5 Inovasi yang Menjadikan Kerja Lebih Mudah dengan Bantuan Alat Phablet

phabletImej dari Zeendo.com

Phablet adalah peranti yang merupakan penggabungan telefon pintar (#smartphone) dan tablet. Dari sini peranti mempunyai ukuran skrin yang lebih besar antara 5.3-6.99 inci (135-178 mm). Walaupun mempunyai layar yang lebih besar daripada telefon pintar, phablet ini umumnya mempunyai ketebalan yang lebih kecil dan lebih tipis daripada tablet.

Dari ketipisan phablet ini, ia menjadikan peranti ini sentiasa selesa dan senang dibawa dan dibawa ke mana sahaja. Peranti yang kini mulai dihasilkan oleh beberapa jenama umumnya digunakan secara meluas untuk mengakses web mudah alih, multimedia dan aktiviti lain yang memerlukan skrin besar.

Oleh itu, inovasi apa yang dibawa oleh phablet untuk menjadikan kerja manusia lebih mudah? Berikutan kajian semula.

1. Hiburan Semasa Bersenam

Inovasi pertama yang dikemukakan oleh phablet untuk menjadikan kerja manusia lebih mudah adalah untuk hiburan semasa bersenam. Ya, misalnya ketika anda berjoging atau berjalan di atas treadmill maka dengan menggunakan phablet anda juga dapat mendengarkan muzik, mengira masa berjalan anda dan juga membaca berita terkini dan menonton program kegemaran anda.

Sementara itu, jika anda menggunakan telefon pintar, anda akan menghadapi kesukaran untuk melakukan perkara seperti membaca berita dan juga menonton filem dan rancangan.

Artikel lain:  Inilah 7 Jenis Sensor Telefon Pintar Dengan Pelbagai Fungsi, Tahukah Anda?

2. Kekal Produktif di mana sahaja

Seterusnya, inovasi yang dikemukakan oleh phablet untuk menjadikan kerja manusia lebih mudah adalah menjadi lebih produktif di jalanan. Semasa anda dalam perjalanan, menggunakan phablet anda akan mempunyai aktiviti lain yang lebih produktif.

Beberapa aktiviti yang boleh anda lakukan dengan phablet semasa memandu dengan kereta adalah perbankan, mengingatkan janji atau menjaga komunikasi berhubung dengan rakan dan keluarga. Kegiatan pejabat seperti mengirim fail dan foto juga dapat dilakukan ketika anda melakukan perjalanan dengan kenderaan.

3. Kejayaan dalam Mesyuarat Penting

Tambahan pula, inovasi yang dibawa oleh phablets untuk memudahkan kerja manusia membantu anda berjaya dalam perjumpaan penting. Ya, dengan phablet anda boleh berusaha menyiapkan bahan persembahan ini dengan lebih baik. kerana dengan phablet anda dapat menarik perhatian atasan anda dengan persembahan anda melalui phablet.

Bagaimana untuk? Sangat mudah, ambil persembahan slaid foto dengan Kamera Mod Persembahan yang secara automatik akan menyesuaikan gambar untuk foto dengan kualiti tertinggi. Pengurusan fail dengan phablet dianggap sangat berkualiti untuk menyampaikan persembahan yang menarik dan mengagumkan.

4. Abadikan Momen Terbaik Setiap Hari

Phablet yang menggabungkan peranti telefon pintar (telefon pintar) dan tablet juga tidak dapat dilepaskan dari ciri kamera. Ya, dengan ciri kamera ini, inovasi anda adalah untuk selalu menghadirkan momen terbaik setiap hari. Dengan ciri kamera phablet ini, apa sahaja masa anda melakukan dokumentasi tidak menjadi masalah.

Kerana walaupun pada waktu malam dengan sedikit pencahayaan maka anda masih dapat memperoleh hasil gambar yang bagus. Hanya dengan menetapkan Cahaya Rendah, maka anda dapat melakukan dokumentasi pada petang ini dengan hasil yang baik dan mengagumkan.

5. Menghabiskan lebih banyak masa menanti anda

Akhirnya, inovasi yang dikemukakan oleh phablet untuk menjadikan kerja manusia lebih mudah adalah menjadikan waktu menunggu lebih menyeronokkan. Siapa yang suka menunggu. Hampir semua orang tidak mahu dia harus menunggu, terutama dalam masa yang lama. Selain membuang banyak masa, perkara yang membuat penantian begitu membosankan adalah ketiadaan perkara-perkara menarik dan menyeronokkan yang dapat dilakukan.

Baca juga:  Konsep Telefon Pintar Modular, Inilah 4 Bentuk Yang Kita Boleh Rujuk

Tetapi bagi anda yang mempunyai phablet, maka masa menunggu anda akan lebih menyenangkan dan menarik, walaupun anda harus menunggu cukup lama. Kenapa begitu? Kerana dengan phablet, anda dapat memainkan permainan kegemaran anda walaupun berat.

Di samping itu, beberapa hiburan atau hiburan seperti muzik dan video yang dapat anda mainkan sehingga masa menunggu anda lebih menggembirakan. Satu perkara lagi dengan pelbagai aplikasi yang banyak akan menjadi pilihan bagi anda yang suka bosan dengan masa menunggu ini.

Artikel Berkaitan