Anthony Fung ~ CEO Zalora World Berjaya Mencapai Kejayaan Kerjaya

Anthony FungImej dari Beritasatu.com

Bercakap tentang Zalora selalu memikat hati kita. Bagaimana tidak, # syarikat e-dagang yang merupakan anak syarikat laman web membeli-belah dalam talian Zalando dan menjadi sebahagian daripada projek Internet Rocket telah menjadi salah satu dunia perniagaan e-dagang raksasa.

Zalora sendiri mula memasuki pasaran Asia Tenggara pada tahun 2012. Sejak itu Zalora terus berkembang dan kini telah merebak ke Singapura, Malaysia, Vietnam, Taiwan, Thailand dan Filipina. Di Indonesia, Zalora didirikan oleh Catherine Sutjahyo pada tahun 2012. Dan sejak September 2015, Zalora World telah memiliki CEO baru, Anthony Fung.

Lalu siapakah Anthony Fung ini dan bagaimana kisahnya mencapai puncak kariernya di Zalora World? Berikutan kajian semula.

Pengalaman yang menentukan

Sebagai seseorang yang sangat mengenali Zalora, Anthony Fung memang mempunyai kreditnya sendiri untuk syarikat e-dagang. Mana tidaknya, lelaki yang telah menamatkan Ijazah Sarjana Muda Sains Ekonomi dari Wharton, University of Pennsylvania telah menghabiskan bertahun-tahun di Zalora.

Anthony sendiri memulakan kariernya pada Ogos 2012 hingga April 2013 di Zalora sebagai pengarah urusan Zalora Taiwan. Dari Taiwan, Anthony kemudian dipindahkan ke Zolora World dalam kedudukan yang sama. Dari pengalaman bertahun-tahun, Anthony dipercayai oleh pengurusan Zalora untuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Zalora World sejak 1 September 2015 dengan menggantikan jawatan pengganti Fredrik Thomassen.

Artikel lain:  Hendrik Tio - Pengasas Bhinneka.com, Laman Web E-commerce Terbesar di Dunia

Fokus pada Strategi Perkhidmatan Pelanggan

Tidak lama selepas dilantik sebagai CEO, Anthony segera memberikan ucapannya. Di hadapan kru media, lelaki yang agak muda ini menyatakan bahawa dia sangat berbesar hati terpilih sebagai pemimpin Zalora World. Dia juga berjanji akan mencuba yang terbaik untuk dapat membawa Zalora World untuk terus berkembang dalam industri e-commerce ini.

Ketika ditanya mengenai strategi menjalankan Zalora World, Anthony menyatakan bahawa dia akan berusaha untuk fokus pada strategi perkhidmatan pelanggan.

Buat Inovasi dan Pengalaman Membeli-belah Dalam Talian yang Menarik

Selain menumpukan pada strategi perkhidmatan pelanggan, Anthony juga akan berusaha memperkayakan jenama produk yang dipaparkan dengan terus berinovasi berikutan perkembangan teknologi. Dari peluang yang diberikan oleh pengurusan Zalora World untuknya, Anthony juga akan mencipta pengalaman # kedai dalam talian yang baik untuk pelanggan. Perkara seperti mencari produk di Zalora, pesanan untuk proses penghantaran akan menjadi tumpuan perhatian Anthony untuk menghadirkan pengalaman membeli-belah yang menarik.

Lebih dari itu, Anthony juga menyatakan bahawa dia dan pasukan akan sentiasa berusaha sepenuh hati untuk memahami dan memahami kehendak pelanggan. Menurut Anthony, keinginan pelanggan sangat penting untuk difahami.

Dari kejayaan perniagaan, memahami kehendak pelanggan, menurutnya, akan menjadikan perniagaan berkembang dan berkembang di masa depan. Untuk mengetahui apa yang pelanggan inginkan dapat dilakukan dengan bertanya kepada pelanggan mengenai sesuatu produk. Dari sini, produk yang ditawarkan akan benar-benar sesuai dengan kehendak pelanggan.

Berbanding dengan Zalora di negara lain, Zalora World memang mempunyai banyak tawaran produk. Selain itu, Zalora World juga mempunyai banyak #komuniti. Oleh itu dengan meminta kehendak pelanggan pembeli akan dapat yang terbaik.

Baca juga:  Jason Lamuda ~ Berjaya Mengembangkan Berry Berry Memegang Prinsip Keseimbangan Kerja-Kehidupan

Petua Berjaya Mencapai Kejayaan Kerjaya dari Anthony Fung

Pada kesempatan yang sama, Anthony menyampaikan beberapa petua untuk berjaya mencapai kedudukan CEO Zalora World. Menurutnya, untuk berjaya dalam kerjaya, seseorang mesti menerapkan lima sikap di tempat kerja, pertama dia mesti menyukai apa yang dia lakukan. Pekerjaan yang dilakukan secara senang dan senang tidak akan membosankan dan akan dilakukan secara berterusan.

Kedua, sikap berusaha untuk mencapai kejayaan dalam kerjaya adalah mempunyai sikap yang bercita-cita tinggi. Sikap bercita-cita tinggi di sini bermaksud cita-cita untuk memajukan industri di mana ia berkembang pesat dan mampu bersaing. Petua ketiga adalah menaikkan palang di tempat kerja. Yang keempat adalah bekerja keras dan petua terakhir untuk mencapai kejayaan dalam kerjaya dari Anthony Fung adalah bersikap jujur ​​dengan diri sendiri.

Artikel Berkaitan