10 Penjana Kod QR Percuma Terbaik yang Boleh Digunakan untuk Perniagaan

Penjana Kod QR

Penjana kod QR adalah kod bar yang dienkripsi yang dapat dibaca oleh telefon bimbit dan dapat menyimpan pelbagai jenis maklumat seperti gambar, laman web, pautan balik, pautan hiper, borang, alamat e-mel dan sebarang maklumat jenama. Ringkasnya, penjana QR dapat menyimpan semua jenis data alfanumerik.

Proses membuat kod QR sangat mudah, terutamanya dengan menggunakan penjana kod QR terbaik secara percuma. Terdapat banyak laman web yang dapat membantu anda membuat kod QR yang unik tetapi yang paling penting adalah mencari laman web yang tepat dan penjana kod QR terbaik untuk semua keperluan anda.

Beberapa faktor seperti pemantauan dan analisis prestasi berperanan besar dalam memilih penjana kod QR terbaik.

Sekiranya terdapat laman web yang boleh membuat kod QR sesuai dengan keperluan anda dan sesuai dengan pembaca kod QR yang anda gunakan, maka lebih baik anda menggunakan laman web tersebut.

Walaupun terdapat banyak pilihan laman web penjana kod QR yang sangat baik dan banyak pilihan yang boleh anda temui dalam talian, berikut adalah 10 pilihan saya yang pasti akan membantu anda membuat kod QR yang unik.

1. QRTIGER

QRTIGER adalah penjana kod QR percuma yang sangat bagus dan saya juga telah mencuba sendiri untuk menguji sama ada ia membuat kod QR yang unik atau tidak. Nampaknya, cara menggunakannya sangat mudah. Di samping itu, anda juga dapat memperibadikan kod QR anda untuk keperluan perniagaan atau peribadi.

QRTIGER

Anda juga boleh menyimpan tetapan yang anda gunakan, untuk penggunaan kemudian. Penjana kod QR ini tidak memerlukan pendaftaran dan juga tidak memerlukan kos!

QRTIGER mempunyai sebilangan besar ciri yang berguna untuk semua jenis perniagaan. Salah satu ciri yang kami sukai adalah ciri Multi URL yang membolehkan anda mengarahkan kod QR anda berdasarkan lokasi, berapa kali kod QR digunakan atau ketika kod QR dipindai.

Selain QRTIGER, anda bukan sahaja dapat melacak data tetapi anda juga dapat membuat kod QR dinamik untuk keperluan perniagaan atau profesional. QRTIGER adalah pilihan yang baik jika anda ingin membuat kod QR dengan logo. Dari semua penjana kod QR dalam senarai saya, saya mengesyorkan QRTIGER sebagai penjana Kod QR terbaik untuk keperluan profesional.

2. Kod Bar Mudah Alih

Kod bar mudah alih memberi anda kaedah mudah untuk membuat kod QR tanpa perlu mengeluarkan wang. Pilihan ini adalah penjana kod QR terbaik yang dapat membuat kod QR untuk e-mel, mesej, borang, laman web, pautan dan URL.

Yang perlu anda buat hanyalah menyalin URL pilihan anda dan menampalnya di ruangan URL yang terdapat di laman web. Selepas itu, yang perlu anda lakukan ialah klik butang 'Hantar'.

Kod QR kemudian akan dihasilkan untuk anda setelah menunggu. Ringkasnya, kod bar mudah alih adalah cara tradisional untuk membuat kod QR dengan mudah.

Tetapi, jika anda ingin membuat kod QR dengan kombinasi warna dan logo yang boleh anda sesuaikan, penyelesaian ini bukan untuk anda.

3. Unitag

Unitag tidak begitu popular tetapi mungkin merupakan salah satu laman web penjana kod QR terbaik. Harganya percuma dan tidak perlu bersusah payah mendaftar.

Unitag

Anda boleh membuat kod QR dengan hanya satu klik. Unitag juga menyokong beberapa ciri yang membantu penghasilan kod QR dalam bentuk pilihan templat, warna dan latar belakang, dan konfigurasi lain.

Pilihan ini bagus jika anda ingin memperibadikan kod QR anda dengan warna atau logo.

