IDCloudHost: Web Hosting Terbaik dan Termurah di Dunia

IDCloudHost Web Hosting Termurah Terbaik

Kajian yang dilakukan oleh Facebook menunjukkan bahawa pengguna sektor digital di dunia mengalami kemajuan dan pertumbuhan yang pesat.

Kewujudan pertumbuhan ini cukup ketara ketika membandingkan tahun 2017 dengan 64 juta penduduk, 34% daripada jumlah penduduk mengalami peningkatan pada tahun 2018 dengan 102 juta atau 53% celik mengenai penggunaan digital.

Countries World sendiri turut menyumbang kepada pertumbuhan perbelanjaan dalam talian di Asia Tenggara yang dijangka terus meningkat dan melambung tinggi sekurang-kurangnya hingga 2025 akan datang.

Facebook World melalui wakil pemasarannya mengatakan bahawa kajian yang mereka buat pada tahun 2018 melibatkan 12,965 responden di Dunia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam serta menemubual 30 CEO dan pemodal yang berada di wilayah negara-negara ini.

Kemajuan ini tentunya tidak dapat dipisahkan dari pertumbuhan perniagaan dan syarikat yang menggunakan media laman web sebagai alat penjualan utama mereka, terutama bagi perniagaan yang ingin mencuba pasaran antarabangsa.

Laman web yang digunakan oleh syarikat mesti memenuhi banyak kriteria yang baik, seperti; hosting web yang stabil, reka bentuk yang mesra pengguna, dan sebagainya, jika anda ingin menjangkau pembeli pasaran berskala besar.

Setiap perniagaan mesti mempunyai nama dan jenama dengan slogan yang boleh mengundang calon pembeli. Begitu juga, jika anda ingin menjual secara dalam talian, maka anda memerlukan domain dengan nama perniagaan anda.

Domain juga mesti mempunyai web hosting kerana kedua-dua perkara ini tidak dapat dipisahkan dan saling menyokong antara satu sama lain. Dalam membuat laman web, anda harus memilih domain baru dan kemudian memilih hosting sebagai wadah sokongan dan domain tersebut adalah alamat perniagaan anda.

Mengapa Memilih IDCloudhost untuk Penyelesaian Laman Web Anda?

Mengapa Pilih IDCloudhost

Pada masa ini terdapat banyak tawaran domain dan hosting yang dapat anda perolehi dengan mudah, percuma dan berbayar.

Anda boleh memilih untuk menggunakan domain dan hosting percuma tetapi mempunyai batasan. Atau kaedah berbayar yang membolehkan anda meneroka potensi yang lebih besar dan mengembangkan rangkaian secara meluas.

Sebelum memutuskan untuk memilih, anda harus menentukan pakej hosting yang sesuai dengan keperluan anda sehingga anda tidak akan menanggung perbelanjaan yang tidak sesuai dengan sasaran.

Dari banyak penyedia luar, salah satu penyedia perkhidmatan hosting web Dunia yang boleh anda cuba ialah IDCloudHost . Sebagai pemain hosting lama, IDCloudHost menawarkan banyak kelebihan dan mengambil bahagian dalam sejarah membina peningkatan digitalisasi Dunia.

Dengan pengalaman selama lima tahun, IDCLoudHost telah berjaya menempatkan diri mereka dalam kedudukan 5 web hosting teratas di negara ini.

PT Cloud Hosting World (IDCloudHost) sendiri adalah penyedia hosting web berasaskan awan dan mempunyai tawaran perkhidmatan yang cukup lengkap seperti pendaftaran domain, hosting awan, pelayan (VPS dan Dedicated Servers), Penjual Semula Domain dan hosting, serta beberapa perkhidmatan lain.

Produk, Perkhidmatan dan Kecemerlangan IDCloudHost

1. Web Hosting

Kecemerlangan IDCloudHost

Disokong oleh Teknologi Solid-State Drive (SSD), IDCloudHost yang menggunakan teknologi hosting awan mampu memberikan prestasi tinggi dengan proses konfigurasi yang mudah, cepat, praktikal dan cekap untuk pengguna hosting domain cPanel mereka.

Selalu mengikuti waktu dan menyediakan total perkhidmatan, IDCloudHost menyediakan penyimpanan simpanan data yang selamat dengan teknologi Cloud Power yang mempunyai sumber RAM dan CPU Core untuk memenuhi keperluan anda.

Mempunyai spesifikasi yang lebih besar pada RAM, Storage, CPU, Bandwidth dan lain-lain, tetapi harga yang mereka tawarkan cukup berbeza dan berpatutan. Keselamatan dan kualiti juga menjadi keutamaan mereka dengan lima pusat data antarabangsa di Dunia, Singapura, Hong Kong, Jepun dan United Kingdom yang dapat menampung semua penggunanya tanpa sekatan.

Teknologi Cloud Hosting Server yang mereka miliki juga dapat membuat pengguna tersambung ke banyak pelayan dan memungkinkan untuk mengakses laman web dengan lebih pantas dan selamat. Berfokus pada perbezaan antara teknologi hosting bersama dan hosting cloud adalah jika salah satu pelayan mati, tetapi ini tidak akan mengganggu pengguna dalam mengakses laman web dan aplikasinya.

Ciri-ciri yang membina dan membantu pengguna, seperti ciri satu klik yang membolehkan pemasangan WordPress, Joomla, Opencart, Prestashop, Moodle, Magento dan lebih daripada 280 skrip web lain yang kini anda boleh pasang dengan hanya 1 klik menggunakan ciri Softculous.

