Sindo Consult ~ Penyelesaian Perkhidmatan Pembuatan PT yang Mudah dan Boleh dipercayai

Sindo RujukImej dari Makingpt.com

Bagi setiap usahawan, dia pasti mempunyai matlamat untuk membawa perniagaannya ke tahap yang lebih tinggi. Walaupun mungkin, sebilangan besar pengusaha ini yang ingin dapat menubuhkan perniagaan berskala besar dengan entiti undang-undang tetap, seperti misalnya membuat PT atau CV.

Tetapi masalahnya adalah bahawa dalam proses membuat PT atau CV tidak semudah yang kita bayangkan. Untuk menangani urusan kesahan perniagaan yang satu ini, pengetahuan dan kepakaran khas diperlukan agar kelak tidak ada masalah. Kerana tidak menolak kemungkinan, jika kita melakukan perkara yang salah, ia hanya akan memberi kesan buruk kepada perniagaan kita ke depan.

Oleh itu, banyak pengusaha memerlukan perkhidmatan membuat PT atau CV yang tidak hanya dapat menangani semua perkara yang berkaitan dengan kesahan undang-undang perniagaan, tetapi juga memberikan jaminan perkhidmatan dan dapat menjaga kepercayaan.

Kepentingan Memilih Perkhidmatan Pembuatan PT yang Tepat

Seperti disebutkan sebelumnya, ketika kita ingin membuat entiti perniagaan PT atau CV, kadang-kadang ada juga sejumlah penyedia perkhidmatan "palsu" yang hanya akan menimbulkan masalah bagi kita. Penyedia perkhidmatan seperti ini, umumnya menawarkan harga untuk membuat kesahan entiti perniagaan dengan nilai yang tidak masuk akal.

Tetapi masalahnya sebenarnya akan timbul setelah beberapa lama kesahihan entiti perniagaan selesai. Tidak mustahil, apabila nanti timbul masalah berkaitan dengan perniagaan kita, penyedia perkhidmatan "palsu" ini tidak lagi ingin bertanggung jawab menyelesaikan masalah ini. Daripada memperbesar skala perniagaan, kita sebenarnya akan menghadapi kemunduran kerana masalah undang-undang yang sudah lama terjerat.

Artikel lain:  Ketahui lebih lanjut mengenai perbezaan antara entiti perniagaan CV dan PT

Lalu apa penyelesaiannya? Untuk mendapatkan penyedia Perkhidmatan Pembuatan PT yang baik, kita boleh mulakan dengan beberapa petunjuk. Yang pertama adalah rekod prestasi penyedia perkhidmatan. Pilih penyedia perkhidmatan yang telah lama berkecimpung dan pernah menjadi rakan kongsi banyak syarikat sebelum ini.

Kemudian pertimbangkan juga rangkaian perkhidmatan yang ditawarkan oleh penyedia perkhidmatan. Pilih penyedia perkhidmatan yang dapat menangani semua perkara dalam membuat entiti undang-undang tertentu seperti mulai dari akta penubuhan syarikat, percukaian syarikat, izin perdagangan, sijil pendaftaran syarikat, dan pelbagai perkara lain yang berkaitan dengan kesahan perniagaan anda.

Jangan lupa juga mengenai pengendalian jaminan pengesahan. Seperti masalah yang telah kita bincangkan sebelumnya, dalam proses penubuhan entiti perniagaan kadangkala masalah akan timbul di kemudian hari. Dan penyedia perkhidmatan yang baik pastinya akan memberikan jaminan pengesahan pengendalian selama-lamanya. Oleh itu, kita tidak perlu bingung atau bimbang akan masalah yang akan timbul di masa depan.

Maka persoalannya adalah apakah ada penyedia perkhidmatan pembuatan PT, CV dan PMA, yang memenuhi kriteria ini? Sudah tentu ada, salah satu cadangannya ialah Sindo Consult.

Mengenai Sindo Consult

Sebagai salah satu penyedia perkhidmatan pengurusan entiti perniagaan (PT, CV, PMA) dan juga mempercayai pelesenan khas di wilayah Jawa-Bali, Sindo Consult memiliki pengalaman tidak kurang dari 3 tahun dalam menjalankan perkhidmatannya. Ini dibuktikan dengan sebilangan besar entiti perniagaan yang bekerjasama dengan Sindo Consult seperti Pertamina, Gunung Steel Group, Arbe Chemindo dan beberapa syarikat lain.

