Penyusunan Semula Fortuna Dengan Pelantikan Pengarah Baru

Fortuna Group adalah sebuah syarikat yang ditubuhkan pada tahun 1970 dan menyediakan penyelesaian komunikasi perniagaan di Dunia. Oleh kerana terlibat dalam perkhidmatan komunikasi perniagaan, Fortuna menyediakan perkhidmatan periklanan, media, digital, penyelidikan pasaran dan perundingan jenama.

Fortuna Group, atau lebih dikenali sebagai FORU, terkenal oleh masyarakat luas di dunia kerana kecerdikannya dalam menjalankan kempen pemasaran untuk orang ramai. Untuk memperbaiki struktur dalamannya dan meningkatkan prestasi syarikat, FORU menyusun semula pengurusan dalamannya tahun ini.

Penyusunan semula Fortuna adalah agenda berterusan untuk Fortuna atau FORU, dan pada 26 April 2019, pengarah dalaman Fortuna diperbaharui. Berdasarkan GMT Tahunan PT Fortune World TBK ("FORU"), secara rasmi pada hari Jumaat 26 April 2019 di pejabat Syarikat Jl. RM Harsono No.2, Ragunan, Jakarta Selatan, komposisi FORU telah diperbaharui dengan pelantikan Ratna PUspitasari sebagai Pengarah baru.

Pada hari temu janji, berikut adalah susunan terkini pengurusan Fortuna Group:

  • AG Edhi Bawono sebagai Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pegawai Eksekutif FORU;
  • MD Menuk Sudaryanti sebagai CFO dan Pengarah FORU;
  • Ratna Puspitasari sebagai CCO dan Pengarah FORU
  • John Sebayang sebagai Pengarah Bebas FORU.

Agenda penstrukturan semula pengurusan dalam Fortuna Group memang telah dilaksanakan secara berkelanjutan. Agendanya adalah pembaharuan dalaman secara besar-besaran yang dilakukan selama sepuluh tahun terakhir, dalam praktiknya rombakan pengurusan merangkumi sistem, organisasi dan sumber daya manusia. Ini dilakukan agar Kumpulan Fortuna semakin dan sentiasa bersedia menghadapi semua cabaran yang akan datang.

Edhi Bawono, CEO Fortuna Group, mengatakan dengan tegas, "Dengan penstrukturan tersebut, kami optimis bahawa kami dapat memperkuat dan maju serta berkembang dan berkembang untuk mendorong pertumbuhan prestasi syarikat pada tahun 2019,". Edhi menambah bahawa penyusunan semula, yang berlanjutan hingga 2019, mempunyai pengaruh positif dalam meningkatkan produktiviti syarikat.

Ini terbukti pada tahun 2018, FORU mencatat penjualan perkhidmatan mencapai lebih dari Rp. 156 Billion. Sedangkan di segmen layanan media yang merupakan kontraktor utama, ia juga memperoleh pendapatan lebih dari Rp 61,8 miliar.Selain itu, segmen iklan mencatat Rp 46,7 miliar, segmen Perhubungan Masyarakat juga mencatat Rp 27,2 miliar. mencatat Rp 16,3 miliar dan segmen digital juga mencatat Rp 3,9 miliar.

Di samping itu, pada tahun 2018, Kumpulan Fortuna menerima anugerah terbaik dari Anugerah Media Sosial, acara GIIAS, Anugerah Dunia PR dan Iklan Ramadan mengikut versi Kantar MIllwardbrown. Dilihat dari jumlah bukti yang dikumpulkan oleh Fortuna Group, 2018 adalah salah satu tahun gemilang yang dimiliki oleh Fortuna Group dan menurut apa yang diungkapkan oleh Edhi, kemas kini dalaman Fortuna Group diharapkan dapat membawa Fortuna menjadi lebih inovatif.

"Dengan penstrukturan yang berterusan, Fortune Group akan semakin maju dalam menghadapi tantangan saat ini," kata Edhi Bawono, CEO Fortuna Group ketika menutup pelantikan pengurusan dalaman terbaru pada tahun 2019.

Beberapa anugerah membuktikan bahawa pada tahun itu, kualiti sumber daya manusia di FORU kompetitif dan sangat baik. Merenungkan pencapaian angka penjualan kepada banyak anugerah kualiti sumber daya manusia, Fortune Group semakin membakar semangatnya untuk terus berada di barisan hadapan dan dapat dihitung di mata masyarakat Dunia.

Foru sendiri kini telah menjadi rakan perniagaan di pelbagai syarikat swasta - Nasional, Multinasional, Kerajaan, NGO dan pelbagai agensi penderma. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai profil Fortune Group, sila lawati www.thefortuna.co .

Artikel Berkaitan