3 Pembangun Halaman WordPress Terbaik untuk Membuat Laman Web Kedai Dalam Talian

Pembina Halaman WordPress

Pembina Halaman WordPress - Hari ini, mengembangkan perniagaan yang telah berjalan selama beberapa tahun dengan menceburkan diri dalam dunia perniagaan dalam talian bukanlah sesuatu yang baru. Perniagaan dalam talian telah menjadi sesuatu yang biasa dimiliki oleh pengusaha. Mereka dapat dengan mudah menggunakan promo Black Friday untuk membeli perkhidmatan hosting dan membuat laman web perniagaan mereka sendiri.

Oleh itu, jangan terkejut jika dengan kemudahan ini terdapat lebih banyak laman web kedai dalam talian yang muncul dari semasa ke semasa. Membuat laman web dengan domain percuma selamanya sering dilakukan. Sudah tentu, sebagai langkah awal untuk perniagaan yang ingin masuk dalam talian. Tujuannya adalah untuk mendapatkan pendapatan atau menjana perolehan yang lebih tinggi.

Selain hosting dan domain, masih terdapat sebilangan elemen lain yang tidak kurang pentingnya untuk dikendalikan. Salah satu alat yang paling sering digunakan untuk membuat laman web adalah pembina halaman. Alat ini adalah plugin yang membantu pemula membina laman web dengan mudah, tanpa perlu melakukan pengekodan atau belajar bahasa pengaturcaraan.

Baca juga: Lebih Mudah Menguruskan Laman Web Perniagaan Dalam Talian dengan 3 Plugin WordPress Ini

Pada masa ini, plugin pembangun halaman masih banyak digunakan, terutamanya oleh pengguna CMS seperti WordPress. Tanpa menggunakan pembina halaman, pengguna masih perlu melakukan pengekodan untuk mengubah susun atur dan dapat dikatakan bahawa langkah ini masih belum sepenuhnya mesra pengguna.

Ini akan menjadi cerita yang berbeza jika anda menggunakan plugin pembangun halaman. Anda hanya perlu menyeret dan melepaskan setiap item yang ingin anda tambahkan ke laman web. Malah pengguna pemula tidak perlu mengganggu bahasa pengaturcaraan yang sering dianggap terlalu sukar.

Mengapa Perlu Menggunakan Pembangun Halaman WordPress?

Selain kemudahan bagi pengguna pemula yang tidak begitu memahami pengekodan untuk membina laman web, ada beberapa kelebihan lain yang dapat dimanfaatkan jika anda menggunakan pembangun halaman WordPress. Sebahagian daripadanya adalah:

  • Penampilan yang lebih profesional ; Tidak seperti laman web dengan susun atur yang kelihatan membosankan, dengan pembina halaman anda boleh menjadi lebih bebas dalam merancang laman web. Ia tidak memerlukan terlalu banyak masa, usaha dan kos tambahan untuk menjadikannya profesional.
  • Pemalam tambahan tidak diperlukan ; Sekiranya anda mempunyai perkhidmatan premium di WordPress, anda tidak perlu lagi memasang pemalam untuk dapat menikmati ciri seperti yang ditampung oleh pembangun halaman. Walaupun nampak mahal, tetapi nilai yang dibayar boleh menjadi pelaburan yang memudahkan anda di masa hadapan.
  • Pratonton langsung dalam masa nyata ; Apabila anda hanya menggunakan WordPress, hasil pengubahsuaian anda tidak akan dapat dilihat dengan segera. Anda masih perlu memuat semula dan kembali ke halaman ubahsuai. Namun, dengan pembangun halaman anda dapat dengan segera melihat perubahan yang terjadi bersama dengan pengubahsuaian yang sedang dilakukan.

Oleh itu, jika anda mencari rujukan pembangun halaman WordPress, berikut adalah beberapa pemalam pembangun halaman yang patut dicuba.

1. Pembina Beaver

Pembina BeaverPembina Beaver

Untuk ukuran pembangun halaman WordPress, Beaver Builder adalah antara yang diklasifikasikan sebagai "berkelayakan" dan cukup terkenal oleh pengguna WordPress. Sehingga kini, terdapat lebih dari 500,000 laman web yang sudah menggunakannya. Sebaliknya, pembangun halaman ini bukan pemain baru dalam industri pembuatan laman web.

Baca juga: 5 Sebab Mengapa Perniagaan Anda Harus Mempunyai Laman Web Anda Sendiri

Sekiranya anda ingin membuat laman web menggunakan Beaver Builder, ada 2 versi yang dapat dimanfaatkan. Pilihan pertama, ada versi lite yang merupakan versi percuma plugin ini. Dengan pilihan ciri yang percuma, anda sudah boleh mendapatkan beberapa ciri yang cukup berfungsi.