Semua ciri ini termasuk dalam pakej lengkap seperti Pengurus Fail, E-mel, Softaculous, Auto Responder, Auto Backup, SEO Tools dan banyak lagi. Tujuan set ciri ini akan memudahkan anda menetapkan keperluan laman web hanya dalam satu panel kawalan cPanel lengkap yang akan disediakan secara percuma.

Kemudahan lain yang tidak kurang pentingnya adalah kemampuan untuk membuat sandaran data. Storan tambahan di luar storan biasa (disenaraikan di laman web) mampu menyimpan sandaran biasa secara berkala empat kali seminggu berkat ciri JetBackup Premium yang tersedia secara langsung di sistem hosting IDCloudHost.

Oleh itu pengguna tidak perlu lagi bimbang tentang gangguan di laman web mereka, kerana IDCoudHost akan terus memberikan perkhidmatan dengan jaminan masa sehingga 99,99% untuk laman web dan aplikasi anda.

Sekiranya anda berminat untuk menggunakan perkhidmatan Cloud Hosting dari IDcloudhost boleh dilihat di halaman: //idcloudhost.com/hosting

2. Pelayan Peribadi Maya (VPS)

Pelayan Peribadi Maya

Mematuhi prestasi terjamin dan teknologi multifungsi yang dapat dipasang pada semua sistem operasi, IDCloudHost menawarkan VPS yang berpatutan, fleksibel dan disesuaikan mengikut keperluan penggunanya.

VPS Pro World telah disokong dengan Teknologi HPE Nimbel Storage Adapative Flash Arrys terbaru yang mempunyai masa akses 100 kali lebih pantas dengan kelajuan I / O yang lebih tinggi jika dibandingkan dengan SSD VPS. Penerapan teknologi terkini ini juga dapat mengurangkan kadar kegagalan ke tahap yang rendah dan meningkatkan jaminan masa operasi yang mencapai 99,99%.

Penggunaan VPS akan sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai laman web dan aplikasi dengan lalu lintas tinggi dan keperluan lain. Sokongan pelbagai OS menjadikannya mampu memberikan prestasi tinggi.

Oleh itu IDCloudHost juga menawarkan perkhidmatan yang tidak teratur sehingga anda boleh mendapatkan pakej VPS yang murah dan berpatutan mengikut keperluan anda.

Ciri VPS berikut yang anda dapat dari IDCloudHost:

 • Akses Akar Fleksibiliti
 • Pemacu Keadaan Pepejal (SSD)
 • Domain Tanpa Had
 • Lebar Jalur Premium Tidak Bermeter
 • Pelayan gred perusahaan
 • Pengurus Servis Maya
 • Skala dan Ubah saiz
 • Maya KVM
 • Pelbagai OS dan IP Linux

3. Pemisah Berdedikasi (DS)

Sever yang berdedikasi

Tidak seperti pelayan hosting dan VPS yang lebih sesuai dengan keperluan syarikat, perkhidmatan Dedicated Server World adalah infrastruktur yang digunakan untuk keperluan akses yang besar dan cepat dalam skala dan kuantiti seperti e-commerce.

DS akan dapat dengan lebih baik memfasilitasi laman web atau aplikasi dengan jumlah lalu lintas yang tinggi kerana e-dagang memerlukan sumber, prestasi pantas, kualiti, hasil yang baik tetapi juga selamat.

Dengan menggunakan spesifikasi pelayan terbaik, IDCloudHost memberi pengguna fleksibiliti untuk mendapatkan akses pelayan mereka. Anda akan menjadi keutamaan dengan bantuan khidmat pelanggan yang dapat dihubungi pada bila-bila masa.

Juruteknik berpengalaman IDCloudHost akan sentiasa memastikan dan menjamin penyelenggaraan penyelenggaraan pelayan berkala dengan sebaik mungkin. Keselamatan data, akses lancar dan maklumat anda juga diutamakan kerana IDCLoudHost mempunyai pengalaman dalam menyediakan perkhidmatan Pelayan Dedicated kepada ratusan pelanggan mereka.

Kedua-dua pelayan VPS dan Pelayan Dedicated dari IDcloudHost kedua-duanya mempunyai kelebihan dan sesuai dengan keperluan anda. Untuk Pelayan VPS, anda boleh memesan melalui halaman //idcloudhost.com/server-vps/ dan perkhidmatan Pelayan khusus boleh dipesan melalui //idcloudhost.com/dedicated-server/

Telah dipercayai lebih dari 60000 pelanggan dan syarikat besar di dunia

Sentiasa memegang kepercayaan, keselesaan dan kualiti sepenuhnya, IDCloudHost World telah berjaya memantapkan dirinya sebagai salah satu penyedia perkhidmatan hosting web yang tidak hanya besar di Dunia, tetapi juga telah mencapai skala global dengan lima pelayan mereka terletak di lima negara yang berbeza.

Kerja keras dan ketekalan IDCLoudHost telah membantu banyak syarikat mengembangkan usaha digitalisasi nasional dan aplikasi seperti yang berikut:

 • Telekom World
 • Pupuk Kalimantan Timur
 • Kementerian Perindustrian Indonesia
 • Kimia Farma
 • Universiti Telkom
 • Berpusing tangan
 • SUCOFINDO
 • BAZNAS (Agensi Zakat Amil Nasional)
 • ITS
 • Kartika Sari
 • Ibu Kota Mandiri
 • Astragraphia

Bagi anda pembaca setia Maxmanroe.com, nikmati pelbagai promosi khas dan perkhidmatan pakej IDCLoudHost hingga diskaun 50% untuk perkhidmatan Cpanel Hosting dan Plesk Hosting bulanan dan tahunan menggunakan kod baucar " maxmanroe " semasa pembayaran.

Artikel Berkaitan