Wizard Pemulihan Data EaseUS, Kaedah Berkesan untuk Memulihkan Data Penting yang Hilang

Wizard Pemulihan Data EaseUS

Sekiranya anda mempunyai sejumlah besar data penting pada komputer riba atau telefon pintar anda, perkara yang perlu anda lakukan adalah selalu memastikan bahawa data sentiasa selamat dan terjamin dari virus dan perkara lain yang pastinya dapat membuat data anda hilang.

Sudah tentu anda tidak mahu mencari semua data penting seperti fail pejabat, dokumen pejabat penting atau tugasan kuliah yang disimpan dalam peranti komputer riba tiba-tiba hilang begitu sahaja? Oleh itu, anda memerlukan perisian sandaran data yang boleh dipercayai untuk mengatasinya.

Pada masa ini, terdapat banyak aplikasi atau perisian sandaran data yang tersedia di internet yang dapat anda dapatkan dengan mudah. Versi percuma dan versi berbayar, anda boleh memilih perisian sandaran data mengikut cita rasa dengan kelebihan masing-masing yang ditawarkannya.

Salah satu aplikasi sandaran data yang disarankan adalah EaseUS Data Recovery Wizard, yang merupakan salah satu perisian pemulihan data percuma terbaik untuk memulihkan data dengan mudah dan cepat yang dihapus, diformat, atau hilang dari PC, komputer riba, atau peranti yang dapat ditanggalkan.

Dengan penggunaan yang mudah dan sederhana, anda tidak memerlukan banyak masa untuk kehilangan fail dan dokumen kerana pelbagai perkara seperti serangan virus berbahaya, ralat pemformatan, partisi yang hilang, kerosakan OS dan lain-lain.

Cara menggunakannya yang begitu mudah untuk membuat banyak pengguna dari seluruh dunia terkesan terutama dengan pelbagai ciri yang menjadikannya banyak pengguna merasa selamat untuk melindungi data penting mereka.

Cara menggunakan Wizard Pemulihan Data EaseUS

Apa yang perlu anda lakukan ialah pertama anda perlu memuat turun dan memasang Wizard Pemulihan Data EaseUS Percuma (percuma). Anda hanya perlu meluangkan masa untuk memulakan.

Kemudian selepas itu buka perisian dan pilih lokasi di mana fail tersebut dihapuskan dari peranti anda. Selepas itu mulakan imbasan dan bersedia untuk melakukan kerja sehingga fail yang hilang dapat dipulihkan.

Anda perlu tahu terlebih dahulu, ada dua pilihan untuk anda pilih dalam proses imbasan yang diperlukan, iaitu:

  1. Imbasan Pantas ; proses imbasan pantas di mana perisian hanya mengimbas pada Pemacu Sistem, Rootkit (dengan kelajuan imbasan yang dipilih yang cepat), dan program Auto-Star (di mana untuk program yang berjalan secara automatik pada sistem).
  2. Imbasan Dalam ; itu adalah proses pemindaian secara mendalam dan menyeluruh pada semua bahagian Hard Disk, Rootkit, Auto-Start program dan modul yang dimuat dalam memori (Semua program yang berjalan secara automatik dan modul yang berjalan dalam memori).

Untuk Imbasan Pantas, hanya akan mengimbas di lokasi yang sesuai yang anda mahukan. Prosesnya biasanya hanya memerlukan waktu yang singkat sehingga anda tidak perlu menunggu lama.

Untuk Imbasan Dalam, ini adalah imbasan lengkap data yang anda mahukan. Lakukan imbasan penuh dan ini bermakna memerlukan lebih banyak masa tetapi sangat digalakkan untuk mendapatkan hasil yang maksimum.

Sekiranya anda berminat untuk mencuba produk yang dibuat oleh vendor EaseUS maka anda boleh mendapatkannya terus melalui halaman rasmi. Anda juga boleh mencuba versi percuma terlebih dahulu jika anda tidak memerlukan versi berbayar. Namun, tentunya kemudahan yang tersedia untuk versi percuma sangat terhad.

Sekiranya anda ingin mendapatkan ciri yang lebih lengkap dan optimum maka disarankan untuk mencuba versi berbayar. Walaupun begitu, sebenarnya ciri-ciri dalam versi percuma cukup bagus dan optimum.

Artikel Berkaitan