Ciri-ciri fungsional termasuk penyunting teks, galeri foto, video, elemen HTML, dan bar sisi. Di samping itu, Beaver Builder lite juga membolehkan anda menambahkan widget WordPress dengan kod pendek. Sayangnya, versi percuma ini tidak menyediakan templat yang boleh anda ubah suai.

Baca juga: 5 Kesalahan Pemasaran Dalam Talian Yang sering dilakukan Pemasar Pemula

Rasa kurang berpuas hati dengan ciri yang terdapat pada versi lite? Anda boleh membeli versi premium atau berbayar dari pemalam ini. Terdapat 3 pilihan pakej berbayar yang dapat diperbaharui setiap tahun, dalam bentuk pakej Standard (99 USD), Pro (199 USD) dan Agency (399 USD). Ketiganya boleh memuat seberapa banyak laman web tambahan yang anda mahukan di Beaver Builder.

Apabila anda menggunakan versi berbayar, anda boleh memanfaatkan ciri multi-laman pakej Pro atau membuat rangkaian berbilang laman dan menggunakan ciri label putih pakej Agensi. Anda juga dapat memaksimumkan pembuatan laman web dengan puluhan widget dan templat tambahan lain untuk mengubah paparan agar menjadi yang umum.

2. Elemen

Elementor

Pembina halaman WordPress ini boleh dikatakan pembina halaman paling popular di antara nama pembangun halaman yang lain. Walaupun belum lama dilancarkan, iaitu pada tahun 2016, tetapi plugin ini telah dipasang berjuta-juta kali dalam jangka masa 3 tahun. Sama seperti Beaver Builder, plugin ini juga menyediakan versi percuma dan berbayar.

Melalui versi percuma plugin ini, anda dapat memanfaatkan puluhan templat dan widget asas yang dilengkapi dengan elemen HTML tersuai. Walaupun begitu, elemen media sosial seperti Facebook, menu navigasi, dan senarai harga tidak terdapat di dalamnya. Oleh itu, akan terasa lebih sedikit jika anda membuat laman web kedai dalam talian menggunakan versi percuma ini.

Baca juga: 3 Cara Menggunakan Blog untuk Mendapatkan Wang dari Internet

Walau bagaimanapun, jika anda ingin menyisihkan lebih banyak anggaran untuk versi berbayar, anda boleh mendapatkan widget profesional tambahan hingga 22 jenis. Selain itu, anda juga mendapat 18 widget WooCommerce dan akses percuma ke pelbagai ciri pemasaran lain yang disatukan dengan Elementors, seperti HubSpot dan Mailchimp.

Oleh itu, jika anda ingin membuat kedai dalam talian yang dapat menampung akses mudah pelanggan, anda boleh menggunakan pakej premium Elementor, mulai dari Personal (49 USD), Business (99 USD), dan Unlimited (199 USD). Perkhidmatan ini boleh dikemas kini setiap tahun dan dinyahaktifkan pada bila-bila masa tanpa meninggalkan kod pendek.

3. Pembina Halaman mengikut Laman Asal

Pembina Halaman mengikut Laman Asal

Berbanding dengan dua pembangun halaman sebelumnya, pembangun halaman dari SiteOrigin agak mudah dan senang digunakan. Dengan begitu banyak pengguna aktif menggunakan plugin ini, SiteOrigin adalah salah satu yang sangat diminati oleh pemula untuk membina laman web impian mereka.

Bagi anda yang merasa bajet , tidak ada salahnya mencuba pelbagai widget dan templat yang tersedia dalam versi percuma plugin ini. Terdapat lebih dari 20 pilihan widget dan templat yang dapat digunakan, termasuk slaid gambar / video dan jadual harga untuk menjelaskan paparan visual produk yang dijual melalui laman web kedai dalam talian anda.

Baca juga: 5 Laman Web Rujukan untuk Belajar Pengkodan Dalam Talian

Ingin melabur lebih banyak modal dalam perkhidmatan premium? Ia tidak menyakitkan. Dengan membuat pembayaran sekali sebanyak 29 USD pada awalnya, anda dapat memaksimumkan pembuatan laman web dengan 17 widget tambahan, bantuan e-mel dan kemas kini secara percuma.  

Semasa digunakan, anda akan mendapat keuntungan lebih banyak lagi jika anda memahami bahasa pengaturcaraan, seperti CSS, untuk menggantikan paparan HTML. Tetapi jika anda masih merasa amatur, plugin ini juga dimaksimumkan tanpa perlu memahami bahasa pengaturcaraan yang terlalu rumit.

Kesimpulannya

Bagi pengguna yang masih pemula dalam dunia pembuatan laman web, pembina halaman akan sangat memudahkan mereka yang masih berbaring. Kedua-dua versi percuma dan berbayar, anda boleh menggunakan beberapa pembangun halaman di atas untuk memaksimumkan keperluan ciri yang diperlukan oleh laman web kedai dalam talian anda.

Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan