Yi Camera ~ Produk Xiaomi Terkini untuk Main di Market Camera Action

kamera yi

Momen yang menggembirakan dan berharga patut ditangkap dengan cara yang betul. Kita pasti mengetahui penggunaan kamera sebagai salah satu media untuk menangkap pelbagai aktiviti mengikut kehendak kita. Dahulu, kamera menggunakan gulungan filem yang harus dicuci, kini produk kamera telah berkembang dengan cepat dengan pelbagai ciri dan media penyimpanan yang lebih fleksibel.

Kita mungkin lebih biasa dengan produk kamera Nikon atau Canon yang lebih popular dan banyak digunakan oleh semua kumpulan, mulai dari pengguna biasa hingga pengguna profesional. Dan nampaknya pelancaran produk kamera dianggap sebagai salah satu pengeluar peranti teknologi, Xiaomi sebagai salah satu peluang perniagaan yang menjanjikan. Kepercayaan ini menyebabkan Xiaomi mula merancang produk kamera yang dilancarkan pada 2 Mac 2015. Produk kamera pertama Xiaomi adalah Yi Camera.

Menamatkan Konsep Kamera Yi

Untuk merealisasikan idea kamera murah dan berkualiti tinggi, Xiaomi bekerjasama dengan salah satu syarikat pengeluar kamera yang telah lama memasarkan produknya di laman web rasmi Xiaomi #. Walaupun tidak membuat produk kamera sendiri, namun Xiaomi berusaha merealisasikan idea untuk membuat produk kamera yang sesuai dengan sebagian besar keperluan pasar sasaran.

Sama seperti produk # telefon pintar, Xiaomi juga berusaha menghasilkan produk kamera yang berkualiti tetapi dengan harga yang berpatutan. Ini dibuktikan dengan Kamera Yi yang berharga sekitar US $ 64 atau sekitar Rp 825.000.

Sedia di Pasar Kamera Aksi

Xiaomi bukan sahaja asal melancarkan produk untuk menyertai pertandingan produk aksi. Kerana Xiaomi berusaha untuk mematangkan konsep produknya sehingga dapat mengungguli produk pesaing. Produk kamera pertama dari Xiaomi bahkan diramalkan mampu melampaui dominasi kamera GoPro Hero dengan ciri dan dimensi yang jauh lebih baik. Oleh itu, adalah wajar bahawa Kamera Yi dilengkapi dengan ciri-ciri yang lebih "wow" berbanding kamera kelas Go Pro Hero.

Ciri-ciri yang terdapat pada Kamera Yi

Yi Camera direka bentuk dengan bentuk fizikal yang sangat kecil dan ringan. Dengan berat hanya sekitar 72 gram, berat ini tentunya jauh lebih ringan jika dibandingkan dengan GoPro yang beratnya 111 gram.

Untuk masalah teknikal, Kamera Yi dilengkapi dengan pemproses gambar Ambarella A7LS yang digabungkan dengan sensor Sony Exmor R BSI CMOS. Kamera ini dengan resolusi 16 mega piksel mampu merakam video HD penuh 1080 HD dengan kadar bingkai 60 fps (bingkai sesaat). Lensa YiCamera mempunyai sudut lebar 155 darjah dengan bukaan f / 2.8.

Bukan hanya unggul dari segi prosesor dan resolusi, Yi Camera juga mempunyai kapasiti penyimpanan sehingga 64 Gb, dua kali ganda kapasiti penyimpanan Go Pro Hero yang hanya mampu mencapai 32 Gb. Untuk masalah penggunaan kamera bawah air, Yi Camera dan Go Pro Hero boleh digunakan hingga kedalaman air maksimum 40 meter.

Hampir sama dengan Go Pro Hero, Yi Camera juga membawa kapasiti bateri 1,100 mAh yang menjadikan aktiviti memburu gambar dan video lebih mudah dan tidak terhalang oleh batasan lowbat. Untuk fitur lain seperti pemindahan data melalui Wi-Fi dan Bluetooth, ia juga dapat disatukan dengan telefon pintar kami.

Berminat untuk memiliki Kamera Yi?

Yi Camera tidak dijual dengan aksesori lengkap dalam bentuk selongsong plastik. Sebaliknya, pelbagai aksesori Kamera Yi dijual secara berasingan, mulai dari tongsis hingga pakaian khas untuk memasang Kamera Yi ke badan haiwan peliharaan (anjing dan kucing).

Buat masa ini, nampaknya peminat #gadget di Dunia boleh mula membeli jika anda ingin memiliki dan mencuba Yi Camera buatan Xiaomi. Sejak bermula pada periode Maret 2015, Xiaomi telah memasarkan Yi Camera di wilayah China dan telah memasuki pasar Dunia. Siapkan penjimatan kita agar dapat memiliki kamera praktikal yang dihasilkan oleh Xiaomi. Kerana teknologi Yi Camera akan membantu kita merakam detik-detik menarik dan menyeronokkan!

Artikel Berkaitan