10+ Tapak Ukur Dunia Dalam Talian Yang Terbukti Membayar Menggunakan Dolar

Melakukan tinjauan di laman tinjauan dalam talian adalah salah satu aktiviti yang dapat menjana wang dan banyak pengguna internet lakukan di Dunia. Selain cara mudah, kewujudan laman tinjauan dalam talian berbayar di Dunia kini cukup meluas.

Untuk mendapatkan wang dari laman tinjauan dalam talian cukup mudah. Anda hanya mendaftar sebagai ahli, kemudian mengambil bahagian dalam mengisi tinjauan dalam talian, maka anda boleh mendapatkan penghantaran dolar dalam akaun Paypal anda.

Berikut adalah beberapa laman tinjauan dalam talian Dunia yang terbukti membayar ahli mereka:

1. Laman Web Tinjauan Dalam Talian iPanel

Laman Kajian Dalam Talian IPanel

Laman iPanel Online adalah syarikat penyelidikan antarabangsa yang kini mempunyai 1.8 juta ahli dari pelbagai negara. Ahli IPanel Online berasal dari negara berikut; Dunia, Singapura, Thailand, India, Brazil, Rusia, Mexico, Argentina, Afrika Selatan, Republik Rakyat China, Taiwan, Turki, Cili, New Zealand, Australia, Colombia, dan Nigeria.

iPanel Online adalah laman tinjauan dalam talian yang melayani ahli dalam bahasa Dunia dan terbukti membayar ahli mereka. Sekiranya anda ingin mengisi tinjauan dalam bahasa Dunia, sila lawati url ini // id.ipanelonline.com.

Misi laman tinjauan dalam talian ini adalah untuk mendapatkan pendapat pengguna internet mengenai pelbagai produk, mulai dari produk keperluan harian, penjagaan kesihatan, teknologi, perjalanan, dan kewangan. Tinjauan diperlukan untuk membuat dan meningkatkan produk berkualiti tinggi.

Anggota akan mendapat mata dari setiap tinjauan yang diselesaikan. Poinnya adalah 1000 hingga 5000 mata setiap tinjauan dalam talian. Mata boleh ditukar setelah mencapai 10,000 mata atau setara dengan Rp 100,000. Cara pembayaran untuk iPanel Online boleh dilakukan dalam bentuk pulsa, baucar belanja, dan wang tunai yang dipindahkan ke akaun Paypal anda .

Baca juga: Cara Mendapatkan Wang dari Internet

2. Laman ViewFruit

Laman Tinjauan Dalam Talian ViewFruit

ViewFruit (//id.viewfruit.com) adalah salah satu laman tinjauan dalam talian Dunia yang telah lama wujud dan dipercayai. Anda akan mendapat tinjauan secara berkala sekiranya anda mendaftar sebagai ahli di laman web ini. Malah dapat memperoleh tiga tinjauan dalam satu hari.

Dari satu tinjauan yang diselesaikan, ahli akan mendapat 200-500 mata. Dan mata ini dapat ditukar menjadi wang tunai setelah mencapai 1500 mata, bersamaan dengan $ 3. Wang itu boleh dipindahkan ke akaun Paypal anda.

ViewFruit sangat mementingkan kesahihan dan ketepatan tinjauan yang dilakukan oleh ahli. Oleh itu, setiap kali ahli membuat pembayaran, pasukan mereka akan mengkaji sama ada mata yang diperoleh oleh ahli itu bebas daripada penipuan.

Proses semakan mengambil masa lebih kurang seminggu. Sekiranya tidak berlaku kecurangan, maka wang tersebut akan dihantar ke akaun Paypal anda.

3. Laman web YouGov World

Laman Web Kajian Dalam Talian YouGov

YouGove (//id.yougov.com/en-id) adalah laman tinjauan Dunia dalam talian seterusnya yang terbukti memberi dolar kepada anggotanya. Laman web ini adalah salah satu institusi penyelidikan pasaran dalam talian antarabangsa yang menyediakan perkhidmatan penyelidikan, produk sindiket, penyelidikan dan laporan pasaran.

