Spesifikasi untuk Samsung Galaxy S8 G950

Samsung Galaxy S8 G950Imej melalui optus.com.au

Samsung Galaxy S8 G950 - Samsung adalah salah satu pengeluar telefon bimbit yang paling popular di dunia. Kejutan produk baru dari Samsung selalu dinantikan oleh orang ramai. Kerana ciri canggih telefon bimbit Samsung selalu menarik untuk dicuba.

Salah satu yang paling istimewa ialah siri Galaxy S8 G950. Penasaran dengan pelbagai kelebihan yang terdapat pada Samsung Galaxy S8?

Mari lihat ulasan penuh di bawah!

Samsung Galaxy S8 G950 mempunyai pemproses dan RAM khas

Samsung Galaxy S8 dilengkapi dengan pemproses Exynos 8995 Octa-Core dan RAM 4GB. Selain itu, telefon bimbit unggulan Samsung juga mempunyai kapasiti penyimpanan dalaman 64 GB dan memori luaran yang dapat ditingkatkan menjadi 256 GB.

Kami dapat menyimpan pelbagai fail dan aplikasi penting yang kami perlukan dengan bebas. Tidak perlu risau tentang multi-tasking dan mengakses aplikasi berkapasiti besar ketika menggunakan Samsung Galaxy S8.

Teknologi Skrin Hebat

Saiz skrin 5,8 inci dengan kepadatan mencapai 570 dpi adalah hadiah istimewa pada Samsung Galaxy S8. Teknologi paparan OLED juga direka hampir tanpa bezel.

Layar melengkung yang selesa dipegang dan mampu menghasilkan kualiti paparan yang luar biasa adalah salah satu ciri khas Samsung Galaxy S8. Rasakan pengalaman mudah alih yang lebih menyenangkan dengan Samsung Galaxy S8 di telapak tangan anda.

Ringan dan selesa dipegang

Kami tidak perlu bimbang tentang ukuran layar Samsung Galaxy S8 yang lebar. Kerana ternyata telefon bimbit canggih ini hanya seberat 155 gram. Jadi selesa untuk memegang atau membawa ke dalam poket.

Tidak perlu bersusah payah ketika menggunakan Samsung Galaxy S8 untuk menyokong semua aktiviti kami.

Ciri-ciri Kamera Berkualiti Tinggi

Pencinta fotografi tidak akan kecewa dengan ciri kamera Samsung Galaxy S8. Terdapat resolusi kamera utama 12 MP dan kamera depan 8 MP. Kedua-duanya dilengkapi dengan teknologi fokus automatik dan bukaan hingga F 1.7.

Teknologi pemprosesan pelbagai gambar pada kamera Samsung Galaxy S8 mampu menyatukan banyak gambar dalam satu bingkai . Selain itu, ada juga fitur pengesanan wajah yang memudahkan fokus secara automatik mengenali wajah kita.

Samsung Galaxy S8 G950 mempunyai Sistem Operasi Android Nougat

Bukan nama Samsung jika tidak membawa teknologi sistem operasi terkini. Samsung Galaxy S8 juga dilengkapi dengan sistem operasi Android Nougat 7.0.

Antara muka pengguna yang lebih menarik dan senang dikendalikan adalah salah satu kelebihan Android Nougat. Sistem keselamatan pastinya jauh lebih unggul daripada generasi Android pendahulunya.

Julat Sensor Pengimbas untuk Tujuan Keselamatan

Sensor pengimbas pada Samsung Galaxy S8 cukup lengkap. Kita dapat menggunakan berbagai sensor dalam bentuk akselerometer, cahaya ambien, sensor suara, barometer, hingga giroskop.

Bahkan ada pengimbas iris dan pengimbas cap jari yang mudah diakses sebagai penyokong keselamatan mudah alih .

Kapasiti Bateri yang mencukupi

Samsung Galaxy S8 dilengkapi dengan kapasiti bateri 3,000 mAh. Selain bateri, Samsung Galaxy S8 juga dijual dengan aksesori tambahan dalam bentuk pengecas tanpa wayar dan pek bateri dengan kapasiti 5,500 mAh.

Kami juga tidak perlu risau menghadapi rintangan kelawar rendah ketika melakukan aktiviti bergerak . Sediakan bateri pengisian penuh, pek bateri, dan pengecas tanpa wayar sebagai langkah jangkaan.

Sekiranya anda tidak sabar untuk memiliki Samsung Galaxy S8, mari dapatkannya segera di MatahariMall. Kedai dalam talian ini telah menyediakan varian telefon bimbit Samsung yang sangat pelbagai, termasuk Samsung Galaxy S8.

Memburu telefon bimbit baru yang kita perlukan tidak sukar lagi kerana ada MatahariMall. Cukup klik di laman web dan dapatkan Samsung Galaxy S8 dengan harga istimewa sekarang!

Artikel Berkaitan