Ini adalah 5 perkara yang membuat anda harus meraikan kejayaan blog anda

kejayaan blog

Dalam menjalani aktiviti #blogging, blogger sememangnya akan melalui banyak peringkat. Setelah sekian lama berjuang dan bekerja keras dan mengatasi segala macam halangan maka mungkin anda akan mencapai kejayaan dalam dunia blogging.

Perkara-perkara seperti mengurangkan ranking Alexa Rank, meningkatkan jumlah pengunjung, meningkatkan pendapatan dari program # perniagaan dalam talian yang anda ikuti, meningkatkan pelanggan RSS, memperjuangkan pertandingan blogging, atau meningkatkan Rank Halaman adalah beberapa petunjuk kejayaan blog. Anda.

Apabila anda telah mencapai kejayaan ini, anda sebagai blogger sejati harus meraikan pencapaian blog anda. Mengapa mesti diraikan? Kerana pada prinsipnya, tidak kira apa pun motivasi anda untuk menulis blog, kejayaan blog dan juga pencapaian anda harus diraikan. Lalu apa alasan atau alasan lain yang memerlukan blogger meraikan kejayaan? Berikutan kajian semula.

1. Bentuk Penghargaan atas Kerja Keras Anda

Perkara pertama yang membuat anda harus meraikan pencapaian blog adalah sebagai bentuk penghargaan atas kerja keras yang telah anda laksanakan. Kebalikan untuk semua yang anda cuba berjaya sememangnya sangat diperlukan.

Oleh itu, bentuk atau bentuk timbal balik untuk pencapaian sesuatu seperti perayaan adalah sesuatu yang wajar dilakukan. Selagi ia tidak dilakukan secara berlebihan, pada pendapat saya ini masih dalam had yang munasabah. Luangkan hari terbaik untuk meraikan sebagai bentuk penghargaan atas kerja keras anda selama ini.

Artikel lain:  Ukur Kejayaan Blog Anda dengan 8 Parameter Ini!

2. Pertahankan Semangat Blogging Anda

Sebagai manusia, sudah tentu anda memerlukan masa untuk berehat dan bersenang-senang setelah menjalani aktiviti yang panjang. Masa yang santai dan bersenang-senang untuk meraikan pencapaian blog pastinya akan membuat anda bebas dari keletihan dan membuat anda kembali segar dan teruja. Dengan keghairahan yang menyala semula selepas perayaan itu pasti akan sangat bermanfaat bagi anda untuk meneruskan aktiviti harian anda sebagai blogger kelak.

3. Memberi Inspirasi untuk Kejayaan Blog

Perayaan pasti memberi kesan bukan untuk diri anda sebagai pemilik blog, tetapi juga akan mempengaruhi orang lain. #Blogger dan perayaan yang lebih berjaya yang diketahui oleh blogger lain sehingga mereka yang berjuang akan terdorong untuk berjaya. Walaupun tidak sedikit pembenci yang tidak berpuas hati dengan pencapaian anda, tetapi anda tidak perlu mempedulikannya.

Anda harus memberi tumpuan kepada blogger yang akan menjadikan anda inspirasi dan motivator. Memberi inspirasi kepada orang lain tentunya merupakan kerja mulia bagi sesiapa sahaja. Oleh itu, jangan ragu untuk meraikan pencapaian dan kejayaan blog anda, kerana akan ada banyak blogger lain yang akan menjadikan anda sebagai inspirasi dan pendorong.

4. Membuat Rangkaian Blogger Profesional yang Lebih Luas

Dengan perayaan anda pasti akan dikenali oleh lebih ramai orang, terutamanya blogger. Terutama jika anda sengaja mengundang atau mengkhususkan diri dalam meraikan pencapaian blog anda untuk blogger, sudah tentu anda akan lebih dikenali.

Selain nama anda akan lebih dikenali, anda juga akan mempunyai peluang besar untuk mendapatkan rangkaian blogger profesional yang lebih luas. Dengan rangkaian blogger profesional yang berkembang, tentunya ini adalah peluang yang sangat baik dan menguntungkan bagi anda untuk membina kejayaan yang lebih besar lagi di masa hadapan.

Baca juga:  Ingin Menjadi Blogger yang Berjaya? Jangan Abaikan 6 Mentaliti Positif Ini 

5. Membina Bukti Berkongsi dan Prihatin

Akhirnya, perkara yang membuat anda harus meraikan pencapaian blog anda adalah peluang anda untuk membina bukti sosial. Pada prinsipnya, perayaan ini akan menjadi tempat bukti anda kepada rakan blogger.

Ini bukan acara yang sombong atau pamer, tetapi lebih daripada itu perayaan adalah arena untuk berkongsi dan mengambil berat dalam dunia blogging. Percaya atau tidak, semasa anda meraikan kejayaan blog anda, anda akan mendapat banyak soalan dari blogger mengenai kisah atau bagaimana anda mencapai kejayaan.

Dari sini anda akan diuji, sama ada anda bersedia berkongsi pengetahuan tentang kejayaan atau tidak. Sebagai blogger sejati, sudah tentu berkongsi pengetahuan adalah sesuatu yang harus anda lakukan. Selain bukti sosial (berkongsi dan mengambil berat), berkongsi pengetahuan juga akan menjadikan pengetahuan anda bertambah.

Artikel Berkaitan