Beli Penjimatan Super Online Kredit dan Hanya Tiga Minit melalui Traveloka

Beli Kredit Dalam TalianBeli kredit dalam talian: melalui Pinterest / linggar pangestu

Beli Kredit Dalam Talian - Kadang-kadang kita malas untuk membeli kredit, walaupun kita tahu bahawa tidak ada baki pada telefon bimbit kegemaran. Kaunter nadi terletak agak jauh, cuaca petang panas atau hujan, ke keadaan jalan yang sesak adalah beberapa sebab kemalasan.

Bayangkan kita mesti mengeluarkan motor kerana kaunter nadi agak jauh. Keadaan pada waktu itu mungkin panas, hujan, atau macet. Kemudian di kaunter, baki kredit yang dibeli hanya sekitar Rp 10 ribu hingga Rp 25 ribu. Tenaga, masa, hingga kos petrol dikorbankan jauh lebih banyak, daripada baki pulsa yang dibeli.

Satu lagi keadaan buruk, ketika kita sangat memerlukan denyutan pada waktu malam. Tidak ada baki yang tersisa di telefon bimbit, walaupun saat ini kita memerlukan telefon atau internet. Kami akan menghadapi kesukaran untuk mencari kaunter nadi yang buka sehingga larut malam. Minimarket yang biasanya menjual denyutan juga jarang dibuka 24 jam. Di samping itu, dalam keadaan mendesak harga nadi yang dibeli biasanya lebih mahal daripada harga biasa.

Semua kisah di atas hanya akan anda alami apabila bergantung pada kaunter dan cara manual untuk membeli kredit. Sekiranya anda ingin bebas dari semua masalah di atas, maka segera ucapkan selamat tinggal kepada cara lama dan cuba jalan baru. Cara yang memudahkan anda membeli kredit melalui aplikasi Traveloka, sama ada anda pengguna Telkomsel, Mentari, Axis, dan lain-lain, semuanya ada di sana.

Mengapa menggunakan aplikasi?

Hari ini terdapat banyak pilihan untuk membeli kredit dalam talian . Anda boleh membeli melalui beberapa pasar atau laman penjual kredit dalam talian yang lain. Apa yang dimiliki oleh semua penjual kredit dalam talian adalah menawarkan kemudahan. Di mana sahaja dan di mana sahaja anda berada, mudah untuk membeli kredit kerana dibuka 24 jam, tidak mengorbankan banyak masa, dan tenaga.

Namun, tidak semua penjual kredit dalam talian menawarkan keselesaan, keselamatan, dan penjimatan, seperti yang diberikan oleh Traveloka. Tiga perkara menarik mengapa anda perlu memuat turun aplikasi dalam gajet dan merasakan faedah maksimum yang diberikan.

Artikel lain: Daftar untuk Kod Telefon Negara

Beli Kredit Dalam Talian Mudah Kerana Mudah

Pembelian pulsa atau pakej internet melalui aplikasi ini memberi kemudahan kepada pembeli. Langkah-langkah pembelian dalam aplikasi mudah diikuti dan mudah digunakan, kerana reka bentuknya tampak mudah dipahami dengan cepat.

Nadi juga cepat dan hanya menunggu beberapa minit. Jumlah masa dari pembelian sehingga kredit dihantar tidak lebih dari lima minit. Selain itu, aplikasi Traveloka juga agak ringan untuk alat. Anda tidak perlu risau bahawa aplikasi ini akan menghabiskan banyak memori simpanan.

Selamat kerana privasi anda dijaga

Bagi sesetengah orang, nombor telefon sangat penting dan mahu dirahsiakan. Jangan biarkan nombor peribadi ini tersebar luas dan disalahgunakan oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Ini adalah satu lagi kelemahan kaunter kredit, kerana ia memerlukan pembeli untuk mencatat nombor telefon dalam buku.

Adakah pembelian kredit dalam talian lebih selamat?

Jika dibandingkan dengan kaunter kredit, sudah tentu membeli kredit dalam talian jauh lebih selamat. Namun, tidak semua penjual kredit dalam talian menawarkan jaminan keselamatan untuk privasi anda seperti yang dilakukan oleh Traveloka.

Syarikat besar yang sudah mempunyai banyak kepercayaan dalam bidang perjalanan memberikan 100% transaksi selamat yang dijamin. Aplikasi pembelian kredit menggunakan teknologi keselamatan yang canggih, agar data pembeli tidak mudah dibocorkan dan disalahgunakan oleh pihak lain.

Jimat wang kerana harga lebih rendah dan banyak promo

Satu lagi daya tarikan dan kelebihan aplikasi top-up ini adalah harga rendah dan pelbagai promosi. Anda boleh mendapat potongan harga mulai dari IDR 1,500 hingga ratusan ribu rupiah, untuk setiap pembelian pakej kredit atau internet.

Di samping itu, masih ada potongan lain yang menjadikan anda perbelanjaan yang lebih cekap. Anda boleh membandingkan harga denyutan dari Traveloka dengan harga dari penjual dalam talian yang lain, sebagai bukti. Pembelian denyutan bebas cukai dan muat turun aplikasi juga percuma untuk alat anda.

Sumber: Pinterest / The Krazy Coupon Lady

Baca juga:  Senarai Pakej Internet Murah: Pilih Telkomsel, Indosat atau XL?

Untuk membeli kredit, pastikan anda telah memuat turun aplikasi terlebih dahulu. Kemudian masukkan menu "Pakej Kredit & Internet" untuk memasukkan nombor telefon destinasi. Terdapat senarai baki kredit yang boleh anda pilih mengikut kehendak dan keperluan anda. Setelah memilih baki, lakukan pengisian data dan periksa semula sebelum membuat pembayaran. Jangan lupa untuk mengesahkan pembayaran, sehingga kredit akan segera dihantar ke nombor destinasi.

Membeli kredit dalam talian sangat menjimatkan dan hanya memakan masa sekitar tiga minit. Dapatkan kredit mengikut keperluan dan keinginan anda untuk terus berhubung. Pastikan sambungan anda dijaga tanpa halangan, dengan telefon di tangan anda.

Artikel Berkaitan