4. ForQRCode

ForQRCode adalah salah satu penjana kod QR terbaik dan juga salah satu penjana kod QR percuma yang paling popular untuk membuat kod QR perniagaan atau peribadi dengan kualiti dan format fail vektor seperti EPS dan SVG.

ForQRCode

Ciri-ciri yang disediakan oleh laman web ini menyokong pelbagai data seperti URL laman web, E-mel, SMS, teks, bentuk, peta Google, kad V, WI-FI, Bitcoin dan Paypal.

Penjana kod QR ini memberi kita kod QR unik yang responsif kepada hampir semua peranti mudah alih.

5. QR Code.Appspot

QR Code.Appspot

Penjana kod QR percuma ini kemungkinan besar akan menjadi popular pada tahun 2020. QR Code.Appspot adalah penjana kod QR yang ringkas dan senang digunakan dan mempunyai antara muka pengguna yang mesra.

QR Code.Appspot menggunakan carta API dari mesin carian Google dalam proses membuat kod QR yang unik untuk pengguna laman webnya.

6. Plumbum Visual

Plumbum Visual

Petunjuk visual adalah penjana kod QR yang sangat berbeza dengan persaingan. Lead visual menggunakan teknologi kod WQR yang artistik dan disatukan dengan penglihatan komputer, kecerdasan buatan, pembelajaran mesin dan matematik komputasi.

Petunjuk visual tidak begitu popular kerana tidak percuma, tetapi jika anda mencari penjana kod QR dengan logo yang boleh anda pilih sendiri dan boleh digunakan di semua peranti mudah alih, maka pilihan ini boleh dicuba.

7. QRStuff

Bahan QR

QRStuff adalah penjana kod QR percuma terbaik dan menyediakan kod QR siap cetak yang boleh dicetak pada objek seperti t-shirt.

Sekiranya anda cuba mempromosikan jenama anda, laman web ini mungkin berguna untuk anda kerana dapat mencetak kod QR pada objek fizikal seperti hoodies, kemeja-T, cawan, gantungan kunci, dll.

Menambah kod QR ke item ini pasti akan memberi pengaruh positif pada kempen pemasaran anda.

Anda juga boleh memperibadikan kod QR pada baju anda dengan menambahkan logo. Tetapi, logo dan warna tambahan akan menjadikan kod QR lebih sukar untuk diimbas.

8. Tec-It

Tec It

Tec-it adalah penjana kod QR unik yang terdapat di internet yang dapat memberi anda kod QR unik dalam format fail PNG.

Anda boleh menggunakan Tec-it untuk membuat kod QR untuk beberapa laman web, gambar, mesej, e-mel, akses WI-FI, kad V, kad nama, acara, dll.

9. GOQR.Me

GOQR.Me

GOQR adalah kod QR terbaik dan paling popular seumpamanya. Penjana kod QR yang mudah dan boleh dipercayai dengan penyesuaian yang baik, pendekatan minimalis, dan hasil yang lebih pantas.

Walaupun terdapat banyak penjana kod QR kontemporari yang menawarkan pilihan penyesuaian yang baik, GOQR menjamin hasil yang berkesan.

10. Penjana Kod UQR

Penjana Kod UQR

Sebagai usahawan, anda mungkin ingin menggunakan kod QR untuk meningkatkan kadar penukaran anda tetapi adakah anda pernah ingin melihat kadar penukaran secara langsung dari penjana kod QR dan membuat bilangan kod QR yang tidak terhad?

Penjana kod UQR boleh membuat sebilangan kod QR yang anda mahukan. Dia juga dapat menjimatkan masa anda dengan menampilkan semua kod QR yang anda buat dalam satu layar sehingga anda dapat memerhatikan dengan teliti dan meningkatkan kadar penukaran kod QR anda.

Kesimpulannya

Di atas adalah 10 penjana kod QR terbaik dengan cara masing-masing. Namun, untuk memastikan semuanya berjalan lancar, anda harus membuat kajian sendiri sebelum membuat kod QR untuk perniagaan anda kerana anda tidak mahu membuang masa dengan penjana kod QR yang tidak memenuhi piawaian perniagaan anda. Setelah mencuba semuanya, saya rasa QRTIGER menonjol sebagai penjana kod QR terbaik 2020.

Artikel Berkaitan