Woolet, Dompet Pintar Yang Sangat Selamat

Dompet Pintar Woolet

Kita yang hidup di era teknologi sekarang sangat bernasib baik kerana begitu banyak produk inovatif telah muncul. Mulai dari produk rumah tangga, fesyen, hingga #gadget. Dalam era perkembangan teknologi yang sangat pesat, sesungguhnya idea inovatif akan sering muncul.

Nah, kali ini Maxmanroe.com akan berkongsi maklumat mengenai dompet pintar yang menawarkan lebih banyak ciri keselamatan untuk wang tunai dan bukan tunai anda. Dompet pintar dipanggil Woolet (www.woolet.co) .

Mengenai Woolet

Woolet dibuat oleh seorang pemaju #startup dari Dover, Delaware, Amerika Syarikat yang diarahkan oleh Bart Zimny ​​sebagai Pengasas Bersama. Woolet telah dibiayai melalui platform Crowd Funding Kickstarter. Woolet adalah generasi pintar dompet pintar, dompet yang mempunyai fungsi dompet secara umum. Boleh digunakan untuk menjimatkan wang, dan pelbagai kad pengenalan yang anda miliki tetapi sangat selamat.

Woolet mempunyai bentuk yang sangat tipis ( langsing ), di badan dompet pintar ini dipasang bluetooth dan ada bateri yang dapat dicas secara automatik dan mempunyai reka bentuk elegan yang pastinya menjadikan anda lebih bergaya. Bagi anda yang bosan dengan dompet biasa yang kadangkala hilang di suatu tempat dan sukar dijumpai lagi, ada baiknya anda mencuba dompet pintar ini.

Artikel lain:  Podo, Kamera Tiny Paste Berkesan untuk Aktiviti Foto Selfie

Ciri-ciri Woolet Smart Wallet

Dompet pintar Woolet ini mempunyai ciri peringatan yang disambungkan secara langsung ke telefon pintar anda. Semasa melakukan aktiviti ke suatu tempat tetapi anda lupa membawa dompet anda, pemberitahuan akan muncul secara automatik di telefon pintar # anda yang mengingatkan anda bahawa dompet anda tertinggal. Lebih menarik lagi, telefon pintar anda yang telah disambungkan dengan Woolet akan menunjukkan maklumat lokasi terkini mengenai kedudukan anda meletakkan dompet anda.

Dengan menggunakan Woolet, anda akan mudah menemukan dompet yang tertinggal atau jatuh di tempat yang mungkin tidak anda fikirkan. Sekiranya dompet masih tidak dijumpai? Aktifkan rangkaian pengesanan orang ramai  dengan satu butang, dan Woolet yang dimiliki oleh rakan atau ahli keluarga anda akan mengimbas dan mengesan dompet anda. Apabila dikesan, rangkaian segera menghantar kedudukan GPS. Woolet didakwa sebagai dompet terbaru yang tidak akan pernah hilang.

WooletCiri-ciri Woolet Smart Wallet

Woolet dapat dihubungkan ke telefon pintar anda yang mempunyai sistem operasi Android atau iOS yang sudah memiliki Aplikasi Woolet yang dapat anda muat turun di App Store dan Google Play Store, tetapi bagi anda pengguna Windows Phone, jangan risau kerana Windows masih dalam pembangunan. Tetapi bukan hanya untuk mengingatkan dompet anda ditinggalkan, Woolet juga dapat memberikan pemberitahuan dalam bentuk suara jika anda lupa membawa telefon pintar. Woolet adalah produk yang sesuai untuk lelaki. Lebih-lebih lagi, anda adalah seorang pelupa, yang sering meletakkan sesuatu di mana sahaja dengan ceroboh.

Woolet juga dilengkapi dengan fitur yang disebut  Recharging kemampuan Seperti peranti lain yang dapat dipakai , jadi Woolet dapat mengisi ulang secara optimum. Ini berlaku kerana Woolet telah dilengkapi dengan kemampuan Recharging , yang dapat mengecas menggunakan pergerakan dan suhu badan. Penggunaan bateri dalam woolet sangat tahan lama dan tahan lama kerana bateri woolet diklaim mempunyai ketahanan sehingga 1.5 tahun.

Artikel lain:  Mengintip Kelakuan Menggunakan Alat Dalam Talian di Dunia

Woolet dibuat khusus untuk lelaki, ini dapat dilihat dari reka bentuk dan warna yang ada. Pada masa ini Woolet tersedia dalam dua warna, suede hitam dan klasik . Woolet dilengkapi dengan reka bentuk yang sangat minimalis kerana ketebalannya hanya kurang dari 10mm. Di samping itu, Woolet direka oleh pembuat profesional supaya tidak dibuat. Reka bentuk woolet yang sangat elegan akan menjadikan setiap lelaki yang menggunakannya kelihatan lebih bergaya.

Varian Warna WooletVarian Warna Woolet

Woolet menawarkan harga USD 109 - 129 (sekitar Rp 1,4 - 1,6 juta). Mungkin terdengar terlalu mahal untuk anda, tetapi jika dibandingkan dengan kelebihan dan ciri keselamatan, harga ini sangat berbaloi. Woolet akan dilancarkan secara rasmi ke pasaran yang diharapkan pada Mei 2015 (maklumat dari Techcrunch). Tetapi Woolet telah membuka pra-pesanan bagi anda yang tidak ingin ketinggalan dan kehabisan, sila buat pra-pesanan dari sekarang di www.woolet.co.

Artikel Berkaitan