5 Fakta Mengenai Pemenang EVERCOSS Y Smart yang Perlu Anda Ketahui

Pemenang EVERCOSS Y SmartPemenang EVERCOSS Y Smart melalui Evercoss.com

EVERCOSS baru sahaja mengeluarkan telefon pintar 4G terbarunya, Winner Y Smart! Telefon pintar yang hadir sebagai pengganti Winner T 4G kelihatan keren dengan kesan elegan, dan tentu saja, lebih canggih daripada telefon pintar pendahulunya.

Baiklah, jadi anda tidak ingin tahu, berikut adalah 5 perkara yang perlu anda ketahui mengenai telefon pintar EVERCOSS terbaru ini.

1. Harga Berpatutan

Apa yang terdapat dalam produk EVERCOSS adalah kualiti dengan harga yang berpatutan. Begitu juga dengan Pemenang Y Smart. Anda boleh mendapatkan telefon pintar 4G ini dengan harga Rp.999,000, - hanya! Tentunya harga ini jauh lebih murah jika dibandingkan dengan harga telefon pintar 4G dengan spesifikasi yang serupa.

Tidak ketinggalan, sehingga akhir bulan ini anda boleh mendapat diskaun khas dan juga bonus Power Bank sekiranya anda memesan secara dalam talian mulai 16 Februari 2017 di Lazada!

2. Chipset Baiklah!

Bagi sebilangan penggemar alat, chipset adalah inti pati gadget. Tidak kira betapa cantiknya penampilan alat, jika ia tidak disokong oleh chipset yang berkemampuan, ia akan menjadi kurang diingini. Oleh itu, 'otak' alat ini sangat penting.

Baiklah, untuk masalah chipset, Winner Y Smart menggunakan CPU SC9832, atau Spreadtrum 9832, Quad Core, 1.3 GHZ. Spreadtrum 9832 yang dikeluarkan pada tahun 2015, dengan pendirian ARM Cortex-A7, dapat menyokong kamera dengan resolusi maksimum 8MB dan sangat serasi dengan isyarat 4G.

Kemudian, Winner Y Smart juga dilengkapi dengan sistem operasi Android terkini, iaitu Android 6.0 Marshmallow. Dengan chipset dan sistem operasi ini, Winner Y Smart pasti mempunyai prestasi yang baik.

3. 'Pindah' ​​ke 4G

Mengenai rangkaian, Winner Y Smart boleh dikatakan sangat bagus. Paling penting, telefon pintar terbaru EVERCOSS menyokong rangkaian yang disukai ketika ini, iaitu rangkaian 4G. Jadi, bagi anda yang ingin beralih dari 3G ke 4G, Winner Y Smart boleh menjadi pilihan terbaik.

Kemudian, bukan hanya 3G dan 4G, Winner Y Smart juga menyokong rangkaian HSDPA, EDGE, GPRS. Selain mendukung banyak jenis jaringan, Winner Y Smart juga dapat digunakan sebagai modem bergerak dan Wi-Fi Portable, dan dapat melakukan penambatan USB.

4. Dual SIM Multi Operator 4G

Ciri yang satu ini adalah salah satu ciri khas telefon pintar EVERCOSS terkini. Ciri itu adalah SIM ganda pelbagai operator yang membolehkan telefon pintar ini mengoperasikan dua SIM sekaligus, dan yang membezakan Winner Y Smart dari telefon pintar lain ialah kedua-dua SIM tersebut dapat digunakan untuk GSM atau CDMA.

Canggih, bukan?

Terdapat begitu banyak faedah yang dapat anda perolehi dari telefon pintar yang dapat menampung dua SIM multi-operator, mulai dari membuat pekerjaan lebih mudah hingga perjalanan. Anda boleh memisahkan keperluan hubungan anda dan tidak perlu menukar nombor tempatan semasa anda keluar dan berkira-kira.

5. Foto atau Selfie? Betul boleh!

Bagi sesetengah orang, kamera telah menjadi bahagian penting dalam telefon pintar. Semakin banyak gambar keren yang dimuat naik ke media sosial, semakin terasa pentingnya memiliki telefon pintar dengan kamera berkualiti. Bagaimana dengan anda?

Nah, untuk kamera, Winner Y Smart memiliki kamera belakang dengan resolusi 8 MP dan kamera depan dengan resolusi 5 MP, serta fitur fokus otomatis. Walaupun bukan kelebihan utama, tetapi kamera telefon pintar ini cukup mampu untuk keperluan harian dan sangat menyokong rangkaian 4G.

Pelbagai ciri melengkapkan kamera Winner Y Smart mulai dari fokus automatik, flash untuk kedua kamera hingga kamera kecantikan. Dijamin hasil selfie anda lebih memanfaatkan!

Dengan semua spesifikasi super dan harga yang berpatutan, sudah tentu Winner Y Smart bersedia bersaing dengan pengeluar telefon pintar 4G yang lain. Bagi anda yang merupakan generasi internet, anda boleh menjadikan EVERCOSS Winner Y Smart sebagai pertimbangan.

Lebih-lebih lagi, telefon pintar ini akan dilengkapi dengan sekumpulan promo Smartfren yang membolehkan anda mendapat bonus kuota dan perbincangan percuma sehingga 1000 minit! Pasti anda tidak lagi "lambat" melayari dengan Winner Y Smart.

Artikel Berkaitan