5 Apl Mustahil iPhone Terbaik, Nombor 4 Paling Lucu

Aplikasi iPhone Mustahil Terbaik

Terdapat pelbagai cara yang digunakan oleh pembangun aplikasi untuk menarik perhatian pengguna iPhone. Pelbagai aplikasi iPhone, baik berbayar dan percuma, boleh dimuat turun di iTunes untuk membuat pengguna peranti telefon pintar buatan Apple merasa seperti di rumah kerana bermain lama dengan mudah.

Sekiranya anda menjadi pengguna iPhone, anda mesti menggunakan beberapa aplikasi popular di iPhone. Dari sekian banyak aplikasi yang popular, beberapa kategori yang sering digunakan adalah multimedia, hiburan, pejabat, keselamatan dan sebagainya.

Namun, ada aplikasi unik dan tidak dipedulikan yang anda pasti ingin mencuba bermain, mungkin untuk membuli rakan atau hanya sekadar hiburan. Berikut adalah 5 aplikasi telefon pintar "bodoh" iPhone terbaik yang boleh anda cuba:

1. Aplikasi iSurprise

iSurprise adalah aplikasi simulasi yang membuat skrin iPhone anda kelihatan seperti akan retak. Aplikasi ini boleh digunakan untuk membuli rakan dengan memasang aplikasi ini di iPhone tanpa dia sedari. Aktifkan aplikasi dan tunjukkan iPhone yang mempunyai skrin retak. Sudah tentu rakan itu akan terkejut kerana iPhone-nya kelihatan retak.

2. Aplikasi Ghost Prank Pro

Aplikasi Ghost Prank Pro adalah aplikasi kamera yang menawarkan kesan gambar hantu di dalamnya. Paparan kesan hantu dapat ditambahkan secara langsung ketika aplikasi berjalan, semua yang Anda lakukan adalah berpura-pura mengambil foto dan menentukan kapan kesan hantu muncul di layar. Dengan aplikasi ini kita dapat memilih hantu mengikut kehendak.

3. Permohonan Panggilan Palsu

Fake Call adalah aplikasi bodoh yang dapat membuat panggilan telefon palsu pada peranti iPhone. Cara menggunakannya sangat mudah, kita hanya perlu menetapkan waktu panggilan palsu, kemudian tambahkan nama dan nombor panggilan palsu. Apabila panggilan telefon palsu berlaku, aplikasi akan mengambil nada dering yang terdapat pada peranti iPhone sehingga terdengar seperti panggilan telefon sebenar.

4. Aplikasi iFart

Aplikasi ini boleh menjadi lucu dan menjijikkan pada masa yang sama. Membuang gas (kentut) di tempat awam tentunya bukan perkara yang baik, jadi dianggap tabu apabila kentut berbunyi di tempat awam.

Tetapi sebilangan orang menganggap kentut sebagai jenaka dan menggunakan aplikasi iFart untuk membuli orang lain. Dengan menggunakan aplikasi ini, kita dapat membuat pelbagai kentut dari iPhone. Bahkan bunyi kentut yang paling sukar dapat dikeluarkan oleh aplikasi ini.

5. Aplikasi iBug

Tidak sedikit orang yang fobia terhadap serangga, terutamanya lipas dan labah-labah. Haiwan yang sering bertengger di tempat kotor ini sering menjadi momok menakutkan bagi penghidap fobia. Lalu, apa yang berlaku jika labah-labah atau lipas tiba-tiba muncul di skrin iPhone penghidap fobia? Aplikasi iBug ini sering digunakan untuk mengatasi mereka yang mempunyai serangga fobik.

Artikel Berkaitan