Ajaibkan Akaun Snapchat Anda Menjadi Penjenamaan Perniagaan Media Peribadi yang Berpotensi

SnapchatImej dari Techcrunch

Bagi anda yang telah lama berkecimpung dalam dunia pemasaran dalam talian, sudah tentu anda sudah memahami dengan baik bahawa sekarang adalah era pemasaran melalui kandungan visual. Mengapa kandungan visual lebih disukai, yang pertama adalah kerana kandungan visual lebih mampu menarik minat pengguna secara langsung walaupun dalam satu pandangan. Berbeza dengan kandungan teks yang memerlukan sedikit masa sebelum dapat menarik minat pengguna, kandungan visual dapat menjalankannya dengan lebih cepat.

Digabungkan dengan perkhidmatan rangkaian sosial, pemasaran visual atau pemasaran visual dapat memberikan kesan maksimum jika dibandingkan dengan penggunaan laman web atau blog peribadi. Dan salah satunya, yang semakin banyak dilakukan adalah usaha pemasaran pemasaran visual melalui aplikasi Snapchat.

# Aplikasi Snapchat mula tersebar ke seluruh pelosok dunia termasuk di Dunia kerana sejumlah keunikan yang ditawarkan. Dan sehubungan dengan proses pemasaran, dalam artikel ini kita akan membincangkan sedikit cara mengembangkan penjenamaan peribadi perniagaan menggunakan perkhidmatan rangkaian sosial Snapchat.

Peranan Snapchat dalam Penjenamaan Peribadi

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, pemasaran visual telah menjadi salah satu cara terbaik untuk membina jenama dan juga menarik lebih banyak pengguna berpotensi. Dan dengan perkhidmatan media sosial termasuk Snapchat, usahawan dapat menggabungkan dua perkara tersebut sebagai # strategi pemasaran yang berpotensi.

Masalah utama dari segi pemasaran melalui media sosial adalah bagaimana dapat berhubung dengan pengikut kita. Terhubung tidak selalu mengikutinya, tetapi juga mesti terlibat secara aktif dalam perbualan di media sosial. Sambungan semacam ini hanya dapat dicapai jika kita sudah dapat menjalankan perniagaan penjenamaan peribadi kita dalam rangkaian pengguna.

Artikel lain:  Dianggap Sebagai Pesaing, Instagram Menyekat Pautan ke Profil Telegram dan Snapchat

Oleh itu kita boleh menggunakan Snapchat. Dalam perkhidmatan Snapchat, kita dapat membina komuniti yang akan dapat melahirkan kepercayaan dan kreativiti. Mengapa kedua-dua perkara ini penting, kerana dengan kepercayaan kita dapat membawa lebih banyak pelanggan baru yang berpotensi. Kerana, kini pengguna dalam talian lebih mempercayai apa yang disampaikan oleh rakan mereka dan bukannya apa yang disampaikan oleh jenama perniagaan.

Di samping itu, Snapchat juga dapat meningkatkan kreativiti pengguna melalui pelbagai ciri penyuntingan kandungan visual yang menarik. Ini berkaitan dengan usaha pemasaran visual yang telah kita bincangkan sebelumnya. Jadi kesimpulannya, Snapchat adalah salah satu perkhidmatan rangkaian sosial yang paling sesuai untuk menjalankan pemasaran visual dalam usaha meningkatkan penjenamaan peribadi perniagaan.

Lalu, apakah langkah-langkah untuk meningkatkan jenama peribadi anda dengan menggunakan Snapchat? Berikut adalah beberapa petua.

Tunjukkan Bahagian Manusia Jenama Perniagaan Anda

Untuk dapat menarik minat pengguna, kami dapat menunjukkan beberapa kandungan visual yang berkaitan dengan bagaimana pasukan atau pekerja menjalankan perniagaan anda. Menunjukkan sisi manusia atau cara anda bekerja, boleh menjadi sangat menarik bagi pengguna, terutamanya jika budaya perniagaan anda mengutamakan keselesaan dan kesenangan.

Sokong Pengaruh

Sama seperti kebanyakan perkhidmatan rangkaian sosial yang lain, Snapchat juga dihuni oleh beberapa pemengaruh yang merupakan pengguna dengan banyak pengikut dalam bidang tertentu. Untuk dapat membina penjenamaan peribadi, hanya wajar kita memberikan sokongan kepada para pengaruhnya. Tetapi sudah tentu kita mesti memilih orang yang mempunyai kaitan dengan perniagaan kita. Tunjukkan kepada kami apa yang boleh dilakukan oleh perniagaan kami dan dapat memberi manfaat kepada para pengaruhnya.

Baca juga:  Dikemas kini, Ciri Cerita Instagram Nampak Lebih Banyak Seperti Snapchat

Jalankan Strategi Promosi

Snapchat kini juga mempunyai fitur iklan yang dapat digunakan untuk meningkatkan penjenamaan peribadi. Lebih menarik lagi, kita dapat memilih pengguna sasaran berdasarkan lokasi dengan fitur Iklan Geofilter On-Demand. Kami dapat memaparkan banyak kandungan visual atau video dalam bentuk cerpen, yang tentunya akan memberi nilai lebih kepada iklan promosi kami.

Dengan beberapa petua di atas, kita dapat mula memperkenalkan perniagaan kita dan membentuk jenama peribadi yang positif di mata pengguna. Belum lagi potensi besar yang dimiliki Snapchat untuk beberapa tahun ke depan, sangat mungkin perniagaan ini sangat berguna untuk dikenali oleh pasaran yang lebih luas.

Artikel Berkaitan