Bodypack ~ Kejayaan Perniagaan Beg Kreatif yang Dilahirkan dari Inovasi yang Tidak Berujung

beg bodypackImej dari Malciputrasemarang.com

Ketika kita ingin membina perniagaan baru, cabaran utama yang akan kita hadapi adalah keperluan untuk menyuntikkan inovasi yang tidak kalah segar dalam perniagaan. Oleh kerana inovasi ini, perniagaan kita boleh dikatakan perniagaan yang berbeza daripada pesaing lain.

Tetapi untuk mengembangkan inovasi dalam perniagaan, tidak dapat dilakukan begitu saja. Ia memerlukan pengalaman dan meneroka idea yang tidak sesaat untuk mencipta inovasi yang luar biasa. Walaupun dalam beberapa kes, kadangkala penerapan inovasi baru tidak selalu menghasilkan hasil positif pada mulanya.

Semangat untuk tidak pernah berhenti kreativiti untuk mencari inovasi, dapatkah kita belajar dari jenama beg yang merupakan Bodypack. Jenama beg, yang kini terkenal di luar negara, pada awalnya mampu menarik minat pengguna juga berkat penerapan inovasi yang berterusan. Salah satunya ialah menukar timbunan botol terpakai menjadi produk beg yang sangat berkelas. Boleh awak lakukannya?

Membuat Beg Yang Dibuat Dari Botol Plastik

Di kalangan orang ramai, Bodypack telah menjadi salah satu jenama beg yang paling dicari. Selain menjadi karya asli anak-anak di negara ini, jika anda menyebut masalah kualiti produk yang satu ini tidak perlu diragukan.

Dan terbaru, kejayaan yang dibuat adalah membuat produk beg dari botol terpakai. Botol terpakai yang digunakan oleh Bodypack dalam pembuatan produknya adalah banyak jenis plastik PET yang berasal dari botol terpakai. Ini tentunya merupakan inovasi baru yang sangat menarik dan juga menjalankan misi menyelamatkan alam sekitar.

Dihantar secara langsung oleh Ivan sebagai Pengurus Jenama Bodypack, pada mulanya syarikat itu tidak begitu yakin akan dapat menarik dan mempercayai pasaran dengan produk terbaru ini. Walaupun banyak jenama beg asing telah dikeluarkan, pasaran Dunia pada masa itu masih belum terlalu banyak. Walaupun pada awal tahun 2013, anda boleh mengatakan jenama ini menjadi salah satu pelopor inovasi beg yang terbuat dari botol plastik PET.

Artikel lain:  Rocafella ~ Duo Brothers Berjaya Membangunkan Jenama Fesyen dari Borneo

Terdapat beberapa sebab mengapa PET merasa sesuai untuk dijadikan bahan mentah untuk beg. Yang pertama tentu saja kerana mengandungi usaha menyelamatkan alam sekitar dengan gaya hidup Go Green. Yang kedua untuk masalah ketahanan beg, produk yang terbuat dari plastik PET, dikatakan dapat meningkatkan kekuatannya bahkan melebihi beg yang diperbuat daripada poliester. Dengan kelebihan ini Bodypack berharap produknya dapat menjadi inovasi dan juga penyelesaian untuk masalah sampah plastik di Dunia.

Mengenai lokasi pembuatan beg, pengeluar Bodypack memilih China sebagai lokasi pengeluaran mereka. Walaupun tidak ada di Dunia, tetapi keseluruhan konsep pembuatan beg Bodypack dibuat secara langsung oleh tangan kreatif kekuatan Dunia yang asli.

Pembangunan Produk PET Bodypack

Membawa nama siri "Sederhana", produk unik buatan Bodypack telah mendapat sambutan luar biasa dari orang ramai. Walaupun mereka merasa sedikit keraguan, tetapi setelah dibebaskan pada bulan April 2013, peningkatan jumlah penjualan beg PET buatan Bodypack terus meningkat.

Ivan menambah pada minggu pertama dan masuk pada minggu kedua jumlah penjualan meningkat dua kali ganda. Dengan pencapaian ini, sasaran yang dapat dicapai oleh Bodypack adalah untuk dapat menjual tidak kurang dari 100 unit beg dipermudahkan untuk setiap gerai Bodypack. Sasaran ini juga disokong oleh kapasiti pengeluaran yang terus meningkat hingga 1000 beg setiap bulan.

Untuk siri terbaru produk Bodypack, 7 jenis beg dilepaskan, seperti beg bahu, fungsi tiga, beg kamera dan beberapa jenis lain. Tetapi kemuncak utama Bodypack adalah beg yang dikhaskan untuk membawa peranti gadget. Ini kerana beg jenis ini memang digemari oleh masyarakat seiring dengan pengembangan # peranti teknologi terkini.

Baca juga:  Niluh Djelantik ~ Pengasas Nilou Shoes, Jenama Kasut Dunia Asli dengan Pengguna dari Selebriti Dunia

Inovasi dari Tahun ke Tahun

Bodypack sememangnya terkenal sebagai salah satu jenama perniagaan yang sangat gemar melahirkan inovasi. Seperti sebelumnya, syarikat yang masih mempunyai hubungan dengan jenama beg Exsport dan Eiger juga berpeluang melihat potensi beg yang dikhaskan untuk peranti permainan. Pada masa ini, trend permainan Dunia sedang meningkat. Banyak pemain sering membawa peranti pc #game dengan harga tinggi dari satu tempat ke tempat lain. Ini adalah ukuran jumlah pekerjaan pada potensi beg khas dari permainan permainan.

Tahun lalu terdapat sekurang-kurangnya tiga siri beg iaitu Digital Ethnic, Digital Colour, dan Camera Series, yang dikeluarkan oleh Bodypack. Untuk siri kamera itu sendiri, ia mempunyai pasaran sasaran khusus untuk jurugambar amatur dan profesional. Dan untuk tahun yang akan datang, Bodypack akan terus berusaha untuk membawa pelbagai inovasi baru yang tidak kurang menarik.

Untuk menyokong aspek pemasaran, produk beg Bodypack saat ini telah terjual di 22 gerai dan tidak kurang dari 100 lokasi rakan jualan. Menyasarkan sasaran pasaran pelajar dan pekerja pejabat, Bodypack berharap dapat menjadi jenama yang mampu memberikan bukan sahaja kualiti tetapi juga penyelesaian untuk penggunanya

Artikel Berkaitan