Proses pendaftaran YouGov sangat mudah, hanya mendaftar menggunakan Facebook atau anda boleh menggunakan e-mel. Ahli YouGov biasanya mendapat 2-3 tinjauan sebulan.

YouGov menyediakan 25 - 500 untuk setiap tinjauan yang berjaya diselesaikan. Dan untuk pengeluaran boleh dilakukan setelah mata anda mencapai 5000 atau setara dengan $ 25 SGD.

4. Laman Web Kajian Dalam Talian Pendapat

Laman Web Kajian Dalam Talian Dunia

Opinion World (// www.opinionworld.co.id/id-id) adalah laman web tinjauan dalam talian yang dipercayai yang terbukti membayar ahli-ahlinya. Cara menyertai laman tinjauan berbayar sangat mudah, dan akan selalu ada tawaran untuk mengisi tinjauan.

Setelah mendaftar, anda akan mendapat maklumat yang lebih terperinci mengenai program tinjauan dari Opinion World. Selain itu, anda juga dapat melihat jumlah mata yang anda dapat dan berapa lama masa yang diperlukan untuk satu tinjauan.

Mata yang dikumpulkan boleh diambil dalam bentuk baucar hadiah atau ditunaikan dalam bentuk wang yang dipindahkan ke akaun Paypal anda. Mata hanya dapat ditunaikan setelah mencapai 1000 mata atau setara dengan USD $ 10.

5. Tapak Ukur Toluna

Toluna (//id.toluna.com) adalah laman tinjauan dalam talian yang sangat popular di Dunia. Sama seperti laman Survei Berbayar sebelumnya, tinjauan berbayar yang mesti dilakukan di laman web ini agak mudah kerana arahannya jelas dan dalam bahasa Dunia.

Biasanya yang dibincangkan di Toluna adalah barang dan perkhidmatan yang akan dilancarkan tidak lama lagi. Sebagai tambahan kepada perkara besar di laman web ini, proses pendaftarannya sangat mudah. Untuk mendaftar di Toluna, anda boleh menggunakan Twitter, Facebook, atau melalui e-mel.

Untuk satu tinjauan, ahli dapat memperoleh 5000 - 10,000 mata. Mata wang ini dapat ditukar jika mencapai minimum 10.000 mata, dapat ditukar dalam bentuk baucar belanja di pasar raya besar atau ditukar dengan wang yang dipindahkan melalui akaun Paypal.

6. Laman Web Ujian Global

Laman Pasaran Ujian Global Survei Berbayar

Laman Web Uji Global telah beroperasi selama puluhan tahun, tepat sejak tahun 1999. Hingga hari ini Pasaran Uji Global masih terus membayar ahli mereka untuk mengambil bahagian dalam menyelesaikan tinjauan yang ada.

Bagi pemilik perniagaan atau syarikat yang ingin melakukan penyelidikan pengguna, menggunakan tinjauan di laman web ini dapat sangat membantu untuk mendapatkan maklumat terbaik.

Bagi ahli yang mengisi tinjauan, anda akan mendapat 10 mata untuk satu tinjauan selesai. Pertukaran mata wang tunai dapat dilakukan setelah mata anda mencapai 1000 atau setara dengan USD $ 40.

7. Laman Penyiasatan Dalam Talian Mobrog

Mobrog (//www.mobrog.com/id/) adalah laman penyedia tinjauan dalam talian yang ditawarkan oleh syarikat perkhidmatan penyelidikan pasaran, DR. Grleger & Cb. Tidak seperti laman web lain, Mobrog mempunyai kelebihan ganjaran besar antara $ 1 - $ 3.5.

Selain itu, Mobrog juga menerapkan peraturan pertukaran mata mudah. Laman web yang menerima ahli dari 51 negara memudahkan ahli untuk menarik ganjaran ke akaun Paypal mereka, yang minimum $ 6.5.

Namun, Mobrog mempunyai kekurangan tersendiri, iaitu jumlah tinjauan sangat kecil. Dalam sebulan ahli biasanya hanya mendapat 1 jemputan tinjauan.