Salah satu misi besar yang ingin dicapai oleh Sindo Consult adalah memberikan pengalaman kepada pelanggan dalam hal perlesenan entiti perniagaan yang bukan hanya menawarkan kemudahan tetapi juga menghilangkan kebimbangan mengenai masalah undang-undang. Oleh itu, untuk menyokong perkhidmatannya, Sindo Consult bekerjasama dengan kumpulan notaris rasmi yang pasti akan menjamin keseluruhan kesahan perniagaan anda.

Sindo Rujuk2

Menawarkan Harga Dan Perkhidmatan yang Hebat

Secara umum, Sindo Consult mempunyai 3 perkhidmatan yang berbeza, yang pertama menerima perkhidmatan membuat CV badan sah (Commanditaire Vennootschap), PT (Syarikat Liabiliti Terhad) dan PMA (Syarikat Milik Asing). Syarikat kedua juga menawarkan perkhidmatan untuk menukar PT CV dan PMA. Dan yang ketiga adalah menawarkan perkhidmatan pelesenan khas, seperti izin agensi pelancongan dan pelancongan, izin perniagaan filem dan lain-lain.

Untuk perkhidmatan pertama, yang merupakan pembuat entiti perniagaan baru, sama ada PT, CV atau PMA, anda boleh mengatakan bahawa perkhidmatan yang diberikan oleh Sindo Consult sangat lengkap. Dalam pakej pembuatan PT, misalnya, ada beberapa item yang disertakan iaitu berkaitan dengan nama pertubuhan, akta penubuhan, kediaman, nombor pembayar cukai, sijil berdaftar cukai, pengesahan atau keputusan MOJ, izin perniagaan perdagangan, pendaftaran syarikat (TDP) dan BNRI. Mengenai biaya yang ditawarkan, itu juga disesuaikan dengan skala bisnis dan jangka waktu perkhidmatan.

Untuk pembuatan PT, dengan kategori 50 hari bekerja, harga ditawarkan mulai Rp 8,5 juta untuk skala kecil dan sederhana. Selain itu, apa yang menarik, terdapat juga perkhidmatan untuk entiti perniagaan PT dan juga pakej pejabat. Pakej ini boleh didapati dengan harga IDR 16 juta, termasuk pengurusan PKP percuma dan pelbagai keperluan lain.Sindo Rujuk5

Seterusnya berkaitan dengan perubahan perkhidmatan CV, PT atau PMA, Sindo Consult juga dapat menjadi rakan kongsi yang tepat bagi anda yang memerlukan pertolongan ketika anda ingin mengubah posisi entiti perniagaan. Sebagai contoh, perubahan dalam kedudukan syarikat berhad, RUPS & PKR, akta dan penyataan atau perkhidmatan notari lain seperti waarmerking, legalisasi dan akta notari.

Baca juga:  Kepentingan Pengetahuan Undang-Undang untuk Usahawan

Dan akhirnya, Sindo Consult juga membuka perkhidmatan untuk beberapa lesen perniagaan khas di luar entiti perniagaan PT, CV atau PMA. Beberapa jenis perniagaan khas ini, antara lain, Permit Pelancongan Agensi Pelancongan Pelancongan, Permit Pelancongan: pameran konvensyen insentif pertemuan, Permit Filem: izin perniagaan filem (IUP) / izin pengedaran filem dan Permit Buruh: izin operasi / penyedia sumber luar .

Sekiranya terdapat jenis perniagaan lain yang tidak disenaraikan dan ingin diminta pertolongan, pengguna juga boleh terus menghubungi pembangun Sindo Consult.

Dapatkan Lebih Banyak Maklumat

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lengkap atau berunding secara langsung, rakan sekerja boleh menghubungi pembangun Sindo Consult.

One Pacific Place Tingkat 11

Alamat: Jl. Jend. Sudirman Kav. 52-53, SCBD, Jakarta Selatan

Telefon: 0812 2033 6668

E-mel: [dilindungi e-mel]

Artikel Berkaitan