5+ Pilihan Industri Terbaik Untuk Bekerja pada tahun 2018, Pilih Keupayaan Yang Sesuai

Apakah pilihan industri terbaik untuk bekerja pada tahun 2018? Mereka yang bekerja di dunia pekerjaan mesti bersemangat untuk mencari peluang pekerjaan terbaik pada tahun 2018. Bijak dalam menentukan industri tempat kerja anda kerana memilih pekerjaan yang tepat akan memberi kesan yang mendalam terhadap masa depan kerjaya anda.

Mungkin anda mempunyai keinginan untuk bekerja di syarikat terkenal. Pertimbangkan sama ada syarikat berada dalam industri terbaik, bagaimana potensi pertumbuhan syarikat dalam industri tempat mereka bekerja.

Sangat penting bagi kita untuk tidak bergabung dengan pekerjaan dalam industri yang lembap kerana ini akan memperlahankan kerjaya dan masa depan anda. Ini dapat kita pelajari dengan memperhatikan maklumat loker di laman web pekerjaan .

Memilih Industri Terbaik untuk Kerja

Bagi pekerja, jalan gaji dan kerjaya sangat penting dan dipertimbangkan semasa melamar pekerjaan. Ini adalah perkara yang sangat wajar, memandangkan anda akan menghadapi banyak pilihan sektor industri yang memerlukan tenaga kerja.

Berikut adalah beberapa pilihan industri terbaik untuk bekerja pada tahun 2018 yang boleh anda pertimbangkan

1. Industri Teknologi Maklumat (IT)

Industri Terbaik untuk Kerja

Teknologi digital di dunia mengalami pertumbuhan yang sangat menjanjikan. Terdapat banyak syarikat permulaan yang muncul dan menjadi perniagaan yang menguntungkan, hubungi Tokopedia dan Bukalapak. Ini membuktikan bahawa industri teknologi maklumat masih sangat menjanjikan untuk jangka masa yang panjang.

Menurut beberapa sumber yang boleh dipercayai, industri IT di Dunia mengalami pertumbuhan 19% setiap tahun. Ini bererti bahawa pertumbuhan industri ini akan lebih hebat lagi untuk tahun-tahun akan datang.

Peluang pekerjaan dalam industri IT masih sangat terbuka, terutama kerana kebanyakan syarikat telah beralih ke sistem digital. Kemunculan startup juga membuka peluang pekerjaan yang besar bagi pencari kerja pada tahun 2018.

Artikel lain:  5+ Kesalahan Yang Boleh Merosakkan Kerjaya Anda

2. Industri Kreatif di Dunia

Industri kreatif adalah salah satu bidang pekerjaan yang sangat menjanjikan pada tahun 2018. Pertumbuhan industri kreatif yang pesat akan membuka banyak jawatan kosong dan menjadi sektor penting dalam ekonomi Dunia.

Anggaran penyerapan pekerjaan lebih daripada 11 juta orang mengesahkan bahawa industri kreatif adalah industri terbaik untuk bekerja pada tahun 2018. Beberapa jenis pekerjaan dalam bidang kreatif merangkumi:

  • Reka bentuk dalaman
  • Senibina
  • Fotografi
  • Muzik
  • Penerbitan
  • Mengiklankan
  • Dan lain lain

Mereka yang mempunyai kemahiran dalam bidang tertentu akan dapat dengan mudah mengembangkan karier dalam industri kreatif, baik sebagai pekerja atau sebagai profesional yang memiliki perniagaan sendiri.

3. Industri Pembinaan dan Pembinaan

Industri Pembinaan dan Pembinaan

World adalah negara yang sedang membangun, dan kegiatan pembangunan di berbagai bidang akan terus dilakukan oleh pemerintah. Salah satu pembangunan yang masih dijalankan adalah infrastruktur.

Dengan begitu banyak pembangunan infrastruktur yang dilakukan oleh pemerintah Dunia di berbagai wilayah, tentunya ini akan menyerap sejumlah besar pekerja mahir. Industri pembinaan dan pembinaan adalah salah satu industri terbaik untuk berfungsi pada tahun 2018 dan tahun-tahun berikutnya.

4. Industri Perhotelan dan Pelancongan

Industri Perhotelan dan Pelancongan

Perkembangan industri pelancongan di Dunia kelihatan sangat menjanjikan dalam beberapa tahun terakhir. Ini adalah petanda bahawa industri perhotelan mengalami pertumbuhan yang sangat baik.

Pelancong tempatan dan asing yang mengunjungi suatu kawasan pasti memerlukan tempat tinggal. Sudah tentu ini adalah sesuatu yang sangat baik untuk industri hotel di Dunia, di mana destinasi pelancongan memerlukan tempat tinggal yang baik.

Bagi pencari kerja, industri perhotelan boleh menjadi pilihan industri terbaik untuk bekerja pada tahun 2018.

5. Industri Kesihatan di Dunia

Industri kesihatan di Dunia juga mengalami pertumbuhan yang besar setiap tahun. Ini kerana keperluan masyarakat yang lebih luas untuk perkhidmatan kesihatan semakin meningkat.

Salah satu petunjuk potensi industri kesihatan di Dunia adalah melihat jumlah syarikat swasta yang memasuki perniagaan kesihatan. Ini adalah bukti bahawa perniagaan kesihatan sangat menjanjikan dan akan terus berkembang dari tahun ke tahun.

Kerjaya dalam industri kesihatan adalah pilihan yang wajar, memandangkan peningkatan kemudahan kesihatan di Dunia yang terus meningkat. Bagi anda yang ingin mempunyai kerjaya yang baik di masa depan, bekerja di industri kesihatan boleh menjadi pilihan yang perlu dipertimbangkan.

Baca juga:  10 Cara Meningkatkan Keyakinan di Tempat Kerja

Memilih kerjaya terbaik untuk masa depan pasti memerlukan banyak pertimbangan. Sebagai tambahan kepada peluang gaji dan kerjaya, industri terbaik untuk pekerjaan juga mesti dipertimbangkan.

Artikel Berkaitan