Suka bermain Pokemon Go? Ini adalah Kemas Kini Generasi Ke-2 yang Perlu Anda Ketahui

Generasi Pokemon Go 2Imej dari Itechpost.com

Beberapa bulan yang lalu permainan mudah alih Pokemon Go, telah menjadi viral dan dimainkan oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia. Menawarkan sensasi menangkap Pokemon di dunia nyata, permainan ini berjaya menjadi salah satu permainan yang memperoleh kejayaan terpantas dalam sejarah.

Tetapi perlahan-lahan populariti Pokemon Go mulai pudar kerana beberapa sebab. Terutama, pemain merasakan permainan Pokemon Go semakin membosankan tanpa ciri baru.

Dan selepas beberapa ketika, Niatic sebagai pembangun permainan Pokemon Go baru-baru ini mengeluarkan versi terbaru Pokemon Go generasi 2. Apa yang baru? Berikutan kajian semula.

Pokemon Hingga Sistem Baru

Niatic telah mula memperkenalkan kemas kini terbaru untuk permainan Pokemon Go beberapa minggu yang lalu. Kemas kini ini merangkumi jenis Pokemon baru yang dapat ditangkap serta ciri tambahan dalam permainan.

Sekiranya sebelum ini pada generasi 1, permainan Pokemon Go masih memperkenalkan tema Pokemon Blue and Red, kali ini kemas kini generasi 2 terbaru telah menerapkan tema Pokemon Gold and Silver. Seperti yang dinyatakan sebelumnya, akan ada 80 Pokemon baru yang dapat ditangkap oleh pelatih, termasuk Pokemon yang jarang dan jarang dijumpai.

Artikel lain:  Berikut adalah 5 perkara yang menjadikan permainan Pokemon Go di dunia begitu hebat

1. Avatar tersuai

Ciri kemas kini seterusnya ialah pengguna kini dapat menyesuaikan avatar mereka. Bukan hanya jantina, kita boleh menambahkan beberapa gimik lain seperti cermin mata, beg, pakaian, seluar dan banyak barang menarik lain melalui ciri Kedai.

2. Evolusi Pokemon

Beralih ke ciri kemas kini evolusi Pokemon, yang disampaikan oleh pengembang bahawa candy aka candy, akan diperlukan untuk mengembangkan Pokemon terutamanya jika anda ingin memiliki Pokemon yang lebih kuat. Pertarungan di Gym juga semakin kompetitif dengan Pokemon baru yang lebih kuat.

Cadangan untuk Pokemon yang lebih baik segera berkembang termasuk Horsea, Poliwhirl, Oddish, Slowpoke, Chansey, Zubat, Scyther, Eevee, Onix dan Porygon. Selain Eevee, anda dapat mengembangkan Pokemon menggunakan item khas, seperti Dragon Scales, Sun Stones, Metal Coats, atau King Stones.

Maka timbul persoalan tentu saja, bagaimana mendapatkan item evolusi. Sebenarnya ia cukup mudah iaitu dengan rajin mengunjungi Pokestops di sekitar kita. Tetapi yang perlu diperhatikan adalah, kerana ia adalah barang khas, sangat jarang kita dapat.

Tambahan lain, jika pemain sudah memiliki Pokemon Eevee, bisakah kita berkembang menjadi bentuk yang lebih tinggi iaitu vaporeon, flareon atau jolteon menggunakan teknik yang sama seperti di atas.

Atau jika kita ingin mendapatkan evolusi espeon dan umbreon, ada helah tersembunyi. Caranya ialah kita harus menukar nama Eevee yang akan berubah menjadi 'Sakura' menjadi Espeon, dan 'Tamao' untuk menjadi Umbreon.

3. Tangkap Pokemon

Untuk urusan menangkap Pokemon tentunya adalah perkara paling menarik dari permainan ini. Dan pada generasi 2, kita dapat mula melihat Pokemon langka Unown yang jarang dilihat. Di samping itu, ketika menangkap Pokémon terdapat beberapa kemas kini seperti jumlah permen yang dapat diperoleh ketika kita menangkap Pokemon yang telah berkembang pada tahap kedua atau ketiga.

Kemudian jika Pokemon yang kita peroleh telah berkembang, ia akan diberi lima gula-gula dan 300 Stardust, sementara evolusi ketiga akan mendapat 10 gula-gula dan 500 Stardust. Di samping itu ada juga EXP 50 mata yang tersisa jika kita berjaya menangkap Pokemon pada lemparan pertama. Jadi sering berlatih untuk dapat melakukan lontaran pertama.

Baca juga:  Ini adalah Pengalaman Unik Master, Nick Johnson Menaklukkan Permainan Pokemon Go

4. Jenis Berry

Dan kemas kini terbaru berkaitan dengan item buah Berry. Selain memperkenalkan item khas, Niantic juga memperkenalkan dua jenis beri baru ke dalam permainan.

Pemain berry Pinap pertama boleh digunakan untuk menggandakan jumlah gula-gula yang diperoleh semasa menangkap Pokemon. Sementara jenis beri baru kedua adalah Nanab, yang dapat digunakan oleh pemain untuk memperlambat pergerakan Pokemon ketika akan ditangkap.

Artikel Berkaitan