Washing Helmet Express ~ Peluang Perniagaan Mencuci Helmet Dengan Potensi Menjanjikan

Basuh Helm ExpressImej Wash-express.com

Ramai orang mendakwa bahawa perniagaan mencuci helmet akan menurun secara mendadak ketika # teknologi topi keledar berkembang. Ya, sekarang beberapa helmet memang boleh dicuci oleh pemiliknya dengan mudah. Tidak ketinggalan dengan adanya teknologi topi keledar yang bahkan tanpa dicuci basah tetap dapat digunakan berulang kali tanpa menimbulkan bau yang tidak menyenangkan.

Tetapi nampaknya keberadaan teknologi ini tidak berjalan pantas secepat penggunaan dan pengguna helmet berkembang dengan sangat pesat dan ketara. Dari sini, perniagaan mencuci helmet masih mempunyai peluang yang baik untuk dijalankan dan dikembangkan.

Salah satu tokoh atau orang yang masih merasakan basahnya perniagaan ini adalah Wahyuni ​​Soewito dengan perniagaannya yang bernama Wash Helm Express. Ditubuhkan pada tahun 2009, sekarang "Wash Helm Express" telah dapat berkembang pesat hingga kini telah menawarkan kerjasama. Lalu apa jenis perniagaan dari Wahyuni ​​Soewito yang dapat berkembang dengan cepat dan bagaimana skema perkongsian ditawarkan? Berikutan kajian semula.

Pembangunan Perniagaan Mencuci Helmet Ekspres

Seperti yang dijelaskan sebelumnya bahawa perniagaan Wash Helm Express telah berkembang pesat sejak kemunculannya pada tahun 2009. Ketika perniagaan mula menunjukkan hasil yang cukup baik kerana sambutan yang baik dari masyarakat, pada tahun 2010 Wahyuni ​​membuka # perkongsian untuk sesiapa sahaja yang berminat dalam perniagaan tersebut.

Perniagaan ini, yang dimulai di Tangerang, Banten, kini telah berkembang ke banyak gerai. Pada tahun 2013 sahaja Washing Helm Express mempunyai 140 gerai. Dan pada tahun 2015, outlet telah meningkat lagi dengan jumlah 280 outlet. Uniknya, dari semua kedai, Wahyuni ​​hanya mempunyai satu outlet dan yang lain adalah rakan kongsi.

Artikel lain:  Mahu Berjaya Menjalankan Perniagaan Perkhidmatan Mencuci Motosikal? Pertimbangkan 5 perkara berikut

Pengaruh Kesedaran Pengguna

Menurut Wahyuni, pertumbuhan perniagaannya banyak dipengaruhi oleh peningkatan tahap kesedaran masyarakat, terutama pengguna motosikal, mengenai kebersihan topi keledar mereka. Ini terbukti dari banyak permintaan syampu basuh topi keledar yang dipesan oleh rakan dari pusat.

Pada masa ini rakan-rakan yang berkolaborasi dengan Wash Helm Express telah tersebar di beberapa wilayah di Dunia seperti di Sumatera, Jawa, Kalimantan ke Timika, dan Ternate. Dari sekian banyak rakan kongsi ini, Wahyuni ​​mengatakan bahawa banyak rakan kongsi ini berasal dan dikuasai dari Jabodetabek dan Kalimantan.

Pakej Perkongsian Helmets Express

Bagi anda yang berminat dengan kerjasama ini dengan Wash Helm Express, anda harus menyediakan dana minimum Rp. 2,8 juta untuk pakej Rp 3,7 juta untuk pakej oke dan Rp 4,7 juta untuk pakej lengkap. Dari pakej # pelaburan ini, rakan kongsi akan mendapat kemudahan awam seperti pembersih vakum dan pengering rambut, bahan kimia, peralatan mencuci helmet, media promosi, serta CD tutorial video dan manual perniagaan.

Untuk pelaburan pakej, rakan kongsi akan mendapat kapasiti pengering dua helmet, bahan kimia, peralatan mencuci, ditambah CD tutorial video dan manual perniagaan. Bagi pakej pelaburan yang lengkap, rakan kongsi akan mendapat kapasiti tambahan dua helmet pengering ditambah dengan pakej Pembersihan Kering.

Pakej pelaburan untuk kategori biasa, Wahyuni ​​mengakui, memang mengalami beberapa perubahan dari angka Rp 1,8 juta menjadi Rp 2,1 juta hingga saat ini menjadi Rp 2,8 juta. Ini memang mesti dilakukan Wahyuni ​​memandangkan tarif perkhidmatan mencuci helmet juga telah berubah. Tarif untuk perkhidmatan mencuci helmet dari "Washing Express Helmets" sendiri berubah dari awalnya Rp. 8.000 menjadi Rp. 12.000 dan saat ini menjadi Rp. 25.000 per helm. Bagi rakan kongsi yang berminat dalam pelaburan ini, anggaran perolehan yang dapat diperoleh hari ini dapat mencapai Rp. 6 juta hingga Rp. 9 juta per bulan.

Baca juga:  Dery Car Seat ~ Perkhidmatan Perniagaan Pengubahsuaian Car Seat Cover dengan Perkhidmatan Perkhidmatan Rumah

Tidak Mahu Kehilangan Perkhidmatan Mencuci Motosikal

Walaupun pada hakikatnya di lapangan, perkhidmatan mencuci topi keledar ini tidak begitu popular seperti perkhidmatan mencuci motosikal, tetapi Wahyuni ​​masih sangat optimis dengan usahanya. Sebenarnya, Wahyuni ​​begitu optimis sehingga dia merancang untuk berkembang ke luar negara, iaitu Malaysia dan Singapura. Tetapi kerana bahagian pasaran di Dunia masih sangat besar, Wahyuni ​​masih berusaha mengejar dan memaksimumkan potensi pengguna di Dunia ini.

Bagi rakan sekerja yang berminat boleh mendapatkan maklumat lengkap melalui laman web rasmi, www.cuci-express.com.

Artikel Berkaitan