Yogyakartas, Business Cardboard dan Beg Kertas Asli di Yogyakarta

Yogyakartas-Perniagaan-Kadbod-dan-Kertas-Beg

Apakah jenis perniagaan yang sesuai untuk era moden ini? Sebilangan besar daripada kita menganggap bahawa # perniagaan kuliner atau perniagaan e-dagang yang berkaitan dengan internet sejak kebelakangan ini menjadi peluang yang baik. Pemikiran memang tidak salah sebenarnya. Namun, ada juga jenis perniagaan lain yang tidak kurang hebatnya daripada perniagaan kuliner dan perniagaan internet. Perniagaan itu adalah perniagaan percetakan.

Semua produk dan cenderamata masakan yang anda mahukan untuk dihadiahkan kepada orang lain pastinya memerlukan pembungkusan yang menarik dan menarik. Sebab mudah ini juga mendasari kelahiran Yogyakartas, perniagaan kadbod, beg kertas dan pembungkusan dari Yogyakarta.

Mempelopori Yogyakartas Bukan Tanpa Halangan

Pada mulanya pemilik Yogyakartas ( Yogyakartas.com ), M. Gondo Kuswanto, adalah seorang ahli perniagaan yang telah berkecimpung dalam bidang percetakan dan penerbitan buku-buku Islam sejak tahun 2010. Ternyata kedua-dua perniagaan tersebut belum mencapai perolehan dan pencapaian mengikut sasaran. Sehingga akhirnya pada tahun 2012, Gondo dan rakan-rakannya memutuskan untuk membuat bahagian syarikat baru dengan fokus pada industri pembungkusan produk.

Akhirnya, dengan semangat, kepakaran dan pasukan yang kompak, bahagian baru dapat berkembang dengan pesat dan melepasi bahagian syarikat pendahulunya. Di bawah naungan CV. Yogyakartas, perniagaan pembungkusan produk dan percetakan beg kertas mampu mengembangkan kreativiti dan banyak pesanan yang datang dari pelbagai wilayah di Dunia.

Artikel lain:  Wanabi Print ~ Peluang Perniagaan Perkhidmatan Percetakan Digital

Varian Produk Mainstay Yogyakartas

Yogyakartas telah menghasilkan pelbagai pembungkusan produk dalam bentuk kotak makanan dan jenis pembungkusan lain. Bahan mentah berkualiti yang digunakan untuk membuat pembungkusan juga sangat beragam, mulai dari kertas gading, kertas seni, kertas kraft dan jenis kertas lain. Sementara untuk peringkat penamat produk, Yogyakartas juga memberikan beberapa pilihan sesuai dengan karakter produk, mulai dari pilihan kemasan yang berkilau, matte, timbul dan lain-lain. Semua pembungkusan Yogyakartas dapat disesuaikan mengikut keperluan produk yang kami mahukan.

Dengan tagline "kilang kadbod dan beg kertas", Yogyakartas tidak hanya menyediakan perkhidmatan pembungkusan reka bentuk dan cetak, tetapi juga merancang dan mencetak pelbagai jenis beg kertas untuk pelbagai keperluan. Bukan tanpa alasan Yogyakartas menerima pesanan reka bentuk dan cetakan untuk pelbagai produk beg kertas, kerana sekarang produk beg kertas dianggap sebagai # media yang praktikal dan sesuai untuk pelbagai jenama.

Beg kertas yang direka khas dan dicetak boleh disertakan dengan logo dari jenama perniagaan. Selain itu, beg kertas juga dianggap sebagai bekas yang sejuk dan menarik sehingga boleh digunakan oleh sesiapa sahaja.

Kaedah mencetak kotak dan beg kertas dilakukan dengan sistem percetakan offset yang mampu mencetak dalam jumlah besar dalam masa yang singkat. Di samping itu, semua kotak pembungkusan dan beg kertas yang dihasilkan oleh Yogyakartas siap buatan tangan sehingga pemeriksaan kualiti dapat dilakukan dengan lebih teliti.

Sentiasa Memudahkan Keperluan Pelanggan

Untuk memudahkan keperluan pelanggan dari dalam dan luar daerah Yogyakarta, ada berbagai metode pembayaran fleksibel yang diterima oleh pasukan Yogyakartas. Bahkan Yogyakarta juga menyediakan perkhidmatan penghantaran percuma untuk produk penghantaran di luar wilayah Yogyakarta.

Kemudahan ekspedisi percuma ini dapat dipilih mengikut kehendak pelanggan Yogyakartas. Dengan kemudahan kemudahan ini, tentunya tidak menghairankan jika Yogyakartas mempunyai pelanggan setia yang datang dari pelbagai wilayah di Dunia seperti Kalimantan. Sumatera, Sulawesi dan bahkan Papua.

Sehingga akhir tempoh 2014, sekurang-kurangnya Yogyakarta dapat menghasilkan 200 jenis kotak pembungkusan dan 4.00 pcs beg kertas setiap bulan. Dari perolehan yang luar biasa ini, pendapatan Yogyakartas sebulan adalah sekitar 150 juta rupiah. Nilai hebat ini dapat diperoleh melalui promosi promosi di luar talian dan dalam talian.

Untuk promosi luar talian, Yogyakartas tidak teragak-agak untuk menunjukkan kualiti reka bentuk dan cetakan kepada calon pelanggan. Bagi promosi dalam talian, penggunaan beberapa jenis media sosial adalah salah satu senjata ampuh yang digunakan oleh Yogyakartas.

Baca juga:  Joseph T. Wulianadi, Pemula Perniagaan Kedai Cenderamata Joger di Bali

Sekarang, memesan kotak atau beg kertas dalam jumlah besar bukan lagi perkara yang rumit. Kerana kami dapat bekerjasama dengan Yogyakartas untuk membuat dan mencetak produk ini mengikut kehendak dan keperluan kami. Ingat kotak dan beg kertas, jadi anda akan ingat Yogyakartas.

Artikel Berkaitan