Menawarkan kecanggihan DTG Print, KaosdtgJogja.com Sedia Mempersembahkan Kualiti Percetakan Skrin Sempurna

percetakan skrin t-shirt jogjaPercetakan skrin t-shirt melalui Kaosdtgjogja.com

Perkembangan teknologi telah menyentuh pelbagai aspek kehidupan manusia. Bukan hanya industri umum yang bersentuhan langsung dengan teknologi, bahkan hampir semua lini industri telah mulai diliputi dengan penggunaan alat teknologi masa kini.

Dan mengenai industri pembuatan pakaian, salah satu teknologi yang sedang dan semakin berkembang adalah penggunaan cetak DTG yang dikhaskan untuk proses percetakan skrin. Bagi mereka yang tidak tahu, cetak DTG adalah pengembangan teknologi pencetak yang kemudiannya dapat mencetak hasil percetakan skrin pada t-shirt dengan tahap kualiti yang lebih tinggi daripada mesin cetak skrin biasa.

Walaupun belum terlalu banyak digunakan, ada juga penyedia perkhidmatan t-shirt yang telah mengadaptasi teknologi cetak DTG. Salah satunya ialah perkhidmatan percetakan skrin t-shirt, KaosdtgJogja.com.

Sekilas Tentang KaosdtgJogja.com

Mempunyai pengalaman selama beberapa tahun dalam bidang pembuatan t-shirt dan sablon, pemaju KaosdtgJogja.com adalah barisan perniagaan yang telah dipercaya oleh banyak pengguna bukan hanya di wilayah Jogjakarta tetapi meluas ke banyak kota besar di Dunia.

Memulakan perniagaan pada tahun 2012, hingga kini pengembang KaosdtgJogja.com dipercayai membuat t-shirt sablon, yang merupakan pesanan individu untuk pesanan besar termasuk syarikat atau acara khas.

Artikel lain:  Mencari Perkhidmatan Percetakan Skrin T-Shirt Kawasan Jogja? Isosablon.com Jawapannya

Dan kali ini, dengan membawa kemas kini melalui aplikasi peranti teknologi moden, KaosdtgJogja.com menyajikan baju jogja percetakan skrin berkualiti yang bahkan lebih baik daripada menggunakan mesin cetak standard. Prosesnya dapat dijalankan berkat teknologi pencetak DTG.

Selain itu, KaosdtgJogja.com juga mempunyai rangkaian peranti berkualiti tinggi yang dapat memastikan proses membuat t-shirt sablon dilakukan lebih cepat dan memberikan hasil yang memuaskan.

Alat Cetak KaosdtgJogja.com

Untuk memenuhi pesanan t-shirt percetakan skrin dalam jumlah yang sangat banyak dan variasi dalam percetakan skrin yang semakin rumit, tentunya kita juga memerlukan alat cetak yang lebih berkualiti. Oleh itu, KaosdtgJogja.com telah menyediakan satu siri peralatan percetakan khas, mulai dari pencetak DTG, set mesin jahit, mesin pra-rawatan automatik, mesin penekan penamat dan pelbagai alat sokongan lain.

percetakan skrin t-shirt jogjaBuat masa ini, mesin pencetak DTG yang telah aktif beroperasi di KaosdtgJogja.com telah mencapai 4 unit. Jumlah ini dianggap lebih dari cukup untuk terus menjalani proses pencetakan terutama ketika ada masalah dengan salah satu mesin. Bagi mesin jahit, KaosdtgJogja mempunyai 2 set mesin jahit yang merangkumi mesin jahit overlock, overdeck, chain dan biasa.

Oleh kerana semua proses menjahit baju dibuat secara bebas, KaosdtgJogja dapat memberikan pelbagai pilihan ukuran dan memastikan semua kualiti jahitan terkawal. Apa yang istimewa, KaosdtgJogja adalah satu-satunya penyedia perkhidmatan percetakan t-shirt di Jogja yang telah menggunakan alat rawatan awal. Mesin ini akan berfungsi untuk mengotomatisasi penyemburan pra-rawatan agar gambar menjadi sama rata.

Sebagai peringkat akhir, ada mesin penekan penamat yang digunakan untuk memastikan hasil percetakan skrin sempurna dan dapat bertahan lama. Ini juga dilengkapi dengan penggunaan dakwat Dupont berkualiti tinggi yang datang langsung dari Amerika.

Sebilangan kelebihan lain

Bukan hanya peralatan percetakan yang ditawarkan, KaosdtgJogja juga mempunyai beberapa kelebihan lain. Yang pertama adalah, proses mencetak t-shirt sangat pantas.

Sesuai dengan kualiti peralatan yang digunakan, proses membuat setiap baju yang dipesan oleh pelanggan juga dapat dilakukan dengan sangat cepat. Malah masa pembuatannya boleh kurang dari 30 minit, yang bermaksud ia boleh diambil pada hari yang sama.

Di samping itu, penampilan sablon kemudian dapat disesuaikan dengan permintaan pengguna dari gambar warna penuh, kesan gradasi hingga mencetak foto untuk tampilan t-shirt yang lebih unik.

Tidak kurang pentingnya, penggunaan bahan T-shirt cotton 20s / 30s, seperti yang diketahui mempunyai tekstur yang sangat selesa ketika dipakai walaupun untuk jangka waktu yang lama.

Baca juga:  KaosCustom.id ~ Tempat Membuat Baju Anti-Berkembar Asli!

Bagi rakan sekerja yang ingin mencetak skrin dengan kualiti tertinggi, KaosdtgJogja.com boleh menjadi pilihan yang menarik. Atau mungkin, rakan sekerja yang mempunyai pandangan untuk menjual kembali baju percetakan skrin Custon yang sangat asli, bekerjasama dengan KaosdtgJogja juga sangat wajar dicuba.

Berminat? Sila hubungi pembangun KaosdtgJogja secara langsung di:

KaosdtgJogja.com

Alamat: Sentolo Kidul RT 21 RW 11, Sentolo, Kulon Progo, Yogyakarta

Telefon bimbit: 0853-7000-0959

WhatsApp: 0853-7000-0959

E-mel: [dilindungi e-mel]

Artikel Berkaitan