Sabana Fried Chicken, Perniagaan Masakan Ayam Goreng Rangup dengan Tawaran Perkongsian yang Menjanjikan

Ayam Goreng SabanaImej dari Plasafranchise.com

Sabana Fried Chicken - Salah satu jenis masakan rakyat yang paling popular hingga kini adalah ayam goreng tepung. Selain mudah dari segi pemprosesan, hampir semua lapisan masyarakat menyukai jenis masakan ini.

Potensi produk ayam goreng tepung sebenarnya juga dilihat oleh banyak ahli perniagaan. Dari situ sekarang banyak perniagaan ayam goreng tepung yang tersebar di pelbagai lokasi. Salah satunya ialah Sabana Fried Chicken yang diasaskan oleh seorang peniaga bernama M. Syamsalis.

Melihat potensi besar dan minat masyarakat, M. Syamsalis mula membina perniagaan ayam goreng tepungnya yang kini mempunyai jaringan perkongsian francais. Satu perkara yang selalu menjadi penanda aras baginya adalah memastikan kualiti dari segi kebersihan, kesihatan dan kehalalan produk Ayam Gorengnya.

Lebih lanjut mengenai tinjauan perniagaan Sabana Fried Chicken, kami telah meringkaskannya dalam artikel berikut.

Permulaan Mendirikan Ayam Goreng Sabana

Sebelum mula mengembangkan perniagaan ayam goreng tepung, perkara pertama yang memberi inspirasi kepada M. Syamsalis untuk menjual produk tersebut adalah melihat ramai penduduk di sekitar kediamannya yang sering membeli produk ayam yang diproses.

Mereka yang umumnya membeli di pasar atau melalui penjual sayur, sering mempunyai keluhan mengenai ketersediaan ayam. Pada masa-masa tertentu, ayam yang diperlukan tidak selalu ada. Belum lagi masalah kebersihan dan kesihatan ayam, masalah yang cukup membimbangkan hati pengguna.

Beralih dari masalah ini, M. Syamsalis kemudian mula mengembangkan menu ayam goreng tepung yang dapat menarik minat orang. Tepat pada tahun 2006, M. Syamsalis mula mengembangkan perniagaan. Dengan hanya sejumlah kecil uang, yaitu Rp.9 juta, dia tidak teragak-agak untuk berjalan kaki untuk anda membangun gerai ayam goreng tepung pertamanya.

Artikel lain:  Panties Pizza, Franchise Perniagaan Kuliner Nikmat Lipat Pizza

Di samping itu, dari segi pengurusan, dia selalu memikirkan konsistensi menjaga kualiti kebersihan, kesihatan dan ayam olahan halal. Inilah kekuatan jenama perniagaan Sabana Fried Chicken. Mengenai produk yang ditawarkan Sabana Fried Chicken, pada dasarnya tidak terlalu banyak. Selain menawarkan rasa asli, terdapat juga campuran rasa pedas pada ayam goreng yang diproses.

Mula Membangunkan Sistem Perkongsian

Dalam perjalanan perniagaan Sabana Fried Chicken, awalnya gerai yang dikendalikan oleh M. Syamsalis hanya memproses sekitar 10 ekor ayam sehari. Dengan konsistensi menjaga kualiti yang disebutkan di atas, secara beransur-ansur perniagaan Sabana Fried Chicken semakin dikenali dan dipercayai oleh pengguna.

Dari situ M. Syamsalis berpandangan bahawa perniagaan itu wajar dikembangkan lagi. Dan setelah pertimbangan lebih lanjut, akhirnya diputuskan untuk membuka perkongsian francais Sabana Fried Chicken.

Perbezaan antara perkongsian ayam goreng tepung M. Syamsalis dengan jenama lain adalah pengurusan. Sabana Fried Chicken memberikan lebih banyak kebebasan kepada rakannya untuk mengatur sistem pengurusan mereka sendiri sejak awal. Dengan cara itu setiap rakan kongsi dapat mengembangkan perniagaan dengan lebih fleksibel tanpa batasan yang mengikat.

Ditambah dengan sokongan produk dan pemprosesan yang telah diuji oleh pasukan Sabana Fried Chicken, pastinya tidak sukar bagi rakan kongsi untuk dapat menjalankan perniagaan mereka secara konsisten dan menghasilkan.

Baca juga:  Francais Batagor Jepun Takashi Mura: Gabungan Rasa Kulinari di Dua Negara Asia

Proses Pendaftaran Rakan Ayam Goreng Sabana

Bagi rakan sekerja yang ingin menjadi Rakan Sabana Fried Chicken, anda boleh menghubungi pengurusan mereka dan mendapatkan maklumat lengkap di laman web Sabanafriedchicken.com. Sudah ada yang disenaraikan secara lengkap bermula dari keperluan, proses dan pentadbiran untuk menjadi rakan Sabana Fried Chicken.

Mengenai potensi keuntungan yang ditawarkan, pengasas Sabana Fried Chicken mengatakan bahawa rakan kongsi itu dapat memperoleh keuntungan hingga 5 juta dalam satu bulan. Angka ini tentunya sangat relatif bergantung kepada beberapa perkara seperti kualiti perkhidmatan dan lokasi rakan kongsi dalam menjual produk mereka. Tetapi secara umum, jika dapat dijalankan dengan benar sesuai dengan standar operasi, setiap pasangan dapat menargetkan kondisi pengembalian pelaburan setelah 4 bulan.

Artikel Berkaitan