Memburu Pokemon pada Hujung Minggu? Lakukan 5 petua berikut

Pokemon-Hunting-on-Weekend

Hujung minggu adalah masa yang tepat untuk melakukan aktiviti yang menyeronokkan di luar pejabat. Melakukan hobi atau hobi juga boleh menjadi pilihan yang baik pada hujung minggu ini. tetapi ketika permainan #Pokemon Go menjadi trendet di masyarakat, hujung minggu menjadi lebih lazim dengan aktiviti memburu Pokemon.

Bagi anda yang menyukai permainan ini oleh John Hanke dan Niantic Labs, maka bermain di hujung minggu adalah sesuatu yang sangat sesuai. Kenapa? Kerana ketika bermain permainan konsep augmented-reality pada hujung minggu maka anda akan lebih bebas dan tidak dibatasi oleh waktu. Menariknya apabila anda bermain Pokemon Go pada hujung minggu maka anda akan lebih bersemangat kerana akan ada banyak rakan di sekitar anda.

Tetapi sebelum benar-benar bermain, ada beberapa petua yang perlu anda perhatikan ketika bermain Pokemon Go. Berikutan kajian semula.

1. Bateri Mesti Penuh

Petua pertama untuk bermain Pokemon Go pada hujung minggu adalah mengecas bateri sepenuhnya terlebih dahulu. Ya, permainan yang satu ini memang dapat menghabiskan bateri dengan cepat. Ini kerana permainan ini menggunakan ciri GPS dan #internet yang menghisap tenaga bateri dengan boros. Oleh itu untuk menjadikannya lebih selesa semasa bermain, anda lebih baik mengecas telefon pintar anda dengan penuh.

Sekiranya perlu, isikan juga powerbank penuh untuk dibawa ketika memburu Pokemon monster. Untuk dapat menjimatkan lebih banyak tenaga bateri semasa penggunaan jangan lupa membuat atau menyesuaikan tahap kecerahan yang akan dikurangkan. Dengan kecerahan skrin yang berkurang, anda akan dapat menjimatkan kuasa bateri telefon pintar.

Artikel lain:  John Hanke, lelaki di belakang Pembuat Permainan Pokemon Go

2. Sentiasa peka dengan persekitaran

Sudah tentu anda sering mendengar pelbagai kecelakaan, sama ada tergelincir, dipukul, atau disimbah ke laut akibat permainan Pokemon Go. Anda mesti berwaspada ketika bermain Pokemon Go pada hujung minggu ini. Walaupun pada hujung minggu jumlah kenderaan kurang dari hari-hari sebelumnya tetapi itu tidak bermakna anda hanya boleh mengabaikan persekitaran di sekitarnya.

Sebenarnya, kebanyakan kes kemalangan yang menimpa pemain Go adalah kerana mereka terlalu asyik melihat skrin tanpa peduli. Bahaya bermain Pokemon Go tanpa memperhatikan alam sekitar dapat mengundang pencopet dan ragut yang hanya dapat mencuri telefon bimbit dan dompet anda.

3. Ikuti Alur Peta

Seterusnya, petua bermain Pokemon Go pada hujung minggu adalah dengan selalu mengikuti aliran peta di #smartphone. Untuk lebih fokus dan maksimal maka anda benar-benar perlu mengikuti aliran peta pada telefon pintar. Jangan tergesa-gesa ke sana-sini untuk mendapatkan semua Pokemon dan Pokestop.

Sekiranya anda tidak mengikuti aliran peta ini maka permainan anda tidak akan optimum. Oleh itu, lawati Pokestop satu persatu dari hujung ke hujung sehingga tidak ada yang terlepas. Dan perkara yang paling penting ketika anda terus mengikuti aliran peta adalah kemungkinan anda akan mendapat Pokestop sebelum memasuki tempat berburu.

4. Gunakan Produk Penjagaan Badan

Bermain permainan ini pada hujung minggu akan membuat anda menjauhkan diri untuk masa yang lama. Sekarang ketika berada di luar rumah dengan cuaca panas yang biasa di dunia, tentu akan membuat kulit kita terbakar kerana panas. Kesan dari kulit yang panas dan terbakar ini tentunya sangat teruk, kerana kulit akan kelihatan hitam dan kusam.

Jadi bagi anda yang tidak mahu kulit anda kelihatan kusam dan gelap kerana kesan panas bermain Pokemon Go pada waktu siang, anda boleh menyiapkan diri anda sebelum menggunakan pelindung matahari. Pelindung matahari untuk perlindungan kulit juga boleh anda bawa.

Selain pelindung matahari, anda juga memerlukan deodoran, anda tahu. Bermain Pokemon pada hujung minggu pada siang hari juga boleh menyebabkan peluh dan bau badan. Maka produk deodoran akan sangat membantu anda mengatasi masalah ini.

5. Gunakan Pakaian dan Kasut yang Selesa

Akhirnya, petua bermain Pokemon Go pada hujung minggu adalah memakai pakaian dan kasut yang selesa. Ingatlah bahawa anda akan berada di luar rumah sepanjang hari sambil memburu Pokemon Go pada hujung minggu. Oleh itu cubalah memakai pakaian yang paling selesa. Jangan lupa juga menggunakan kasut (kasut) yang selesa agar kaki anda terlindung dengan baik ketika bermain sepanjang hari.

Artikel Berkaitan