Tempatkan Iklan di Google Ads, Masih Berkesan untuk PKS

Letakkan Iklan di Google Ads

Program pengiklanan dari iklan Google telah lama diminati sebagai penarik ke akhir halaman perniagaan dengan cepat. Tidak ada perniagaan, perkhidmatan, perniagaan dan produk apa pun yang kami cari dalam carian Google yang tidak mempunyai iklan. Bermula dari biasa seperti produk pengguna hingga perkhidmatan yang tidak masuk akal sekalipun. Kami tidak perlu membincangkannya di sini, sila cari sendiri. Letakkan iklan google selain dari media sosial mungkin merupakan pilihan yang tidak dapat dielakkan untuk perniagaan yang menyasarkan pasaran dalam talian, terutama pada carian.

Melakukan SEO nampaknya bukan pilihan terbaik, terutama jika bukan untuk proses yang panjang, dan juga tidak murah. Terutama bagi PKS yang baru mula menjangkau pasaran dalam carian. Sekiranya anda melihat tahun ini, sudah agak lewat.

Pilihan untuk meletakkan iklan di iklan google akhirnya merupakan penyelesaian terbaik. Dia berkata dengan cepat kepada pelawat. Betulkah? Iklan Google adalah seperti pedang bermata dua terutama untuk PKS. Semasa bercakap mengenai perniagaan besar, mereka mesti berani kehilangan sebelum mendapat keuntungan.

Sudah tentu perkara seperti ini akan dielakkan untuk perniagaan modal yang ketat. Ya, walaupun iklan Google memikat pengiklan dengan baucar bonus yang nilainya cukup menarik. Perniagaan kecil ini mempunyai jangkaan iklan Google yang sangat besar dan akhirnya tidak menghasilkan keuntungan. Apakah punca dan bagaimana jalan penyelesaiannya. Mari kita bincangkan lebih lanjut.

Penyediaan Google Ads tidak semudah yang dibayangkan

Sudah tentu ada ciri-ciri yang memudahkan pengiklan pemula yang tidak biasa jika mereka ingin beriklan di iklan Google. Walaupun begitu mudah, tidak perlu bersusah payah melakukan persediaan yang terlalu rumit. Ikuti panduan dan petunjuk di papan pemuka, beri sistem peluang untuk mengimbas halaman, menentukan pembayaran dan semuanya akan dikendalikan secara automatik. Hanya menunggu penjualan datang.

Baiklah! inilah kesalahan utama. Anda baru sahaja menyerahkan wang anda kepada Google secara percuma. Sekiranya semuanya mudah, sudah tentu perniagaan kecil akan berkembang dengan cepat. Sebenarnya tidak, iklan anda mungkin muncul. Tetapi kepada siapa, bila dan di mana. Dan tiba-tiba anggaran habis tanpa anda merasakan apa-apa faedah untuk perniagaan anda.

Mungkin anda boleh mencari maklumat yang lebih terperinci seperti tutorial yang terdapat di sana. Atau ikuti kursus dari Google Ads yang membincangkan cara mengoptimumkan iklan sehingga dapat dihubungi oleh orang yang tepat.

Ya, mereka mempunyai program pembelajaran mereka sendiri tentang cara menggunakan iklan Google. Katakan anda mengajar sendiri, tetapi berapa banyak masa yang dapat anda luangkan yang akhirnya memerlukan masa untuk mengurus perkara lain dalam perniagaan yang dijalankan.

Mempunyai Terlalu Kompleks, Bahkan Bertindih

Itu adalah jika anda menggunakan versi standard Google Ads. Tetapi terdapat versi Google Ads yang ringkas. Kembali ke titik pertama, betapa tidak berkesan adalah melepaskan kawalan wang anda untuk meletakkan iklan di iklan Google secara automatik.

Terutama menggunakan versi lite, di mana anda hanya mempunyai ciri terhad yang bahkan tidak mempunyai kawalan jika anda ingin melakukan perubahan. Atau adakah anda baru mengetahui strategi yang baik untuk menguruskan iklan dengan lebih baik. Sayangnya ketika menggunakan iklan google lite, ia tidak dapat diubah menjadi iklan google standard. hmmm .. nampaknya iklan google menyembunyikan sesuatu?

