Ini adalah Pengalaman Unik dari Master, Nick Johnson Menaklukkan Pokemon Go Game

Nick JohnsonImej dari Elperiodico.com

Bercakap mengenai permainan mudah alih Pokemon Go yang kini sedang meningkat naik, tentunya banyak orang sangat bersemangat mengenainya. Dan mengenai pemain Pokemon Go, nama Nick Johnson pastinya tidak dapat dipisahkan. Sebabnya ialah Nick Johnson adalah orang pertama di Amerika yang menangkap semua Pokemon yang dapat ditangkap dalam siri # Pokemon Pokemon, iaitu 142 Pokemon.

Nama panggilan sebagai Pokemon Go Master disematkan ke bahu lelaki yang satu ini. Ramai orang yang menggelar diri mereka sebagai maniak permainan, tetapi juga tidak menyukai mereka yang menghargai usahanya untuk menyelesaikan siri permainan yang satu ini. Dan selama 2 minggu mengejar Pokemon di wilayah Amerika dan seterusnya, ternyata ada beberapa pengalaman unik yang pernah dilalui oleh Nick Johnson.

Perjalanan Awal Nick Johnson

Ketika #game Pokemon Go mula dilancarkan di Amerika Syarikat pertengahan tahun ini, Pokemon Go segera menarik perhatian dunia seperti yang dibuktikan oleh semangat pengguna telefon pintar yang ingin mencuba permainan ini. Begitu juga dengan seorang lelaki bernama Nick Johnson yang tinggal di kawasan Brooklyn di Amerika Syarikat.

Dia yang berpengalaman menonton siri animasi Pokemon di masa kecilnya, sangat dicabar untuk mencuba permainan ini. Sebab seperti ini mungkin juga dialami oleh banyak pemain Pokemon Go di seluruh dunia. Mereka merasa mengalami nostalgia dengan menangkap dan mengumpulkan pelbagai jenis Pokemon yang unik dan juga menarik.

Artikel lain:  Permainan Pokemon Go Mencapai Kejayaan, Ini adalah 4 Pelajaran Yang Boleh Kita Ambil

Tetapi jangkaan ini mungkin dirasakan sangat berbeza oleh Nick. Bahkan pada awalnya, dia sudah mempunyai sasaran bagaimana mengumpulkan semua Pokemon yang tersedia, terutama di Amerika Syarikat dan menjadi ahli Pokemon Go pertama.

Be Nick memulakan perjalanannya memburu Pokemon. Pada masa itu, dia yang merupakan ketua permulaan, Applico, mengaku tidak mempunyai banyak masa lapang untuk menyelesaikan permainan. Oleh itu, setelah selesai bekerja sekitar jam 6:00 petang, Nick menghabiskan baki waktunya dalam 2 minggu untuk menangkap Pokemon. Setiap malam, bahkan Nick melakukan perjalanan tidak kurang dari 8 batu di sekitar wilayah Manhattan dan Brooklyn.

Dituduh Menipu

Setelah 2 minggu bermain permainan Pokemon Go, Nick segera menerbitkan hasil menangkap semua Pokémon melalui akaun rangkaian sosial Reedit. Tetapi nampaknya komen-komen yang dilontarkan kepadanya di luar jangkaan. Banyak orang yang menuduh Nick berbohong dan menipu telah mendapat semua Pokemon dalam senarai Pokedex.

Tetapi kerana ia mempunyai bukti nyata, dan dia tidak mengambil tindakan di luar peraturan seperti menggunakan cheat atau lebih, akhirnya pencapaian Nick mulai diakui secara meluas oleh orang lain. Mana tidaknya sesama pemain Pokemon Go, penghargaan itu juga diberikan oleh Niantic sebagai syarikat pengembangan permainan Pokemon Go. Sebenarnya, kerana dia telah berjaya menjadi pemain Pokemon Go pertama yang dapat menangkap semua Pokemon yang ada di wilayah Amerika, dia diberi julukan sebagai master Pokemon Go. Impian menjadi kenyataan untuk Nick!

Alami Beberapa Pengalaman Unik

Dalam pencapaiannya menjadi Master # Pokemon Pokemon, ternyata terdapat beberapa pengalaman unik yang dialami oleh Nick Johnson. Yang pertama adalah, Pokémon pertama yang dipilih oleh Nick adalah penyu air Squirtle. Uniknya, pemilihan Squirtle kerana dia tidak tahu apakah dia boleh memilih beberapa Pokemon lain seperti charmander atau bulbasaur. Terutama pada masa ini, dia bergabung dengan pasukan merah aka Valor yang merupakan kumpulan Pokemon Pokemon.

Fakta seterusnya adalah, pokemon terakhir yang ditangkap oleh Nick untuk menyelesaikan koleksinya ialah Omastar. Sekali lagi kejadian unik berlaku, kerana sebenarnya Nick dapat mengumpulkan semua Pokemon dalam masa kurang dari 2 minggu kerana dia telah menjumpai Omastar liar sehari sebelum dia menjumpai Omastar liar yang lain pada keesokan harinya. Sebabnya, ketika dia menemui Omastar, paket data internetnya tiba-tiba mati selama 15 minit. Sekiranya tidak mati, mungkin masa rekod yang dicapai oleh Nick boleh menjadi lebih baik.

Tidak kurang menarik, Pokémon terakhir kedua yang ditangkap oleh Nick iaitu Porygon juga meninggalkan pengalaman yang unik. Untuk mendapatkannya, dia harus memesan teksi uber dari tempat kerjanya ke kota Jersey dan berkeliling sehingga akhirnya dia menemukan Pokémon berbentuk burung.

Mengenai tempat terbaik untuk menangkap Pokemon di kawasan New York, Nick mencadangkan dua tempat iaitu Battery Park dan Grand Army Plaza di Central Park. Di tempat itu banyak pokemon berkeliaran, dan di sana kita juga dapat berinteraksi dengan banyak pemain Pokemon Go yang lain.

Sejumlah petua yang diberikan oleh Nick jika anda ingin menjadi Master Pokemon dan mengumpulkan semua Pokemon, yang pertama adalah membeli kasut yang selesa digunakan untuk berjalan jauh. Tambahan pula, jika anda ingin menggunakan wang sebenar untuk membeli barang dalam permainan, inkubator telur adalah item yang paling sesuai untuk anda beli.

Baca juga:  Memulakan Bermain Tepu Pokemon Go? Jangan risau, John Hanke dan Niantic Labs telah menyediakan penyelesaian

Sasaran Seterusnya

Pada masa ini Nick Johnson telah mengumpulkan semua Pokemon yang ada di Amerika Syarikat, tetapi seperti yang kita tahu, jumlah Pokemon dalam siri permainan Pokemon Go adalah 151. Ini bermakna masih ada beberapa Pokemon khas yang hanya ada di benua lain.

Oleh itu, untuk Pokemon Go Master, perjalanan belum selesai. Dia berharap Niatic dapat memberikan kemas kini permainan yang lebih mencabar, terutama untuk gim dan juga sistem pertempuran antara Pokemon. Sasarannya adalah, tiga Pokemon khas iaitu Mr. Mime, Kangaskhan, dan Farfetch'd hanya terdapat di Eropah, Australia / New Zealand dan Asia.

Oleh itu, dia mendekati syarikat pelancongan atau #startup yang ingin memberikan sokongan dalam bentuk penginapan, untuk bekerjasama sebagai penaja dan menjelajah dunia dalam mencari Pokemon. Gokil!

Artikel Berkaitan