Mula Tepu Bermain Pokemon Go? Jangan risau, John Hanke dan Niantic Labs telah menyediakan penyelesaian

pokemon pergiImej dari Cartelpress.com

Permainan Pokemon Go cukup hebat pada masa kini. Sejak dilancarkan pada bulan Julai 2016, permainan konsep augmented-reality ini telah menjadi sangat viral dimainkan oleh pengguna # telefon pintar di seluruh pelosok dunia dan negara. Kegembiraan permainan Pokemon Go sendiri masih kelihatan ramai sekarang dimainkan oleh peminat.

Tetapi setelah berjalan selama beberapa minggu, terlihat beberapa pemain merasa bosan dan bosan dengan permainan yang dihasilkan oleh Pokemon Company bekerjasama dengan Nintendo dan Niantic. Kebosanan dan kebosanan dari pemain permainan Pokemon Go sendiri boleh berlaku memandangkan permainan ini terlalu banyak untuk dibincangkan dan ada juga yang menggali rahsia. Dari sini permainan tidak lagi menarik.

Permainan Tamat

Di samping itu, permainan ini dimainkan dengan konsep mencari monster Pokemon, mengumpulkan mata dan memenangi pertarungan ini hanya sehingga menimbulkan kebosanan. Bahkan beberapa orang sendiri dapat menyelesaikan permainan dengan menangkap 142 Pokemon di negaranya.

Apabila pemain dapat menyelesaikan permainan ini maka itu bermaksud permainan telah berakhir (permainan sudah berakhir). Dari sini para pemain yang telah menyelesaikan permainan ini menjadi bosan dan bosan kerana tidak ada lagi cabaran yang mesti dilalui.

Artikel lain:  Berhati-hatilah, Permainan Pokemon Go adalah ketagihan, inilah tandanya!

Buat rancangan dan strategi agar permainan Pokemon Go tidak lagi membosankan

Oleh itu, Niantic Labs sebagai studio pembangun permainan melalui CEO pencipta permainan, John Hanke memahami perkara ini dan merancang rancangan untuk meneruskan permainan Pokemon Go. Dalam acara Comic-Con di San Diego, Amerika Syarikat kemudian John Hanke menyatakan ada beberapa rancangan dan strategi yang harus dibuat untuk menjadikan permainan Pokemon Go tidak lagi membosankan.

Jadi apa rancangan dan strategi John Hanke? Berikutan kajian semula.

1. Jadikan Pokestop menjadi Pusat Pokemon

Perancangan dan strategi pertama John Hanke dan Niantic Labs untuk menjadikan #game Pokemon Go tidak lagi tepu adalah menjadikan Pokestop sebagai pusat Pokemon. Sekarang Pokestop hanyalah tempat untuk mengumpulkan barang-barang seperti Pokeball, Revive, Potion, Lure Module hingga Lucky Egg.

Baiklah, kemudian John Hanke merancang Pokestop ini bukan hanya sebagai tempat persinggahan. Tetapi John Hanke merancang Pokestop ini kemudiannya akan menjadi pusat pokemon di mana kemudian Pokestop akan mempunyai fungsi lain, yaitu sebagai tempat untuk menyembuhkan Pokemon yang cedera setelah bertempur. Dengan fungsi ini, tentunya kisah dalam permainan video Pokemon akan dapat direalisasikan.

Buat masa ini, pemain yang ingin menyembuhkan Pokemon yang cedera setelah bertarung, mereka dapat menanamkan Revive atau Potion pada Pokemon. Lalu apa bezanya kemudian dengan Pokemon Center. Sudah tentu akan ada perbezaan. Jadi nanti di Pokemon Center akan ada cara untuk menyembuhkan Pokemon yang cedera dengan lebih terperinci. Tidak hanya itu di Pusat Pokemon juga akan terdapat ciri-ciri perdagangan (perdagangan), latihan (latihan) Pokemon dan pembiakan Pokemon.

2. Pasukan Akan Lebih Penting

Dalam permainan semasa, pemain hanya akan menemui pemimpin Pokemon Go atau ketua pasukan yang digambarkan sebagai bayangan. Pemain sendiri akan berada dalam kategori pasukan merah, kuning dan biru. Tidak lama kemudian John Hanke merancang untuk memperkenalkan watak pemimpin dengan tujuan agar perpaduan pasukan menjadi lebih kuat.

Dalam acara Comic-Con ini, John Hanke telah memperkenalkan tiga pemimpin yang akan dibangkitkan kemudian. Ketiga-tiga pemimpin adalah dari pasukan Valor (pasukan merah) akan diketuai oleh Candela, kemudian ada Blance sebagai ketua pasukan mistik (biru), dan ada juga Spark yang akan menjadi ketua pasukan kuning.

Baca juga:  Bahaya Memainkan Pokemon Pergi Apa Yang Perlu Anda Perhatikan

3. Pokemon Langka Lebih Banyak

Akhirnya, rancangan dan strategi yang dilakukan oleh John Hanke dan Niantic Labs adalah untuk membawa Pokemon yang lebih jarang berlaku. Di Comic-Con John Hanke memang menyatakan bahawa masih banyak telur Pokemon yang masih belum menetas. Ini bererti masih banyak monster Pokemon yang dapat diburu.

Selain masa depan, John Hanke juga mengisyaratkan bahwa dia juga akan menghadirkan sejumlah jenis Pokemon langka yang direncanakan akan diluncurkan di masa depan.

Artikel Berkaitan