Kerana banyak ciri yang dapat digunakan pada iklan Google, kadang-kadang penyediaan bertindih antara satu sama lain yang menjadikan iklan tidak muncul. Dalam satu kumpulan iklan, anda ingin disasarkan kepada carian atau khalayak tertentu tetapi kumpulan iklan lain tidak membenarkannya kerana pengecualian kata kunci dan khalayak.

Untuk menolong anda, biasanya di papan pemuka juga memberikan maklumat tentang apa yang salah sehingga anda merasa cukup dibantu. Tetapi kadang-kadang maklumat itu seperti tidak jelas. Walaupun begitu, sokongan perkhidmatan telefon dari iklan Google boleh dikatakan sangat baik. Oleh itu, anda boleh meminta pertolongan mereka untuk membantu menyelesaikan masalah.

Masalah seperti ini pastinya tidak akan dijumpai oleh ahli perniagaan atau syarikat yang mempunyai anggaran yang besar. Mereka boleh menggunakan perkhidmatan agensi atau bahkan mempunyai bahagian mereka sendiri untuk mengurus iklan mereka dalam bidang digital.

Pesaing Tahap Tinggi dan Pantas

Bagi pengiklan pemula, kadang-kadang mereka terkejut dengan kos iklan yang terlalu mahal setiap klik. Terutama tidak sebelum membuat kajian terlebih dahulu mengenai kos per klik. Saya memberitahu anda rahsia. Perniagaan yang lebih mudah misalnya perkhidmatan, perkhidmatan atau produk yang tidak memerlukan banyak pemikiran atau tenaga dan mempunyai potensi keuntungan yang besar. Maka kemungkinan besar kos per klik untuk kata kunci atau khalayak ini.

Penyelesaiannya adalah jika anda berkeras untuk bersaing dalam pangsa pasar, cari kata kunci dan kos per klik khalayak sasaran terendah. Manfaatkan fitur pemasaran semula, jangan buang setiap klik pada iklan yang anda bayar, perbaiki halaman arahan supaya pengunjung yang datang dari mengklik iklan iklan Google dapat mencari apa yang mereka cari.

Bagi pesaing yang nakal, bukan lagi rahsia bahawa perniagaan kecil dan sederhana tidak begitu kondusif. Contohnya mereka melakukan penipuan seperti mengklik berkali-kali untuk menyingkirkan pesaing mereka dalam carian iklan Google.

Tetapi iklan google menyedari keberadaannya di mana klik tidak sah tidak akan dikenakan walaupun terdapat beberapa yang memenuhi syarat. Sudah tentu ini tetap merugikan pengiklan. Penyelesaiannya percuma sekarang dengan menyekat IP pada klik yang mencurigakan walaupun ciri ini sangat sukar diterapkan ketika iklan google tidak memaparkan IP aktiviti klik.

Begitu juga dengan Analitis. Cara lain yang dibayar tentu saja menggunakan perkhidmatan pihak ketiga. Tetapi pilihan ini nampaknya terlalu berat memandangkan kita bercakap dengan anggaran yang terhad.

Penyelesaian? Gunakan Perkhidmatan Iklan Google Ads

Anda mungkin membayar lebih daripada anggaran iklan yang ingin anda gunakan sebagai bayaran perkhidmatan. Tetapi sekurang-kurangnya mereka tahu apa yang dilakukan.

Menggunakan perkhidmatan iklan Google dapat menjimatkan lebih banyak masa dan usaha. Oleh itu, anda boleh melakukan perkara lain yang boleh dilakukan.

Semua pengoptimuman iklan hingga input yang baik seperti cara mengoptimumkan halaman arahan. Sehingga setiap klik yang masuk dapat dimanfaatkan dengan baik. Kerana bagi pengiklan pemula, penyelesaian paling cepat untuk menjangkau carian dan penonton dengan tepat adalah lebih baik daripada mencubanya sendiri.

Artikel Berkaitan