8. Survei Berbayar di SurveyOn

Tinjauan Dalam Talian

Laman tinjauan dalam talian yang dipercayai dan terbukti untuk ahli yang membayar adalah SurveyOn. Laman web ini juga menggunakan pembayaran minimum yang sedikit sehingga ahli dapat menebus mata mereka dengan lebih cepat.

Untuk satu tinjauan yang dilakukan, ahli akan mendapat 4000 - 6000 mata. Setelah berjaya mengumpulkan 20,000 mata atau setara dengan $ 2, wang tersebut dapat ditukar menjadi wang yang dipindahkan ke akaun Paypal atau dalam bentuk kredit (11,000 mata = 10 ribu denyutan).

Selain tinjauan, laman web ini juga menawarkan Quickpool di mana kita dapat memperoleh poin tambahan dengan membuat pertanyaan atau memberikan pendapat.

9. Kajian Dalam Talian Clixsense

Tinjauan Dalam Talian Clixsense

Laman Clixsense adalah laman tinjauan berbayar dalam talian yang dipercayai dan sangat popular di dunia. Laman web ini pernah menjadi laman web berasaskan PTC (dibayar untuk mengklik), kaedah menjana wang dengan mengklik iklan.

Clixsense beralih ke bidang tinjauan dalam talian yang membayar ahli untuk setiap kali mengisi tinjauan. Laman web ini membayar sekitar $ 0.85 - $ 1.5 untuk setiap tinjauan yang berjaya diselesaikan. Menyelesaikan tinjauan di Clixsense tidak boleh dilakukan secara sembarangan kerana laman web ini menolak tinjauan yang diisi secara sembarangan.

Pembayaran wang di laman web ini dapat dilakukan setelah ganjaran mencapai sekurang-kurangnya USD 8.2. Pengeluaran boleh dilakukan melalui Paypal, Payza, dan beberapa kaedah pembayaran lain.

10. Laman Kajian PanelPlace Berbayar

Laman web Panel Tempat Bayaran

Laman PanelPlace adalah laman tinjauan dalam talian yang membayar ahli dengan pulsa atau hadiah lain yang dihantar ke alamat ahli. Sekiranya anda ingin mendapat kredit percuma dengan mengisi tinjauan dalam talian, laman web ini boleh menjadi pilihan pertama anda.

Namun, selain membayar dengan kredit, laman web ini juga menawarkan pertukaran mata wang dengan baucar belanja atau wang tunai yang dipindahkan ke akaun Paypal. Pertukaran mata wang ini dapat dilakukan setelah mencapai minimum 5000 mata atau setara dengan Rp.250.000.

11. Laman Kajian Dalam Talian Stesen Panel

Laman Kajian Dalam Talian Stesen Panel

Laman Panel Stesen (// www.thepanelstation.com/home) adalah laman tinjauan Dunia Dalam Talian yang memberikan hadiah dalam bentuk pulsa, wang tunai, dan baucar membeli-belah, kepada ahli mereka. Di samping itu, ahli juga boleh menang dan menuntut hadiah pada acara tertentu.

Laman web ini memberikan banyak tugasan tinjauan kepada anggotanya, bahkan sebilangan ahli mengatakan terdapat lebih banyak tinjauan daripada laman web lain. Untuk satu tugasan tinjauan, anggota diberi 100-1000 mata, dan dapat ditukar setelah mencapai 2000 mata atau setara dengan 100,000.

Walau bagaimanapun, terdapat kelemahan untuk laman web ini. Berdasarkan pengalaman beberapa orang, ada pihak yang mengatakan bahawa proses penebusan titik boleh gagal sekiranya alamat rumah ahli tidak jelas. Ada juga ahli yang mengatakan bahawa laman web ini membayar, tetapi prosesnya sangat lama.

Baca juga: 10+ 2018 Trend Peluang Perniagaan Dalam Talian

Oleh itu penjelasan mengenai beberapa laman web tinjauan dalam talian yang dipercayai dan terbukti World membayar kepada ahli mereka. Sekiranya anda mempunyai banyak masa lapang, maka anda boleh bergabung dengan beberapa laman web untuk mendapatkan lebih banyak hadiah. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan