Melancarkan Kemas Kini Terkini, Kini Pemain Pokemon Go Dapat Memilih Pokemon "Rakan" mereka

pokemon-go-buddyImej dari Nintendonews.com

Setelah menunggu cukup lama untuk mendapatkan kemas kini mengenai permainan mudah alih Pokemon Go, nampaknya ketika ini pemain Pokemon Go di seluruh dunia dapat bernafas dengan mudah. Kerana Niantic sebagai pembangun permainan baru saja mengeluarkan kemas kini terbaru untuk permainan Pokemon Go versi #iOS.

Mungkin sebilangan rakan sekerja anda sudah mengetahui mengenai kemas kini tersebut. Yup, sekarang kita dapat memilih salah satu Pokemon yang kita miliki sebagai pasangan atau apa yang disebut Pokemon Go Buddy. Secara umum, setiap pemain dapat ditemani oleh salah satu pokemonnya, seperti watak utama siri anime Pokémon, Satoshi yang selalu ditemani oleh Pikachu.

Seperti apakah penjelasan penuh yang berkaitan dengan kemas kini ini? Berikutan kajian semula.

Cara Memilih Pokemon Go Buddy

Perkara pertama yang pasti akan banyak ditanya adalah bagaimana memilih Pokemon Buddy. Ternyata caranya sangat mudah, bagi anda yang bermain # Pokemon Go melalui peranti iPhone atau sistem operasi iOS, dapat langsung mengakses fitur menu Pokemon Go di kiri bawah.

Ciri Buddy baru akan muncul dari sana yang terletak di antara ciri "penjurnalan" dan "penyesuaian" lama. Cukup klik pada menu, dan kami akan dibawa ke senarai Pokemon yang kami ada. Dalam senarai itu kita hanya perlu memilih satu Pokemon yang akan digunakan sebagai teman perjalanan. Sangat mudah bukan.

Artikel lain:  Berikut adalah 5 perkara yang menjadikan permainan Pokemon Go di dunia begitu hebat

Fungsi Fungsi Pokemon Go rakan

Soalan seterusnya, adakah fungsi atau faedah rakan Pokémon Go. Sekiranya hanya sebagai pemanis atau teman perjalanan, sudah tentu kemas kini ini tidak akan memberangsangkan.

Tetapi nampaknya, pokémon yang kita pilih sebagai teman perjalanan mampu menghasilkan beberapa faedah. Salah satu perkara utama ialah kita dapat gula-gula tambahan. Nantinya Pokemon boleh menjadi penambahbaikan carian gula-gula yang boleh digunakan untuk menaikkan tahap Pokemon kami.

Dalam paparan menu utama, watak-watak kami akan disajikan berdampingan dengan pilihan Pokemon dan beberapa statistik umum. Maklumat statistik yang dapat kita lihat adalah sejauh mana kita berjalan dengan Pokemon. Selain itu terdapat kemajuan sejauh mana kita perlu berjalan untuk mendapatkan gula-gula tambahan. Apabila kemudian penunjuk gula-gula di bawah paparan Pokemon penuh, kami akan mendapat gula-gula tambahan secara automatik.

Direka Lebih Kompleks

Lebih unik lagi, setiap Pokemon dirancang mempunyai standard tersendiri untuk mendapatkan gula-gula. Maksudnya, tidak semua Pokemon mempunyai nilai jarak tempuh yang sama untuk mendapatkan gula-gula. Sebilangan Pokemon mungkin dapat memperoleh gula-gula lebih cepat, sementara Pokemon lain sebenarnya memerlukan lebih banyak masa perjalanan untuk mendapatkannya.

Berkaitan dengan ini, seorang pemain Pokemon Go telah menemui penjelasan yang berkaitan dengan sejauh mana pokemon tertentu harus pergi untuk mendapatkan gula-gula. Beberapa jenis pokemon rumput seperti Pidgeys, misalnya, mengambil masa 1 km untuk mencari gula-gula. Jumlahnya akan bertambah untuk langkah jenis Pokemon seperti Lapras, yang memerlukan jarak 5 km.

Dari penjelasan di atas, kemudian muncul beberapa strategi yang dapat dikembangkan dari keberadaan teman Pokemon Go. Pemilihan Pokemon untuk berteman boleh berdasarkan kepada tujuan kita. Sebagai contoh, jika kita ingin mendapatkan lebih banyak gula-gula, memilih Pokemon jenis rumput seperti Pidgeys boleh menjadi pilihan terbaik. Sebabnya kita dapat mengumpulkan gula-gula dengan lebih cepat.

Tetapi berbeza jika kita mahu melengkapkan koleksi Pokemon kita. Kerana kadangkala jenis Pokemon liar yang jarang ditemui dijumpai untuk evolusi yang lebih tinggi. Sekiranya memang matlamat anda seperti itu, pilihlah Pokemon yang jarang dijumpai untuk evolusi selanjutnya. Gunakan sebagai kawan, dan dengan bantuan gula-gula, Pokemon akan lebih cepat berkembang.

Sebagai tambahan kepada dua gol ini, untuk pemain yang ingin memperkuat pasukan Pokemon mereka disarankan untuk memilih Pokemon yang memiliki CP tertinggi, dalam hal ini kita dapat memilih misalnya Snorlax. Pokemon yang montok ini pasti akan mempunyai kekuatan yang lebih hebat lagi jika ia berdampingan sebagai perjalanan perjalanan anda.

Baca juga:  Ini adalah Pengalaman Unik Master, Nick Johnson Menaklukkan Permainan Pokemon Go

Ciri teman Pokemon Go belum dirilis untuk pengguna peranti Android. Tetapi yang pasti, ciri ini masih menyimpan pelbagai kejutan yang belum dapat dikecapi oleh para pemain.

Sebagai kebocoran, ada satu pemain yang berkongsi penampilan ciri teman di mana Pokemon, Pikachu, dapat naik ke bahu wataknya. Bagaimana untuk? Ternyata dia berjaya mengumpulkan 10 gula-gula, yang secara automatik akan menjadikan Pikachu naik ke bahu anda. Lucu bukan.

Artikel Berkaitan