maju, ini tidak berguna.

Kenapa? Kerana kemas kini teknologi ini tidak akan pernah berakhir kerana pembuat teknologi untuk telefon pintar ini akan terus berusaha untuk meningkatkan peranti mereka. Tetapi jika kita menghadapi kenyataan hari ini, akan ada dua keluaran produk teknologi telefon pintar yang akan hadir dalam beberapa bulan akan datang, iaitu #iPhone 7 dan Android Nexus.

Artikel lain:  Teknologi tidak pernah siap, Apple iPhone 7 akan menjadi modifikasi minimum

Oleh itu, dari sini adakah anda, sebagai pengguna, memutuskan untuk menangguhkan pembelian dan kemudian membeli kedua produk tersebut lebih awal atau tidak perlu menunggu dan membeli hari ini? Sekarang sebelum memutuskan perkara ini, kemudian cuba luangkan masa untuk membaca perbincangan berikut.

Apple iPhone 7, Beli Atau Tidak?

Produk pertama yang akan kita bincangkan dan kemudian anda memutuskan untuk membeli atau tidak adalah Apple iPhone 7. Produk telefon pintar dari Apple, iPhone, selalu mengundang rasa kagum. Kerana dengan kualiti dan juga sifat elegan peranti ini, banyak orang kemudian menjadikan peranti ini sebagai pilihan untuk menjadi berbeza dan lebih sejuk.

Nah pada bulan September 2016 akan ada produk iPhone terbaru, iPhone 7. Dari sini adakah anda akan menunggu telefon pintar Apple terbaru ini?

  • Hanya Membawa Perubahan Kecil

Berbanding dengan siri sebelumnya, kemudian diketahui bahawa telefon pintar iPhone 7 hanya menyajikan sejumlah perubahan kecil. Walaupun banyak yang menyatakan bahawa ini tidak sepenuhnya benar kerana tidak ada berita pasti, tetapi satu perkara yang dapat diyakinkan bahawa iPhone 7 tidak akan mempunyai port audio 3.5 milimeter.

Bagi badan itu sendiri, banyak yang meramalkan ia akan mempunyai persamaan dengan iPhone generasi sebelumnya. Bukan hanya itu untuk perkakasan, ia juga dipercayai tidak ada perubahan besar. Memang akan ada kemampuan tambahan pada kamera dan pemproses, tetapi itu hanya sedikit.

  • Buat Masalah Baru

Sekiranya memang berlaku kemudian seperti yang dijelaskan sebelumnya, maka secara umum kita dapat memastikan bahawa iPhone 7 mungkin tidak semenarik yang dibayangkan. Bukan hanya beberapa perubahan yang akan membuat anda kecewa, tetapi dengan hilangnya port audio 3.5 milimeter dipercayai membuat kerumitan baru.

Kenapa? Kerana dengan kehilangan port audio ini jika pengguna ingin mendengarkan muzik maka mereka diminta untuk mengganti earphone dari model kabel menjadi earphone bluetooth atau earphone untuk port Lighting.

Baca juga:  Inilah 7 Kelebihan Samsung Galaxy S7 dan Galaxy S7 Edge yang boleh membuatkan anda menggelengkan kepala

Nexus Android, Beli Atau Tidak?

Seterusnya, telefon pintar baru yang akan hadir pada bulan September atau Oktober 2016 adalah Android Nexus. Jadi bagaimana dengan telefon pintar yang satu ini? Adakah benar-benar patut ditunggu atau tidak? Bagi anda yang sangat gemar atau menyukai peranti VR (Virtual Reality), ada baiknya anda menunggu #Android Nexus ini.

Ya, peranti yang dilaporkan berfungsi oleh HTC memang akan disokong oleh virtual reality (VR) yang lebih murah daripada Oculus Rift.

Artikel Berkaitan