Dikemas kini, Ciri Cerita Instagram Nampak Lebih Banyak Seperti Snapchat

Ciri-Cerita-Instagram

Seperti yang kita ketahui bahawa sudah dua minggu kisah penayangan dilancarkan oleh #Instagram untuk penggunanya. Ciri yang dikenali oleh ciptaannya iaitu Kevin Systrom menipu dari Snapchat sendiri menjadikan media sosial berasaskan gambar ini lebih berwarna. Sudah tentu apabila ciri ini, yang merupakan perkhidmatan foto dan video kedua, pengguna menjadi lebih selesa dan selesa.

Saya sendiri sebagai salah seorang pengguna Instagram berasa lebih selesa dan selesa apabila terdapat ciri-ciri cerita ini. Terutama apabila saya melihat ciri-ciri cerita yang sentiasa dikemas kini, menjadikan saya lebih selesa menggunakan Instagram. Lalu apa jenis kemas kini dan kemas kini rangkaian sosial yang dikeluarkan pada 6 Oktober 2010? Berikutan kajian semula.

Ciri Cerita Permulaan Muncul

Sebelum membincangkan kisah ciri dari Instagram yang dikemas kini, pertama-tama kita melihat permulaan ciri ini. Pada awal cerita Instagram muncul pada awal bulan Ogos 2016, pengguna dapat menambahkan teks dan gambar dalam foto di Stories dengan mengakses serangkaian avatar bulat di bahagian atas paparan aplikasi.

Ciri cerita, yang kemudian menjadi garis masa kedua yang lebih santai, kelihatan serupa dengan Snapchat. Ini dapat dilihat dari foto dan video yang dihapus secara automatik setelah 24 jam yang lalu. Kerana foto dan # video yang akan dihapus secara automatik maka sebagai pengguna anda tidak perlu merasa cemas untuk mengepos dalam jumlah yang banyak.

Di samping itu, anda juga tidak perlu ragu untuk memuat naik kreativiti anda dengan ciri cerita kerana ciri ini terpisah dari garis masa utama atau halaman utama dan akan bebas dari komen dan tanda "suka".

Artikel lain:  Ini adalah bukti kecerdasan sistem pengiklanan yang diterapkan oleh Instagram

"Cerita" Instagram Boleh Dilihat Melalui Web, Inilah Caranya

Setelah seminggu, Instagram, yang sebelumnya hanya menampilkan kisah-kisah fitur hanya melalui aplikasi di platform iOS dan Android pada peranti telefon pintar, kali ini kita dapat mengakses melalui web. Tetapi untuk membuka cerita dari laman web ini kita harus melakukan teknik tertentu.

Pertama, buka penyemak imbas Google Crome dan cari pelanjutan yang dipanggil Chrome IG Story (yang tentunya anda pernah memuat turun dan memasang terlebih dahulu). Seterusnya, buka dan log masuk akaun Instagram anda dari laman Instagram. Dari sini pelanjutan IG Story Chrome akan diaktifkan dan menampilkan ciri cerita secara automatik. Untuk mengakses cerita Instagram ini, anda dapat melihatnya di bahagian atas garis masa, sama dengan susun atur # aplikasi mudah alih.

Selain melihat dan menggunakan fitur cerita di web, dengan pelanjutan ini, anda juga dapat memuat turun beberapa gambar dan video kreatif di dalamnya. Caranya adalah dengan klik kanan pada gambar kreatif dan video yang dipaparkan dan pilih "Muat turun Cerita" maka anda boleh mendapatkan dan menyimpan foto atau video yang anda suka.

Dikemas kini, Instagram "Stories" Nampaknya Snapchat

Setelah menggunakan ciri cerita dari web, Instagram memberikan kemas kini sekali lagi. Ya, tepat pada 16 Ogos 2016 semalam, Instagram mengemas kini ciri cerita dengan menambahkan satu ciri untuk memperbesar dan memperkecil semasa merakam video dan juga ciri untuk menukar kamera depan dan belakang.

Dengan kemas kini ciri ini, banyak pakar berpendapat bahawa kisah Instagram sangat mirip dengan Snapchat. Untuk memperbesar semasa merakam video, anda hanya boleh menggeser jari anda ke atas butang  rana . Sementara itu, untuk  mengezum keluar , anda hanya menggerakkan jari anda ke butang rana.

Cara mengezum masuk dan memperkecilkan diri anda hampir sama dengan mekanisme  zoom  pada Snapchat. Mengenai ciri-ciri penggantian kamera depan dan belakang, anda boleh melakukannya dengan mengetuk skrin telefon dua kali. Ciri penggantian kamera yang boleh anda lakukan di tengah proses rakaman.

Baca juga:  Pelajari Pemasaran Instagram dari Hasil Analisis pada 26 Akaun Instagram Artist World

Masih Terdapat di Beberapa Negara Sahaja

Sayangnya kemas kini dari Instagram untuk ciri cerita terkini masih tersedia di beberapa negara. Untuk gedung aplikasi Android Google Play World sendiri, kemas kini ciri ciri ini belum tersedia. Dipercayai bahawa Instagram sedang berusaha untuk mengemas kini ciri cerita ini secara berperingkat di beberapa negara.

Artikel Berkaitan