PromoNavigator, Perkhidmatan Google AdWords Automatik Pertama di Dunia

promonavigator-google-adwords-secara automatik

Adakah anda sekarang mempunyai perniagaan mikro, kecil atau sederhana? Sudah tentu anda ingin mengetahui bagaimana menjadikan perniagaan anda lebih dikenali oleh orang ramai dan berpeluang menjadi perniagaan yang lebih maju dan maju.

Masalah yang sering dialami oleh ahli perniagaan adalah kurangnya kepakaran dalam mempromosikan perniagaan mereka, terutamanya promosi digital yang kini semakin berleluasa. Ini mungkin kerana pengusaha lebih menumpukan pada operasi perniagaan sehingga tidak ada waktu untuk belajar bagaimana mempromosikan di internet.

Baiklah, bagi ahli perniagaan yang ingin mendapatkan lebih banyak pelanggan atau sekurang-kurangnya ingin menjadikan jenama perniagaan anda lebih dikenali melalui internet maka mulai sekarang HARUS melakukan promosi perniagaan anda melalui internet. Salah satu sumber lalu lintas yang disasarkan yang dapat diandalkan untuk meningkatkan penjualan adalah dengan menggunakan Google Adwords, yang merupakan salah satu jaringan iklan dalam talian syarikat gergasi, Google.

Sayangnya, tidak semua orang memahami cara beriklan / mempromosikan melalui Google Adwords. Sudahlah memulakan kempen digital di Google Adwords, bahkan untuk membuat akaun Google Adwords yang siap digunakan mungkin mungkin ramai yang tidak memahami caranya. Bagaimanapun perniagaan mesti berjalan, dan sasaran perniagaan anda mesti dicapai.

Lalu apa yang anda boleh buat?

Sebagai pemilik perniagaan atau pemasaran internet, ada 2 cara yang boleh anda lakukan jika anda ingin melakukan promosi di #Google Adwords:

1. Ketahui Bagaimana Google Adwords Berfungsi

Pilihan ini memerlukan masa dan banyak wang kerana proses pembelajaran tentunya harus melalui percubaan dan kesilapan untuk mencari kempen yang berkesan. Sebilangan besar orang yang belajar tentang Google Adwords memerlukan sekitar setengah tahun untuk mempelajari asas dan teknik yang baik untuk beriklan di Google Adwords.

Selain memerlukan waktu yang lama untuk belajar bagaimana Google Adwords berfungsi, proses pembelajaran yang memerlukan percubaan dan kesalahan memerlukan anggaran yang besar. Memang, pada akhirnya anda akan memahami cara beriklan di Google Adwords, tetapi proses pembelajaran akan memakan masa dan wang anda.

Pilihan ini sesuai untuk seseorang yang benar-benar ingin menumpukan perhatian dalam bidang pemasaran dalam talian. Walau bagaimanapun, bagi seorang peniaga, pada pendapat saya pilihan ini tidak berkesan kerana akan memakan banyak masa anda. Lebih baik jika pengusaha mengupah seseorang yang memahami cara beriklan di Google Adwords, sehingga proses promosi dapat dilakukan dengan segera tanpa mengganggu proses operasi bisnis Anda.

2. Ikut kontrak dengan Adwords Agency

Anda boleh melakukan kontrak perniagaan dengan perkhidmatan Adwords Agency untuk mengendalikan kempen Adwords, tentu saja, dengan komisen yang cukup besar dan jangka waktu yang panjang. Biasanya ini dilakukan oleh syarikat besar yang mempunyai anggaran yang besar untuk kempen digital mereka. Tetapi, tentu saja, perniagaan mikro, perniagaan kecil dan sederhana (PKS) juga dapat menyewa perkhidmatan Adwords Agency dengan kos yang lebih berpatutan.

Saat ini anda dapat menggunakan layanan PromoNavigator untuk mempromosikan perniagaan anda di Google Adwords. PromoNavigator adalah sebahagian daripada syarikat Antarabangsa Rusia Soepult LTD yang memulakan perniagaan mereka pada tahun 2008.

Seopult LTD adalah kumpulan kecil yang terdiri daripada pakar dalam bidang Search Engine Optimization (SEO) dan Search Engine Marketing (SEM). Syarikat ini menyediakan perkhidmatan pemasaran digital automatik yang memudahkan kempen dalam bidang SEO (UpToPromo.co.id) dan juga SEM (PromoNavigator.co.id), menjadikan pertandingan dalam talian adil, mudah dan telus, dengan peluang yang sama untuk berjaya bagi semua pelanggan.

Artikel lain:  Tip Beriklan di Google Adwords, Memastikan Iklan Sesuai dengan Matlamat Anda

Sekilas mengenai PromoNavigator

PromoNavigator adalah salah satu Google Partner World yang dapat membantu kempen digital anda. Syarikat ini mempunyai pasukan profesional dan bersertifikat dalam bidang pemasaran dalam talian, malah merupakan salah satu Rakan Kongsi Premier Google dalam skala antarabangsa.

Untuk memulakan pengiklanan di Google Adwords dengan bantuan PromoNavigator, cukup mudah. Setelah anda mendaftar sebagai ahli dan memasukkan data peribadi anda, anda boleh memulakan kempen digital dengan segera yang hanya memakan masa sekitar 15 minit. Di laman web PromoNavigator, beberapa konten tutorial juga telah disediakan mengenai cara membuat kempen (lihat bahagian FAQ) untuk mempermudah anda untuk memulai kempen.

Terdapat beberapa sebab mengapa anda harus mempertimbangkan perkhidmatan PromoNavigator untuk kempen Google Adwords, termasuk:

1. Komisen yang rendah, hanya 15% daripada anggaran yang anda belanjakan untuk kempen.

2. Anda tidak terikat dengan kontrak dengan PromoNavigator, jadi anda dapat mengaktifkan dan menonaktifkan iklan bila-bila masa yang anda mahukan.

3. Anggaran minimum fleksibel, anda bahkan boleh memulakan kempen iklan dengan anggaran hanya Rp 100,000, -

4. PromoNavigator menyediakan alat yang dapat menghasilkan Iklan secara automatik berdasarkan kata kunci, atau anda juga dapat menulis teks Iklan anda sendiri secara manual.

5. PromoNavigator menawarkan sistem tawaran yang mudah.

Kami sedar bahawa tidak semua orang dapat menjalankan kempen Google Adwords yang berkesan. Namun, ini dapat diatasi dengan menggunakan perkhidmatan Adwords Agency seperti PromoNavigator. Baiklah, bagi ahli perniagaan yang ingin beriklan di Google Adwords untuk segera mendapatkan pelanggan baru dan meningkatkan keuntungan, ada baiknya anda mencuba perkhidmatan ProvitNavigator. Semoga artikel ini bermanfaat.

Artikel Berkaitan