Ingin Membeli Apple SmartWatch? Lihat Pertama Perkara Berikut

Jam Tangan Apple

Bercakap mengenai perkembangan teknologi tentu tidak akan lengkap sekiranya kita tidak menyebut Apple sebagai salah satu bahagian di dalamnya. Terkenal dengan produknya yang canggih, berkualiti tinggi dan bertaraf tinggi, #Apple tidak henti-henti menawarkan produk teknologi yang memukau para pencinta teknologi.

Salah satunya adalah produk Apple SmartWatch yang telah dilancarkan secara rasmi sejak awal Mac 2015. Apple Smartwatch, yang disatukan pada harga terendah sekitar USD 349 (4,6 juta rupiah), masih menunggu pengujian dan pensijilan dari Direktorat Jenderal Pos dan Telekomunikasi sebelum dapat dilancarkan secara resmi di Dunia. Bagi rakan sekerja yang mungkin berminat untuk membeli Apple Watch, nampaknya perlu mendengar beberapa perkara penting di bawah.

Berfungsi sebagai Sambungan Telefon Pintar

Hampir sama dengan produk jam tangan pintar yang lain, jam pintar Apple juga merupakan lanjutan dari #smartphone Apple yang kami ada. Setiap pemberitahuan yang memasuki telefon pintar dapat ditampilkan secara praktikal melalui sistem integrasi pada jam pintar. Sekarang kita tidak perlu lagi melihat telefon pintar setiap minit untuk melihat pemberitahuan masuk, kerana semua ini dapat dilakukan dengan mudah melalui jam pintar Apple.

Artikel lain:  Spesifikasi Apple Watch diramalkan akan meningkat dalam waktu terdekat

Paparan Jam yang Bervariasi dan Sejuk

Apple juga menyajikan ciri jam tangan yang pelbagai dan sejuk pada produk jam tangan pintarnya. Terdapat lebih daripada 10 jenis pandangan yang boleh kita pilih mengikut mood, gaya dan keperibadian kita. Ingin format paparan digital, kesan yang tidak dapat dilupakan atau kesan yang lebih formal semuanya boleh dipilih melalui jam pintar Apple.

Ciri Penjejak Kecergasan

Fungsi tracker kecergasan juga merupakan salah satu ciri yang tidak luput dari perhatian Apple ketika mengembangkan produk smartwatchnya. Kami tidak hanya dapat mengukur jarak perjalanan ketika berlari, jam tangan pintar Apple juga dilengkapi dengan monitor detak jantung dan sejumlah ciri kecergasan lain. Aktiviti sukan yang kita lakukan dapat dipantau dengan mudah dengan menggunakan jam pintar Apple yang kelihatan bergaya dan sejuk.

Penggunaan Apple Pay dari Smartwatch

Apple Pay adalah sistem pembayaran yang dilancarkan oleh Apple ketika melepaskan produk iPhone 6 dan iPhone 6 Plus. Kini Apple Pay tidak hanya dapat digunakan pada kedua produk Apple, tetapi juga dapat digunakan melalui jam pintar Apple.

Bagi kita yang sudah mempunyai akaun Apple Pay, maka kita hanya perlu mengesahkan smartwatch untuk dapat menggunakan Apple Pay pada smartwatch. Ciri canggih Apple Pay hanya memerlukan kami untuk mendekatkan jam pintar dengan instrumen pembayaran.

Direncanakan bahawa ciri ini akan terus matang sekaligus meningkatkan jumlah pedagang yang dapat menerima sistem pembayaran dengan Apple Pay. Oleh itu, ciri Apple Pay boleh menjadi pilihan kaedah pembayaran yang mudah dan praktikal.

Sentuhan Digital untuk Komunikasi Peribadi

Ciri Digital Touch adalah salah satu ciri khas Apple yang belum dimiliki oleh produk jam tangan pintar yang lain. Dengan menyentuh skrin jam pintar Apple, kita dapat mengirim mesej peribadi kepada pengguna jam pintar Apple yang lain.

Apabila kita diingatkan atau memikirkan seseorang, cukup ketuk cahaya pada skrin jam pintar Apple, maka pemberitahuan dalam bentuk getaran cahaya akan diterima oleh pengguna jam pintar Apple yang lain dan ini dapat menunjukkan bahawa kita diingatkan orang itu. Sentuhan teknologi yang hebat dan peribadi dari Apple.

Apple Smartwatch sebagai Sambungan Aplikasi Apple

Kami mengenali Apple sebagai sistem operasi eksklusif sehingga tidak banyak aplikasi Apple yang terdapat di sistem operasi #Android atau sistem operasi lain. Ini juga telah disedari oleh Apple melalui produk smartwatchnya.

Apabila kita membeli tiket penerbangan melalui aplikasi di iPhone, maka maklumat pemberitahuan akan masuk ke smartwatch yang kita gunakan. Apabila anda harus menaiki kapal terbang, anda hanya perlu menggunakan jam pintar Apple untuk mengakses maklumat tempahan tiket yang telah anda beli. Sudah tentu contoh ini hanyalah sebahagian kecil daripada kelebihan jam tangan pintar Apple yang dapat menjadikan aktiviti kita terasa lebih mudah dan praktikal.

Baca juga:  Tinjau Kelakuan Menggunakan Alat Dalam Talian di Dunia

Setelah membaca ulasan mengenai jam pintar Apple ini, kita pasti dapat menentukan sama ada kita memerlukan jam pintar Apple ini untuk menyokong aktiviti harian. Paparan hebat dan eksklusif yang disokong oleh sejumlah fitur canggih yang akan kami miliki jika kami menggunakan jam pintar Apple sebagai peranti mudah alih yang boleh dipercayai.

Artikel Berkaitan